Maailman suosituimmasta hakukoneestaan tunnetuksi tullut Google on yrityskauppojensa ja kehitystyönsä ansiosta myös valtavan teknologia- ja sovellusperheen päämies.

Yrityksellä on portfoliossaan mittava joukko yksityiskäyttöön ja yrityskäyttöön tarkoitettuja verkkopalveluita. Google Analytics on verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettu tietokoneohjelma. Google AdWords on työkalu hakusanamainontaa varten Googlen hakukoneessa ja AdSence ohjelma, jonka avulla verkkojulkaisijat voivat ansaita mainostuloja. Nämä kolme muodostavat yrityksen pääsääntöisen ansaintakanavan.

Muita Googlen palveluihin kuuluvia sovelluksia ovat Google Chrome Internet-selain, Google Maps ja Google Earth kartta- ja paikannusohjelmat, CAD-suunnitteluohjelma Google SketchUp, ja pikaviestipalvelu Google HangOuts. Lisäksi yritys omistaa suositun videoiden jakopalvelun YouTuben ja on vastuussa  Android-mobiilialustan kehittämisestä.

Google Apps for Work on yrityksille suunnattu pilvipohjainen tuoteperhe, joka koostuu esimerkiksi toimisto-ohjelmista ja ryhmätyösovelluksista. Näitä ovat esimerkiksi sähköpostipalvelu Gmail, dokumenttien luomiseen ja muokkaamiseen tarkoitettu Google Docs, laskentataulukkotyöhön tarkoitettu Google Sheets, presentaatiotyökalu Google Slides, lomaketyökalu Google Forms, tiedostojen tallennukseen tarkoitettu Google Drive, kalenterisovellus Google Calendar. Google tarjoaa samoja sovelluksia maksutta myös yksityiskäyttöön.

Laajempi lista Googlen omistamista työkaluista ja palveluista

 

Google-teknologian tarjoajayritykset

Google-tarjoajayritykset ite wikissä

Google-teknologian tarjoajayritykset

Google-teknologian referenssitoteutukset

Google-teknologian julkaisut