Digitalisaatio etenee Suomessa digitoteutus kerrallaan. Hiljattain yhteistyössä Baswaren kanssa tekemämme Talouden ja digitalisaation tila 2021 -kyselytutkimus osoitti, että halua digitalisaatiohankkeiden toteuttamiseen löytyy. 70% kyselytutkimuksen vastaajista uskoi, että uusiin digitalisaatiohankkeisiin tullaan investoimaan melko tai erittäin paljon vuoden 2021 aikana.

Ite wikissä digitalisaation etenemistä voi seurata kattavasti. Yritykset julkaisevat alustallamme viikoittain kymmeniä uusia referenssejä, suosituksia, blogeja, videoita, rekrytointi-ilmoituksia ja tapahtumia. Ite wikin yrityshaku listaa suomalaiset it- ja ohjelmistoyritykset sekä niiden julkaisut, referenssit ja rekrytointi-ilmoitukset

Yritykset julkaisevat Ite wikissä viikoittain kymmeniä uusia referenssejä, suosituksia, blogeja, videoita, rekrytointi-ilmoituksia ja tapahtumia.

Mutta pitemmittä puheitta: tässä jälleen pieni katsaus siihen, millaisia asiakastarinoita Ite wikissä on julkaistu viime aikoina!

Adminet helpotti Ovitek Oy:n kokonaistoiminnan hallintaa

“Ennen olimme ihan liikaa muistin varassa, kun vanhassa järjestelmässä laskutus ja muut arjen toiminnot piti muistaa huolehtia erikseen. Nyt kaikesta jää jälki Adminettiin, järjestelmä hoitaa monia rutiinitöitä ja muistuttaa hoidettavista asioista, joten olemme saaneet kokonaistoimintamme paremmin hallintaan. Tätä muutosta ei ole tarvinnut katua”, kertoo Mari Kaitale Ovitek Oy:stä.

Admicomin Adminet otettiin käyttöön Ovitekilla vuonna 2019. Vaikutus on näkynyt muun muassa helpotuksena projektien hallinnassa ja seurannassa sekä toimiston kuormituksen kevenemisenä, kerrotaan Admicomin referenssitarinassa.

Lue koko referenssi tästä
Admicomin Ite wiki-profiili

Hurja toteutti web-pohjaisen järjestelmän Digiväylä-hankkeelle

Hurja toteutti Outokummun kaupungille räätälöitynä web-ohjelmistona Outokumpu Manager -kokonaisuuden, jossa kaupungin henkilöstö hallinnoi ja ylläpitää omalta osaltaan infotaulujen ja karttanäkymän sisältöjä. Infotaulujen, karttanäkymien ja niiden hallintaa helpottavan web-pohjaisen ohjelmiston avulla Outokummun alueen palvelut, tapahtumat ja tiedotteet tavoittavat asukkaat ja matkailijat kaupungilla ja yleisissä tiloissa.

“Yhteistyö Hurjan kanssa on ollut toimivaa, vaikka projektille alustavasti suunnitellut toteutusaikataulut hieman venyivät korona-aikana niin omista kuin osin myös eri palveluntuottajista johtuvista syistä. Kokonaisuutena yhteistyö ja vuorovaikutus on ollut mutkatonta, kun pidetään mielessä, että teimme täysin meidän tarpeisiin räätälöityä tuotetta. Näissä hankkeissa lastentauteja sattuu matkaan väkisin – pääasia on, että ongelmia ratkotaan proaktiivisesti ja määrätietoisesti yhdessä”, kertoo Outokummun seudun teollisuuskylän Juuso Hieta.

Lue koko referenssi tästä
Hurjan Ite wiki-profiili

Työajanseurantajärjestelmä nopeasti kasvavalle kasvuyritykselle

Surveypal tarvitsi uutta työajanseurantajärjestelmää, joka helpottaisi niin työntekijöiden, tiiminvetäjien kuin HR:nkin arkea. Aiempi järjestelmä oli kankea ja vaikea käyttää, ja viimeisen niitin järjestelmän vaihtoon tekivät kasvanut työntekijämäärä ja työaikalain muutokset. Muuttuneeseen tarpeeseen löytyi Visma Softwaren tarjoama Visma Entry.

“Entryn paras puoli on se, että se on niin monipuolinen. Se taipuu monenlaiseen tarpeeseen ja pidän erityisesti sen muokattavasta dashboard-etusivusta”, Anu Tengvall Surveypalista kertoo.

Lue koko referenssi tästä
Visma Softwaren Ite wiki-profiili

Posti tarvitsi luotettavan ja skaalattavan IoT-ratkaisun kasvavalle määrälle pakettilokeroita

Postin kautta lähetettyjen pakettien määrä kasvaa, ja siksi Posti tarvitsi luotettavan ja skaalautuvan IoT-datansiirtojärjestelmän itsepalveluna toimiviin pakettilokeroihin. Ratkaisu löytyi ohjelmistoyritys Haltianilta, ja tarpeeseen valittiin Haltian Thingsee IoT Solution Suite.

“Haltian was chosen as the IoT partner because of their years of experience with Mesh-based systems and their ready Thingsee solution, which fits our objectives and needs”, kertoi Posti Oy:n Jari Paasikivi.

Lue koko referenssi tästä
Haltianin Ite wiki-profiili

XAMK hyödyntää ohjelmistorobotiikkaa

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK on innostunut tutkimaan ohjelmistorobotiikan tarjoamia mahdollisuuksia. ”Kirjanpidon työmäärän kasvaessa pohdittiin uuden henkilön palkkaamisen sijaan, miten nykyisiä prosesseja voidaan paremmin tehostaa ja automatisoida. Halusimme vapauttaa kirjanpitäjien aikaa merkityksellisempään työhön”, kuvailee XAMKin talouspäällikkö Satu Rask. Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto aloitettiin talous- ja henkilöstöhallinnon prosesseista.

”Yhteistyö on sujunut todella hyvin. Tekeminen on asiantuntevaa, saamme vastaukset kysymyksiimme ja prosesseja viedään eteenpäin ammattitaidolla”, Satu Rask kommentoi yhteistyötä Starian kanssa.

Lue koko referenssi tästä
Starian Ite wiki-profiili

WordPress Multisitellä sivustouudistus Risteilykeskukselle

Geniem toteutti Travel Specialist Group Oy Ltd:n laajan verkkosivu-uudistuksen WordPress Multisite-toteutuksena. Uudistettavaan kokonaisuuteen kuului kuusi eri sivustoa. TSG oli tilanteessa, jossa useiden sivustojen ylläpitäminen ja jatkokehittäminen oli työlästä ja haastavaa vanhan, kankean julkaisujärjestelmän vuoksi. WP Multisite vastasi tarpeeseen, sillä sen avulla yhtiö pystyy laajentuessaan perustamaan ja julkaisemaan uusia sivustoja kustannustehokkaasti eri maihin laajetessaan.

“Yhteistyö Geniemin kanssa toimi hyvin ja joustavasti”, Petri Lahdensalo Travel Specialist Groupista kommentoi.

Lue koko referenssi tästä
Geniemin Ite wiki-profiili

K-Rauta luottaa Finnchatiin

K-Rauta on luottanut Finnchatiin verkkokaupan chat-palveluiden tuottamisessa jo vuodesta 2013. Yhteistyö otti harppauksia eteenpäin vuonna 2019, ja viime vuosina chat-palvelun optimoimiseen, tavoitteellisuuteen ja kanavan yhteiseen kehittämiseen on kiinnitetty erityisen paljon huomiota.

“Olemme tehneet pitkään yhteistyötä Finnchatin kanssa ja chat on ollut tärkeässä osassa K-Raudan monikanavaista palvelua. Viime vuosina olemme keskittyneet erityisesti chat-avusteiseen myyntiin verkkokaupassa ja siinä on saavutettu huomattavaa kehitystä. Chat-avusteisen myynnin euromäärät kertovat meille sen, että palvelun ulkoistaminen on kannattava investointi”, kertoo Antti-Oskari Peltonen K-Raudasta.

Lue koko referenssi tästä
Finnchatin Ite wiki-profiili

Uuden Minska-hyvinvointimedian käynnistäminen redandbluen avustuksella

Minska on hyvinvointimedia, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä ilmaston ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin kannalta hyviin valintoihin. redandblue auttoi Minskan käynnistämisessä suunnittelemalla ja toteuttamalla verkkopalvelun käyttöliittymän, ulkoasun ja vastaamalla teknisestä kehityksestä.

Teknisesti palvelu rakennettiin räätälöitynä WordPress-toteutuksena. Palveluun asennettiin myös WooCommerce -verkkokauppalisäosa mahdollistamaan kurssimaksamisen.

Lue koko referenssi tästä
redandbluen Ite wiki-profiili

Halonen ja Carlson nostivat kampanjamyyntiä yli 50 % Ambientian avulla

Vahvan kivijalkamyymälätaustan omaavan Halonen & Carlsonin tavoitteena on kasvattaa lähivuosina verkkokaupoistaan kaikkein suurimmat yksittäiset myymälät. Olemassa olevan järjestelmän aikaisemmat ratkaisut eivät kuitenkaan enää tukeneet tätä kasvutavoitetta, eivätkä kivijalkakauppojen tuttua laadukasta asiakaskokemusta, Ambientia kertoo referenssitarinassaan. Ambientia toteutti yhtiölle verkkokaupan kehitysprojektin, joka johti 52 % käyttäjien kasvuun ja 50 % kampanjamyynnin kasvuun.

“Olemme iloisia kehitysvauhdista ja yhteistyön laadukkuudesta. Kommunikointi tiimin kanssa on suoraa, välitöntä ja aktiivista”, kehuu Carita Tuunala Halonen & Carlsonista.

Lue koko referenssi tästä
Ambientian Ite wiki-profiili

Pääkaupunkiseudun palvelukartan uudistushanke

Anders Innovations on mukana uudistamassa pääkaupunkiseudun palvelukarttaa entistä saavutettavammaksi. Avoimen lähdekoodin avulla tehtyä palvelukarttaa käytetään pääkaupunkiseudun palvelukunnissa ja sitä kehitetään yhteistyössä niin pääkaupunkiseudun kuntien, kuin Turun kaupungin kanssa. Kehitystyötä on tehty kuuden hengen monitoimittajatiimissä vuoden 2020 alusta asti ja työ jatkuu edelleen. Kehitykseen ja testaukseen on tuotu lisää tehoa mm. DevOps -toimintamallin avulla, kerrotaan Anders Innovationsin referenssissä.

“Pääkaupunkiseudun palvelukartan kehittäminen saavutettavaksi, tukee Helsingin kaupungin halua hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Digitalisaation yksi keskeinen tavoite on käyttää palveluissaan hyödyksi avoimia rajapintoja ja avointa ohjelmistokoodia. Tulevaisuuden palveluja luodessaan Helsinki haluaa vahvasti tehdä palveluja, jotka ovat kaikkien saavutettavissa.Tätä missiota tukee palvelukartan työtiimi, jossa yhdessä ratkotaan ja löydetään saavutettavia ratkaisuja hyödyntäen tiimin jäsenten asiantuntemusta”, kertoo projektipäällikkö Mirjam Heikkinen Helsingin kaupungilta.

Lue koko referenssi tästä
Anders Innovationsin Ite wiki-profiili

Lue myös: