Tekstiviestipalvelut ja yritysviestintä tekstiviestillä

Tekstiviestit eli SMS-viestit ovat lyhyitä viestejä, joita lähetetään matkapuhelinverkossa. Viestit välittyvät tekstiviestikeskuksen välityksellä, joka pitää viestin tallessa kunnes vastaanottava matkapuhelin on yhteydessä matkapuhelinverkkoon.

Kuluttajien välinen viestintä siirtyy yhä voimakkaammin muihin viestintäpalveluihin, mutta yritysviestintä tekstiviestien välityksellä on kasvussa. Tekstiviestit tarjoavat yritysviestintään monenlaisia etuja, jotka tekevät niistä kannattavan väylän kuluttajille viestimiseen.

Tekstiviestejä voidaan käyttää esimerkiksi markkinointiin, asiakasviestintään, kriisiviestintään ja hyötyviestintään, sekä tietoturvan parantamiseen esimerkiksi kaksivaiheisen tunnistautumisen avulla.

Esimerkkejä tekstiviestien eduista

Tavoittavuus

Tekstiviestit tavoittavat asiakkaan esimerkiksi sähköposteja varmemmin, sillä yleensä jokaisella asiakkaalla on matkapuhelin ja kaikissa matkapuhelimissa on valmius tekstiviestien vastaanottamiseen. Tekstiviestit eivät vaadi internet-yhteyttä mennäkseen perille.

Luotettavuus

Jokaisella asiakkaalla on yksilöllinen GSM-numero, jota voidaan käyttää uniikkina identifikaattorina esimerkiksi verkkopalveluihin kirjautumisen kaksivaiheisessa tunnistautumisessa.

Henkilökohtaisuus

SMS-viestintää ei tule yhtä paljon kuin esimerkiksi sähköposteja, joten viestit eivät huku informaatiotulvaan. Tekstiviesteillä voi myös olla uniikki notifikaatioääni ja erilainen ulkonäkö puhelimen näytöllä, jolloin ne kiinnittävät todennäköisemmin käyttäjän huomion.

Ytimekkyys

Lyhyt ja ytimekäs viesti ei vaadi vastaanottajaltaan pitkää perehtymistä. Viestin jaksaa ja ehtii lukea.

Lisäarvo kuluttajalle

Tekstiviestejä voidaan käyttää esimerkiksi aktivoijina, muistutuksina, kertakäyttösalasanoina. Viesti voi aktivoida vastaanottajansa muuhun kanavaan, esimerkiksi verkkokauppaan tai ajanvaraukseen.

Turvallisuus

Tekstiviestit liikkuvat operaattorin matkapuhelinverkon välityksellä ylikansallisten internet-palveluiden sijasta. SMS-viestejä voidaan hyödyntää esimerkiksi verkkopalveluihin kirjautumisen tietoturvan lisääjänä kaksivaiheisen tunnistautumisen kautta.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen tekstiviestillä

Kaksivaiheinen tunnistautuminen eli two-factor authentication on tekniikka, jolla voidaan lisätä verkkopalveluihin kirjautumisen tietoturvaa.

Monet käyttäjät saattavat käyttää samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa useissa eri verkkopalveluissa. Tästä muodostuu tietoturvariski. Kaksivaiheinen tunnistautuminen tehostaa kirjautumisen turvallisuutta lisäämällä käyttäjän oman tunnuksen ja salasanan lisäksi uniikin tunnistautumisvälineen.

Kaksivaiheisessa tunnistautumisessa käyttäjä ensimmäisessä vaiheessa kirjautuu palveluun omalla käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan, jonka jälkeen hän saa toisessa vaiheessa puhelimeensa tekstiviestillä vahvistuskoodin, jonka hän syöttää palveluun omien tunnustensa jälkeen.

Vaikka käyttäjän tunnus ja salasana olisivat päätyneet vääriin käsiin, tunnistautumisen toinen vaihe estää asiattoman kirjautumisen käyttäjätilille.

Esimerkkejä tekstiviestipalveluja tarjoavista yrityksistä

Nextup ja Quriiri

NextUp oy Ite wikissä

Artikkeleita tekstiviestipalveluista

Tekstiviestien käyttö yritysviestinnässä kasvaa – SMS:n seuraava sukupolvi voi tuoda uusia ulottuvuuksia mobiiliviestintään