Drupal on avoimen lähdekoodin selainpohjainen sisällönhallintajärjestelmä (CMS).

Drupalin perusosa “Drupal core” sisältää ohjelmiston perusominaisuudet ja tavallisten sivustojen ja blogien luomiseen tarvittavat osat. Näihin sisältyy käyttäjien hallinnointi, valikoiden muokkaus, RSS-syöte, taksonomia, sivun ulkoasun muokkaus ja sivuston hallinnointi.

Drupal Corea voidaan laajentaa moduuleilla, joilla voidaan luoda esimerkiksi kuvagallerioita, verkkokauppoja, keskustelupalstoja, postituslistojen hallintaa, uusia ulkoasuteemoja ja muita toiminnallisuuksia. Drupalilla on aktiivinen avoimen lähdekoodin kehittäjien yhteisö, joka tuottaa uusia moduuleja kaikkien käytettäväksi.

Sisällönhallinta Drupalilla ei vaadi ohjelmointitaitoja, sillä sitä voi käyttää graafisessa käyttöliittymässä, mutta se tarjoaa myös edistyksellisen ohjelmointirajapinnan kehittäjille. Drupal on kirjoitettu PHP-ohjelmointikielellä ja toimii erilaisissa tietokantaympäristöissä kuten MySQL.

Etuja Drupalin käytössä ovat muun muassa avoin lähdekoodi, lisenssimaksuttomuus, kehittyvät ominaisuudet, helppo laajennettavuus ja tietoturva. Drupalin eduksi voidaan laskea myös riittävän kattava teknologian hallitsevien ohjelmistokehittäjien ja ohjelmistoyritysten verkosto.

Drupal kuuluu suosituimpien sisällönhallintajärjestelmien joukkoon ja soveltuu käytettäväksi monipuolisesti niin pienissä blogeissa kuin suurien organisaatioiden verkkosivustoilla. Drupal tunnetaan kuitenkin ennen kaikkea vaativien verkkoportaalienn, kuten medioiden digitaalisten palveluiden kehitysalustana.

Drupal-kehitystä tarjoavat yritykset ja Drupal-julkaisujärjestelmän hallitsevat ohjelmistoyritykset
Drupal-kehitystä ja Drupal-julkaisujärjestelmää käsittelevät referenssit