Magento on 2008 ensi kerran julkaistu, avoimen lähdekoodiin perustuva verkkokauppasovellus, joka on kasvattanut suosiotaan kiihtyvällä tahdilla viime vuosina. Tällä hetkellä Magento on suosituin verkkokauppa-alusta. Järjestelmän suosio on kasvussa Magenton monipuolisuuden ja laajennettavuuden takia, lisäksi alustan etuina ovat integraatiot muihin järjestelmiin ja ja skaalautuvuus yrityksen verkkoliiketoiminnan mukana.
Toisaalta järjestelmää on kritisoitu raskaudesta, mutta useissa tapauksissa tämä johtuu epästandardeista toteutuksista ja alimitoitetuista serveriratkaisuista.

Magenton kehittämisestä vastaa amerikkalainen yritys Varien yhdessä Magenton avoimen lähdekoodin yhteisön kanssa.Varien on nykyään eBay Inc:n omistuksessa.

Magentosta on saatavilla sekä Community- että Enterprise-versiot, joista Enterprise versio on lisenssimaksullinen ja sisältää joukon lisäominaisuuksia sekä Magenton tarjoaman virallisen tuen järjestelmälle.

 

Kirjoittaja: Lauri Järvenpää (Lamia Oy)

 

Erityispiirteitä

Modulaarisen rakenteensa ansiosta Magento voidaan integroida helposti taustajärjestelmiin, kolmannen osapuolen palveluihin tai kehittää siihen uusia ominaisuuksia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi verkkokauppatoiminnan yhdistämisen luonnolliseksi osaksi kivijalkakauppaa, multisite-toiminnallisuuden ja ennen kaikkea jatkokehittämisen.

Magenton oppimiskäyrää ja haastavuutta ohjelmoinnin ja laadukkaan järjestelmän rakentamisen kannalta pidetään yleisesti ottaen jyrkkänä. Useimmiten Magento-verkkokaupat toteutetaan järjestelmään erikoistuneen yrityksen toimesta asiakkaalle, ellei asiakkaalla ole omaa verkkokauppaan dedikoitua ohjelmistokehitystiimiä.
Jokaisen yrityksen tarpeet ovat vaihtelevat erilaisten toimintamallien, tarjoomien, sekä tavoitteiden vuoksi. Tästä syystä Magento-projektit ovat useimmiten uniikkeja kokonaisuuksia, jossa verkkokauppa räätälöidään asiakaskohtaisesti projektin vaatimuksista riippuen. Esimerkiksi monikanavaisen, integroidun ja laajan verkkokaupan perustana ovat asiakkaan liiketoiminnan pohjalta yksilöllisesti rakennettavat visuaalinen ilme, käyttöliittymä ja verkkokaupan toimintalogiikka.
Edistyneen järjestelmän käyttöönoton taustalla ovat uskottavan verkkopresenssin luominen ja myynnin kasvattaminen verkossa, sekä nykyään yhä useammin yrityksen asiakaskokemukseen säilyttäminen yhtenäisenä eri kanavissa(omni-channel ecommerce).

 

Kirjoittaja: Lauri Järvenpää(Lamia Oy)

 

 

Esimerkkejä käyttökohteista ja -tapauksista

  • Yhdistetty B2C ja B2B -verkkokauppa
  • Yhdistetty verkkosivu ja verkkokauppa, johon tuotetaan kaikki yrityksen markkinointimateriaali sekä julkaistaan uudet tuotteet
  • Monen kaupan multisite-kokonaisuus, jossa samalla järjestelmällä hallitaan montaa eri kauppaa yhdestä hallintapaneelista
  • Myyntityökalu tuote-esittelijöille, samasta järjestelmästä voidaan tehdä tilaukset
  • Kevyt ERP-ratkaisu ja varastonhallinta yhdistettynä verkkokaupan hallintapaneeliin
  • Täysin integroidu järjestelmä, jossa verkkokauppaa käytetään vain ”web-frontina” ja kaikki muu yrityksen tuote-, asiakas- ja varastonhallinta sekä toimitusketjun käsittely tapahtuu muissa järjestelmissä

 

 

Palvelutarjoajat

Suomessa on useita yrityksiä, jotka tarjoavat Magento-verkkokauppoja osana muuta palvelu- ja ratkaisuvalikoimaa, sekä muutama ainoastaan Magentoon erikoistunut ohjelmistotalo.

 

1. Tarjoajat ite wiki hakupalvelussa

Magento verkkokauppojen tarjoajia ei voi listata erikseen ite wikin hakupalvelussa. Oheiset linkit johtavat kaikki verkkokaupparatkaisuja tarjoavat yritykset, tai referenssitoteutukset listaavaan hakuun

Verkkokaupparatkaisuja tarjoavat yritykset ite wikin hakupalvelussa

Verkkokaupparatkaisujen referenssitoteutukset ite wikin hakupalvelussa. Viimeksi lisätyt referenssikuvaukset listautuvat kärkeen hakutuloksissa

 

2. Tarjoajayritysten tekstimuotoiset esittelyt

Lamia

Lamia on suomalainen Magento-verkkokaupparatkaisuiden toimittaja kymmenien onnistuneiden projektien kokemuksella. Rakennamme verkkokaupparatkaisuja ensimmäisen verkkokaupan perustamisesta aina vaativien verkkokauppajärjestelmien jatkokehitykseen ja ylläpitoon. Toteutamme kaikenkokoisia projekteja alkaen suoraviivaisista käyttöönotoista, jatkuen mobiilioptimoituihin, integroituihin verkkokauppakokonaisuuksiin.

 

Lamia Itewikissä
Lamian kotisivut

 

Aiheesta muualla

 Magenton kotisivut

Vastaa