IBM

International Business Machines (yleisemmin IBM) on alkujaan amerikkalainen teknologia-alan yritys. IBM:n laaja tarjonta pitää sisällään esimerkiksi tietokonelaitteistot, sovelluskehityksen, it-infrapalveluita ja konsultointia.

IBM tuli alkujaan tunnetuksi suurtietokoneiden ja palvelimien valmistajana sekä kotitietokonemallien standardiksi muodostuneen IBM PC -arkkitehtuurin kehittäjänä, mutta on myöhemmin siirtänyt liiketoimintansa painoa palveluliiketoimintaan.

IBM on tunnettu teknologisesta kehitystyöstään: yhdysvaltalaisten yritysten joukossa IBM on rekisteröinyt lukumäärässä eniten patentteja jo yli 20 vuoden ajan,  sen työntekijät ovat voittaneet viisi Nobel-palkintoa. Yrityksen tuottamiin innovaatioihin lasketaan muun muassa kovalevyt, disketit ja Watson-supertietokone.

Yrityksen laajaan tuoteperhe pitää sisällään palvelimia, kuten esimerkiksi IBM Blade Center -korttipalvelimet ja IBM System z -Mainframe-suurtietokoneet, ohjelmistoratkaisuja, kuten esimerkiksi tilastolaskentaan tarkoitettu SPSS ja analytiikkaratkaisu Cognos, sekä muuta laitteistoa, kuten esimerkiksi talletusjärjestelmä IBM System Storage.  

Myös supertietokone Watsonin päälle on rakennettu merkittävää liiketoimintaa. Esimerkiksi suomalaiset yrityksen KONE ja Fingrid hyödyntävät IBM Watson IoT-teknologiaa palveluntuotannossaan.

 

IBM-teknologian tarjoajayritykset

IBM-teknologian tarjoajayritykset ite wikissä

IBM-teknologian tarjoajayritykset

IBM-teknologian referenssitoteutukset

IBM-teknologian julkaisut