Tietoa palvelusta

ite wikin tavoite

Ite wiki on it- ja ohjelmistoalan, sekä digitalisaation osaajayritysten avoin markkinapaikka ja media.

ite wiki mahdollistaa yrityksille ja julkisille organisaatioille markkinan kartoittamisen ja kumppaneiden kilpailuttamisen digitalisaatio- ja liiketoiminnan kehityshankkeissa sekä it-hankinnoissa. Näin ite wiki edistää Suomen digitalisoitumista välittämällä luotettavaa markkinatietoa ja yhdistämällä sopivia liiketoiminnan kehityskumppaneita.

Internetistä löytyvä tieto on keskeisessä roolissa kumppanivalinnan ja liiketoimintasuhteen rakentamisen eri vaiheissa ja ite wikiä nostetaan samankaltaisen asemaan, joissa etuovi ja oikotie ovat kiinteistömarkkinassa: kattavasti markkinan yhteen koostavan portaalin avulla on paras mahdollisuus löytää tarpeeseen hyvin sopiva tarjoaja.

It-yritysten ylläpitämien hakutulosten ja sisältöjen ohella kehitämme blogimediastamme digitalisaatiokentän johtavaa mediaa, joka esittelee alan ilmiöitä ja osaajia laadukkaiden sisältöjen muodossa. Autamme myös työnhakijoita löytämään parhaiten itselleen sopivat yrityskulttuurit ja työpaikat it-alalta.

ite wikin toimintamalli ja lisäarvot markkinakartoituksessa

ite wikin toiminta jakautuu ylätasolla kahteen osaan:

Ohjelmistoalan yritykset jäsentävät siis osaamisensa ja tarjontansa avoimeen wikiin, josta asiakkaat kartoittavat markkinaa ite wikin hakuja ja it-yritysten digitaalisia sisältöjä hyödyntäen.

ite wikin keskeiset lisäarvot markkinakartoituksessa ovat:

Arvomme

Avoimuus, riippumattomuus ja ammattitaitoisuus ovat ite wikin keskeisiä arvoja, joiden varaan toimintamme on rakennettu. Olemme kohonneet luottamukselliseen asemaan digitalisaatiomarkkinassa kehittämällä loppukäyttäjille ilmaista ja toimintamalliltaan läpinäkyvää palvelua.

ite wiki on kehitetty yhteistyössä Suomen johtavien digitalisaatiota edistävien sidosryhmien kanssa. Yhteistyöverkostoomme kuuluvat mm. Tivia, Liikenne ja viestintäministeriö, Ohjelmistoyrittäjät Ry, ITpro- ja e-commerce-tapahtumat, ICT Standard Forum, Koodia Suomesta Ry ja COSS Ry.

Vaikuttavuus

Ite wiki toi reilussa kolmessa vuodessa yli miljoona sivukatselua ohjelmistoyritysten tarjonnoille. Alustamme kasvaa tällä hetkellä orgaanisesti ja yli 1400 Suomen johtavaa ohjelmistoyritystä hyödyntää alustaamme tarjontansa esittelyssä.

Saamme jatkuvasti laadullista tietoa vaikuttavuudestamme ohjelmistoalan kumppanivalinnoissa. Loppukäyttäjät niin palveluitansa markkinoivien kuin toimintaansa kehittävienkin organisaatioiden taholla ovat ite wikin toimintamallin takana. Alustamme onkin ennen kaikkea yhteisöllinen efortti, joka ei toimisi ilman luottamuksellista brändiä ja asemaa markkinassa.

Liiketoiminnan digitalisoinnin malli

Ite wikin haut ja sisällöt perustuvat liiketoiminnan digitalisoinnin malliin. Mallin avulla ohjelmistoyritykset tagaavat profiilinsa, referenssinsä ja muut sisältönsä ja loppukäyttäjät voivat filteröidä näkymää ite wikin hauissa.

Liiketoiminnan digitalisoinnin malli muodostuu seuraavista osa-alueista:

Liiketoiminnan digitalisoinnin mallin ulottuvuuksien ja alakategorioiden yhdistelmillä loppukäyttäjät voivat mallintaa kaikkia yleisimpiä digitalisaatiotarjontoja ja -tarpeita.

Ite wikin keskeiset osiot ja niiden toiminta

Yritysprofiilit

Yritysprofiili on it-yritysten hallinnoima sivu, joka koostaa yhteen ohjelmistoyritysten perustiedot, sosiaalisen median profiilit ja referenssit ja bloggaukset, tarjontojen kuvaukset, osaajat ja yhteyshenkilöt, sekä yrityskulttuurin ja rekryilmoitukset.

Yritysprofiili koostaa siis yhteen kaikki digitaaliset sisällöt, joita tarvitset it-alan tarjoajiin tutustuaksesi. Yritysprofiileista sisällöt nousevat ite wikin hakuihin, jotka koostavat yhteen kaikkien yritysten sisällöt.

Yrityshaku, pikahaku ja tarjonnat

Yrityshaku esittelee koko Suomen it-, ohjelmisto- ja digitalisaation osaajayritysten markkinan. Kaikki yritykset, joiden perustiedoista haetut tagit löytyvät, nousevat hakutuloksiin.

Yrityshaku kertoo tarjoajan referenssien ja suosittelijoiden määrän, hakuun sopivien tagien määrän referensseissä (yrityksen sopivuus hakuun), sekä yhdellä osaamisalueella haettaessa yrityksen kyseisen tarjonnan kuvauksen.

Yrityshausta voi siirtyä haetun tarjonnan kuvaukseen, josta löytyvät myös aihepiirin referenssit ja yhteyshenkilöt, tai yritysprofiiliin, josta löytyy yrityksen tiedot laajasti. Ilmaiskäyttäjät voivat valita yhden tarjonnan, jonka esittelevät profiilissaan premium-käyttäjien voidessa julkaista rajattomasti tarjontoja.

Pikahaku näyttää kaikkien hakuun sopivien yritysten logot ja mahdollistaa suoraan kotisivuille tai yritysprofiiliin siirtymisen. Pikahaku toimii hyvin nopeassa markkinan kartoituksessa linkittäen käyttäjän suoraan eri tarjoajien sivuille ja profiiliin.

Premium-asiakkaat nousevat hakutulosten kärkeen yrityshaussa ja pikahaussa. Referenssien ja suosittelijoiden määrä, sekä tarjontojen kuvaus määrittävät lopullisen hakutulossijoituksen.

Yrityshaku Pikahaku

Referenssi-ja julkaisuhaku

Referenssi- ja julkaisuhaku koostavat yhteen kaikkien yritysprofiilien julkaisut. Näin ite wikistä voi lähteä hakemaan ideoita listaamalla referenssitoteutuksia ja muita verkkosisältöjä, kuten bloggauksia aihepiireittäin.

Premium-asiakkaiden julkaisut jäävät roikkumaan pidemmäksi aikaa referenssi- ja julkaisuhakuun, sekä ite wikin etusivulle. Ne nousevat myös kaikki julkaisut viikoittain koostavan automoidun viikkokirjeemme kärkeen.

Julkaisuhaku

Digitalisaation asiantuntijat ja asiantuntijahaku

Ite wikin premium-asiakkaat pääsevät julkaisemaan profiilissaan asintuntijansa ja yhteyshenkilönsä. Profiilista asiantuntijat nousevat tarjontoihin, referensseihin ja muihin yrityssisältöihin tarjoten aina mahdollisuuden yhteydenottoon.

Ite wikin asiantuntijahaku koostaa yhteen kaikki digitalisaation asiantuntijat osaamisalueittain ja mahdollistaa näin suoraan oikeiden henkilöiden löytämisen ja kontaktoinnin.

Asiantuntijahaku

Tapahtumat ja webinaarit

Ite wikin toimitus koostaa tapahtumasivulle kaikki merkittävimmät ohjelmistoalan ja digitalisaatiokentän tapahtumat ja webinaarit. Näin tapahtumasivua seuraamalla voi seurata alan merkittävimpiä tapahtumia ja esitysten striimejä.

Myös tapahtumien ja webinaarien julkaisu on vain premium-asiakkaiden käytössä.

It-alan julkiset tarjouspyynnöt

Tarjouspyyntösivumme välittää it-alan julkiset tarjouspyynnöt visuaalisena feedinä. Löydät sivulta Hilmassa julkaistut it-alan tarjouspyynnöt helppolukuisesti. Tarjouspyynnöt päivitetään sivulle aina maanantai- ja torstai-aamuisin. Tarjouspyynnöt kerätään Hilman luokista "Ohjelmatuotteet ja tietojärjestelmät (48000000-8)" ja "Tietotekniset palvelut: neuvonta, ohjelmistojen kehittäminen, Internet ja tuki (72000000-5).

Sivustolla ei julkaista suorahankintaa koskevia ilmoituksia ja korjausilmoitukset päivitetään alkuperäiseen linkitykseen muuttamalla sen otsikko korjausilmoitukseksi ja muuttamalla linkki osoittamaan uuteen osoitteeseen.

Premium-asiakkaat saavat myös käyttöönsä tarjouspyyntöjen sähköpostiherätteen kahdesti viikossa. Sähköpostiheräte ehkäisee sopivien tarjouspyyntöjen missaamisen.

Tarjouspyynnöt-sivu

Premium- ja ilmaisprofiilien erot

Premium-asiakkaat nousevat ite wikin yritys- pika-, referenssi- ja julkaisuhaun kärkeen ja saavat näin ohjattua eniten liikennettä tarjonnoilleen. Loppukäyttäjä pääsee maksuprofiilien vaikutuksesta aina halutessaan eroon klikkaamalla “riippumaton haku”-painiketta.

Vain yksi tarjontojen kuvaus nousee yritysprofiiliin ja hakutuloksiin ilmaiskäyttäjillä. Myös yrityskulttuurin kuvaus ja rekryilmoitukset, asiantuntijat ja yhteyshenkilöt, sekä tapahtumat ovat avoimesti it-yritysten lisättävissä, mutta nousevat profiileihin ja hakutuloksiin vain premium-asiakkailla.

Premium-asiakkaat saavat käyttöönsä myös it-alan julkisten tarjouspyyntöjen sähköpostiherätteen, heidän julkaisunsa roikkuvat ite wikin etusivulla pidempään ja nousevat ite wikin automoidun viikkokirjeen kärkeen. Premium-asiakkaat saavat käyttöönsä myös numeerisen Google Analytiikan profiilinsa ja sisältöjensä vierailuista, sekä Leadfeeder-analytiikan profiilissaan ja sisällöissään vierailleiden yritysten IP-osoitteista, joskin vain muutama prosentti vierailuista voidaan tunnistaa.

Lisäksi esittelemme premium-asiakkaidemme osaamista ja asiantuntijoita Digitalisaatio & Innovaatiot blogimediassamme. Näillä laadukkailla artikkeleilla tavoitetaan tyypillisesti huomattavasti suurempia kävijämääriä, kuin yritysten omilla verkkosisällöillä.

Digitalisaatio & Innovaatiot Blogimedia

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot-blogimediasta kehitetään digitalisaatiokentän ykkösmediaa, joka koostaa yhteen aihepiirin kiinnostavimmat asiantuntijakirjoitukset, artikkelit ja uutiset. Blogimedian keskeisenä tavoitteena on avata laadukkaalla, mielenkiintoisella ja visuaalisella tavalla digitalisaatiokentän kehittymistä ja sovellusmahdollisuuksia liiketoimintaan ja mahdollistaa samalla mielenkiintoisiin alan tekijöihin tutustuminen.

Suosituksi tarjonnaksemme ovat nousseet haastattelemalla toteutettavat digitalisaation asiantuntijoiden ja osaajayritysten esittelyt. Nämä artikkelit saavat ite wikin blogimediassa keskimäärin viisi kertaa enemmän lukijoita, kuin alan blogikirjoitukset yleensä yritysten kotisivuilla.

ite wikin tarjonnat Tilaa premium