PEPPOL (Pan European Public eProcurement On-Line, myös Open Peppol) on Euroopan Unionin hankinta- ja viestintäjärjestelmä sähköisten dokumenttien välittämiseen. PEPPOL tarjoaa BtoB -kentässä toimiville eurooppalaisille yrityksille ja julkisille organisaatioille mahdollisuuden kauppakumppanien tavoittamiseen, sähköisten toimitusten tekemiseen ja laskutukseen.

PEPPOL toimii ns. nelikulmamalliin perustuen. Siinä sähköiset dokumentit liikkuvat lähettäjän ja vastaanottajan välillä PEPPOL -yhteyspisteiden kautta. Nämä yhteyspisteet muodostavat koko Euroopan kattavan, internetiä muistuttavan verkon. Kaikki PEPPOL -verkostoon rekisteröityneet tahot käyttävät viestinnässään samoja alustoja sekä digitaalisen tunnistautumisen menetelmiä, mikä tekee siitä varman ja turvallisen toimintaympäristön. Lisäksi yrityksellä on mahdollisuus integroida esim. toiminnanohjausjärjestelmänsä PEPPOL-verkossa toimivaksi. PEPPOLin ansiosta kaupankäynti muuttuu tehokkaammaksi, nopeammaksi ja sen kustannukset laskevat.

PEPPOL -verkostoon rekisteröityminen on yritykselle maksutonta ja vuoden 2018 alussa se oli käytössä 16 Euroopan maassa. Suomen ensimmäinen julkinen PEPPOL -yhteyspiste syntyi osana KiraDigi-projektia ja sen tarkoitus on parantaa rakennusalan tuottavuutta.