logo
 • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Tietoa palvelusta

Sisällysluettelo

 1. Ite wikin esittely
  1. Ite wikin tavoite
  2. Ite wikin toimintamalli
  3. Arvomme
  4. Vaikuttavuus
  5. Premium- ja ilmaisprofiilien erot
  6. Liiketoiminnan digitalisoinnin malli ja tarjontojen esittely
 2. Ite wikin keskeiset osiot ja niiden toiminta
  1. Yritysprofiilit
  2. Yrityshaku, pikahaku ja tarjonnat
  3. Referenssi- ja julkaisuhaku
  4. Rekryhaku ja yrityskulttuurit
  5. Digitalisaation asiantuntijat ja asiantuntijahaku
  6. Tapahtumat ja webinaarit
  7. It-alan julkiset tarjouspyynnöt
  8. Digitalisaatio & Innovaatiot Blogimedia

Ite wikin esittely

Ite wikin tavoite

Ite wiki on it- ja ohjelmistoalan, sekä digitalisaation osaajayritysten avoin markkinapaikka ja media, jota kehitetään yhteistyössä alan johtavien sidosryhmien kanssa.

ite wiki mahdollistaa yrityksille ja julkisille organisaatioille it-markkinan kartoittamisen ja kumppaneiden kilpailuttamisen liiketoiminnan kehityshankkeissa, sekä it-hankinnoissa. Näin ite wiki edistää Suomen digitalisoitumista välittämällä luotettavaa markkinatietoa ja yhdistämällä sopivia liiketoiminnan kehityskumppaneita.

Internetistä löytyvä tieto on noussut keskeiseen rooliin kumppanivalinnan ja liiketoimintasuhteen rakentamisen eri vaiheissa ja ite wiki toimiikin eräänlaisen ohjelmistoalan Etuovena tai Oikotienä: kattavasti markkinan ja hankkijan kannalta tärkeimmät sisällöt yhteen koostavan portaalin avulla on mahdollista löytää tarpeeseen parhaiten sopiva tarjoaja.

It-yritysten ylläpitämien hakutulosten yritysprofiilien ja sisältöjen ohella kehitämme Digitalisaatio & Innovaatiot-blogimediastamme digitalisaatiokentän johtavaa mediaa, joka esittelee alan ilmiöitä ja osaajia laadukkaiden sisältöjen muodossa. Autamme myös työnhakijoita löytämään parhaiten itselleen sopivat työpaikat ja yrityskulttuurit it-alalta.

Ite wikin toimintamalli

ite wikin toiminta jakautuu ylätasolla kahteen osaan:

 • Ite wikin hakuihin, yritysprofiileihin ja yritysjulkaisuihin, joiden avulla voit kartoittaa markkinaa, hahmottaa digitalisaation mahdollisuuksia ja tutustua tarkemmin it- ja ohjelmistoyrityksiin, sekä näiden toimintaan, tarjontaan ja palveluihin. Ohjelmistoyritykset hallinnoivat sisältöjä yritysprofiilistaan, josta julkaisut nousevat kaikkia aihepiirin sisällöt koostaviin hakuihin.
 • Digitalisaatio & Innovaatiot-blogimediaan, josta kehitämme digitalisaatiokentän ykkösmediaa. Kirjoitamme blogimediassamme digitalisaatiokentän ajankohtaisista ilmiöistä ja esittelemme alan osaajayritysten näkemyksiä ja osaamista.

Ohjelmistoalan yritykset jäsentävät siis osaamisensa ja tarjontansa avoimeen wikiin, josta asiakkaat kartoittavat markkinaa ite wikin hakuja ja it-yritysten digitaalisia sisältöjä hyödyntäen.

ite wikin keskeiset lisäarvot markkinakartoituksessa ovat:

 • Kehittämämme liiketoiminnan digitalisoinnin mallin hyödyntäminen it-yritysten hakemisessa ja vertailussa osaamisalueittain. Mallin avulla autamme it-toimittajia jäsentämään osaamistaan ja toisaalta hankkijoita hahmottamaan tarpeitaan, sekä löytämään tarjontoja ja osaajia, joilla liiketoimintahaasteen voisi parhaiten ratkaista.
 • Ite wiki on kasvanut ilmaisena alustana kattavaksi markkinapaikaksi, josta löytyy suurin osa relevanteista ohjelmistoyrityksistä Suomessa. Näin hakumme tarjoavat uskottavan ja kattavan markkinakuvan, jonka varaan kumppanivalinnoille voi hakea perusteita luotettavasti.
 • Koostamme yhteen kumppanivalinnan kannalta tärkeimmät tietolajit, eli referenssit, suositukset, blogisisällöt, tarjontojen ja yrityskulttuurin kuvaukset sekä yhteyshenkilöt ja osaajat päätöksenteon tueksi. Näin ite wiki tarjoaa parhaat mahdolliset tietolajit tukemaan hankintoja ja it-yritysten markkinointiviestintää.

Arvomme

Avoimuus, riippumattomuus ja ammattitaitoisuus ovat ite wikin keskeisiä arvoja, joiden varaan toimintamme on rakennettu. Olemme kohonneet luottamukselliseen asemaan digitalisaatiomarkkinassa kehittämällä loppukäyttäjille ilmaista ja toimintamalliltaan läpinäkyvää palvelua.

Liiketoimintamallimme perustuu premium-profiileihin, sekä artikkeleiden toteuttamiseen asiakkaistamme Digitalisaatio ja Innovaatiot-blogimediaan. Ite wikin premium-asiakkaat saavat kärkisijat hakutuloksissa, sekä kattavat profiilit sisältäen rajattoman tarjontojen julkaisun, Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt, Yrityskulttuurin ja rekryilmoitusten julkaisun, sekä tapahtumasivun hallinnoinnin. Toteutamme myös jokaisessa asiakkuusjaksossa yhden artikkelin blogimediaan asiakasta haastattelemalla. Suuri osa asiakkuuksistamme on kestänyt jo vuosia ja asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa.

Kattavan listauksen premium-toiminnoista löydät täältä.

ite wiki on kehitetty yhteistyössä Suomen johtavien digitalisaatiota edistävien sidosryhmien kanssa. Yhteistyöverkostoomme kuuluvat mm. Ohjelmistoyrittäjät Ry, Suomen Yrittäjät, Teknologiateollisuus Ry, Tivia, Liikenne ja viestintäministeriö, ICT Standard Forum, Koodia Suomesta Ry, COSS Ry ja Ecommerce-tapahtuma.

Vaikuttavuus

Ite wiki toi reilussa kolmessa vuodessa yli miljoona sivukatselua ohjelmistoyritysten tarjonnoille. Alustamme kasvaa tällä hetkellä orgaanisesti ja yli 1600 Suomen johtavaa ohjelmistoyritystä hyödyntää alustaamme tarjontansa esittelyssä.

Tarkempaa analytiikkaa löydät täältä.

Saamme jatkuvasti laadullista tietoa vaikuttavuudestamme ohjelmistoalan kumppanivalinnoissa. Loppukäyttäjät niin palveluitansa markkinoivien kuin toimintaansa kehittävienkin organisaatioiden taholla ovat ite wikin toimintamallin takana. Alustamme onkin ennen kaikkea yhteisöllinen efortti, joka ei toimisi ilman luottamuksellista asemaa markkinassa.

Premium- ja ilmaisprofiilien erot

Premium-asiakkaat nousevat ite wikin yritys- pika-, referenssi- ja julkaisuhaun kärkeen ja saavat näin ohjattua eniten liikennettä tarjonnoilleen. Loppukäyttäjä pääsee maksuprofiilien vaikutuksesta aina halutessaan eroon klikkaamalla “riippumaton haku”-painiketta.

Vain yksi tarjontojen kuvaus nousee yritysprofiiliin ja hakutuloksiin ilmaiskäyttäjillä. Myös yrityskulttuurin kuvaus ja rekryilmoitukset, asiantuntijat ja yhteyshenkilöt, sekä tapahtumat ovat avoimesti it-yritysten lisättävissä, mutta nousevat profiileihin ja hakutuloksiin vain premium-asiakkailla.

Premium-asiakkaat saavat käyttöönsä myös it-alan julkisten tarjouspyyntöjen sähköpostiherätteen, heidän julkaisunsa roikkuvat ite wikin etusivulla pidempään ja nousevat ite wikin automoidun viikkokirjeen kärkeen. Premium-asiakkaat saavat käyttöönsä myös numeerisen Google Analytiikan profiilinsa ja sisältöjensä vierailuista, sekä Leadfeeder-analytiikan profiilissaan ja sisällöissään vierailleiden yritysten IP-osoitteista, joskin vain pieni prosentti vierailuista voidaan tunnistaa.

Lisäksi esittelemme premium-asiakkaidemme osaamista ja asiantuntijoita Digitalisaatio & Innovaatiot blogimediassamme. Näillä laadukkailla artikkeleilla tavoitetaan tyypillisesti huomattavasti suurempia kävijämääriä, kuin yritysten omilla verkkosisällöillä.

Tilaa premium

Liiketoiminnan digitalisoinnin malli ja tarjontojen esittely

Ite wikin haut ja sisällöt perustuvat liiketoiminnan digitalisoinnin malliin. Mallin avulla ohjelmistoyritykset tagaavat profiilinsa, referenssinsä ja muut sisältönsä ja loppukäyttäjät voivat filtteröidä näkymää ite wikin hauissa.

Liiketoiminnan digitalisoinnin malli muodostuu seuraavista dimensioista, joiden alta löytyvien tagien avulla yritysprofiilit ja muut sisällöt järjestetään hakutuloksiin.

 • Liiketoimintaprosessi
 • Erikoisosaaminen
 • Toimialakokemus
 • Teknologia
 • Tarjonnan tyyppi

Liiketoiminnan digitalisoinnin mallin ulottuvuuksien ja alakategorioiden yhdistelmillä loppukäyttäjät voivat mallintaa kaikkia yleisimpiä digitalisaatiotarjontoja ja -tarpeita.

Liiketoimintaprosessit (esim. toiminnanohjaus, markkinointi ja taloushallinto), It-erikoisosaamiset (esim. Webkehitys, IoT ja Tietoturva), sekä toimialakokemukset (esim. Valmistava teollisuus, kaupanala ja julkishallinto) voidaan kuvata yritysten toimesta tarjontoina profiiliin. Tarjonnat nousevat yrityshaun hakutuloksiin kyseisellä osaamisalueella haettaessa ja tarjoavat näin loppukäyttäjille näkymän suoraan tietyn aihepiirin osaajayrityksiin ja kyseisen substanssin tarjontoihin.

Ite wikin keskeiset osiot ja niiden toiminta

Yritysprofiilit

Yritysprofiili on it-yritysten hallinnoima sivu, joka koostaa yhteen ohjelmistoyritysten perustiedot, sosiaalisen median profiilit ja referenssit ja bloggaukset, tarjontojen kuvaukset, osaajat ja yhteyshenkilöt, sekä yrityskulttuurin ja rekryilmoitukset.

Yritysprofiili koostaa siis yhteen kaikki digitaaliset sisällöt, joita tarvitset it-alan tarjoajiin tutustuaksesi. Yritysprofiileista sisällöt nousevat ite wikin hakuihin, jotka koostavat yhteen kaikkien yritysten sisällöt.

Yrityshaku, pikahaku ja tarjonnat

Yrityshaku esittelee koko Suomen it-, ohjelmisto- ja digitalisaation osaajayritysten markkinan. Kaikki yritykset, joiden perustiedoista haetut tagit löytyvät, nousevat hakutuloksiin.

Yrityshaku kertoo tarjoajan referenssien ja suosittelijoiden määrän, hakuun sopivien tagien määrän referensseissä (yrityksen sopivuus hakuun), sekä yhdellä osaamisalueella (liiketoimintaprosessi, erikoisosaaminen tai toimialakokemus) haettaessa yrityksen kyseisen tarjonnan kuvauksen.

Yrityshausta voi siirtyä haetun tarjonnan kuvaukseen, josta löytyvät myös aihepiirin referenssit ja yhteyshenkilöt, tai yritysprofiiliin, josta löytyy yrityksen tiedot laajasti. Ilmaiskäyttäjät voivat valita yhden tarjonnan, jonka esittelevät profiilissaan premium-käyttäjien voidessa julkaista rajattomasti tarjontoja.

Pikahaku näyttää kaikkien hakuun sopivien yritysten logot ja mahdollistaa suoraan kotisivuille tai yritysprofiiliin siirtymisen. Pikahaku toimii hyvin nopeassa markkinan kartoituksessa linkittäen käyttäjän suoraan eri tarjoajien sivuille ja profiiliin.

Premium-asiakkaat nousevat hakutulosten kärkeen yrityshaussa ja pikahaussa. Referenssien ja suosittelijoiden määrä, sekä tarjontojen kuvaus määrittävät lopullisen hakutulossijoituksen.

Yrityshaku Pikahaku

Referenssi- ja julkaisuhaku

Referenssi- ja julkaisuhaku koostavat yhteen kaikkien yritysprofiilien julkaisut. Näin ite wikistä voi lähteä hakemaan ideoita listaamalla referenssitoteutuksia ja muita verkkosisältöjä, kuten bloggauksia aihepiireittäin.

Premium-asiakkaiden julkaisut jäävät roikkumaan pidemmäksi aikaa referenssi- ja julkaisuhakuun, sekä ite wikin etusivulle. Ne nousevat myös kaikki julkaisut viikoittain koostavan automoidun viikkokirjeemme kärkeen.

Referenssihaku Julkaisuhaku

Rekryhaku ja yrityskulttuurit

Rekrytointi-osio koostaa yhteen it-alan työpaikkailmoitukset ja ohjelmistoyritysten yrityskulttuurien kuvaukset. Näin ite wiki auttaa osaajia tutustumaan työnantajiin ja löytämään sopivat työpaikat.

Yrityskulttuurin kuvaus ja rekryilmoitukset ovat ilmaisia täyttää, mutta ne ilmestyvät yritysprofiiliin ja ite wikin rekryhakuun ainoastaan premium-asiakkailla.

Rekryhaku

Digitalisaation asiantuntijat ja asiantuntijahaku

Ite wikin premium-asiakkaat pääsevät julkaisemaan profiilissaan asintuntijansa ja yhteyshenkilönsä. Profiilista asiantuntijat nousevat tarjontoihin, referensseihin ja muihin yrityssisältöihin tarjoten aina mahdollisuuden yhteydenottoon.

Ite wikin asiantuntijahaku koostaa yhteen kaikki digitalisaation asiantuntijat osaamisalueittain ja mahdollistaa näin suoraan oikeiden henkilöiden löytämisen ja kontaktoinnin.

Asiantuntijahaku

Tapahtumat ja webinaarit

Ite wikin toimitus koostaa tapahtumasivulle kaikki merkittävimmät ohjelmistoalan ja digitalisaatiokentän tapahtumat ja webinaarit. Näin tapahtumasivua seuraamalla voi seurata alan merkittävimpiä tapahtumia ja esitysten striimejä.

Myös tapahtumien ja webinaarien julkaisu on vain premium-asiakkaiden käytössä.

Tapahtumat

It-alan julkiset tarjouspyynnöt

Tarjouspyyntösivumme välittää it-alan julkiset tarjouspyynnöt visuaalisena julkaisuseinänä. Löydät sivulta Hilmassa julkaistut it-alan tarjouspyynnöt helppolukuisesti. Tarjouspyynnöt päivitetään sivulle aina maanantai- ja torstai-aamuisin. Tarjouspyynnöt kerätään Hilman luokista "Ohjelmatuotteet ja tietojärjestelmät (48000000-8)" ja "Tietotekniset palvelut: neuvonta, ohjelmistojen kehittäminen, Internet ja tuki (72000000-5).

Sivustolla ei julkaista suorahankintaa koskevia ilmoituksia ja korjausilmoitukset päivitetään alkuperäiseen linkitykseen muuttamalla sen otsikko korjausilmoitukseksi ja muuttamalla linkki osoittamaan uuteen osoitteeseen.

Premium-asiakkaat saavat myös käyttöönsä tarjouspyyntöjen sähköpostiherätteen kahdesti viikossa. Sähköpostiheräte ehkäisee sopivien tarjouspyyntöjen missaamisen.

Tarjouspyynnöt

Digitalisaatio & Innovaatiot Blogimedia

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot-blogimediasta kehitetään digitalisaatiokentän ykkösmediaa, joka koostaa yhteen aihepiirin kiinnostavimmat asiantuntijakirjoitukset, artikkelit ja uutiset. Blogimedian keskeisenä tavoitteena on avata laadukkaalla, mielenkiintoisella ja visuaalisella tavalla digitalisaatiokentän kehittymistä ja sovellusmahdollisuuksia liiketoimintaan ja mahdollistaa samalla mielenkiintoisiin alan ilmiöihin ja tekijöihin tutustuminen.

Suosituksi tarjonnaksemme ovat nousseet haastattelemalla toteutettavat digitalisaation asiantuntijoiden ja osaajayritysten esittelyt. Nämä artikkelit saavat ite wikin blogimediassa keskimäärin viisi kertaa enemmän lukijoita, kuin alan blogikirjoitukset yleensä yritysten kotisivuilla.

Ota yhteyttä