Ite wikin avoin markkinapaikka listaa lähes kaikki it- ja ohjelmistoalan yritykset Suomessa. Tavoitamme asiakkaat todella laajasti pitkin hankintaprosessia: viimeisen 12 kuukauden aikana Ite wiki on tuonut it-yritysten sisällöille jo 840 000 sivukatselua ja 382 000 käyttäjää. Ite wikissä on tehty yli 3 miljoonaa hakua, ja saavutamme 315 000 orgaanista laskeutumista Googlesta vuosittain.

Viimeisen 12 kuukauden aikana Ite wiki on tuonut it-yritysten sisällöille jo 840 000 sivukatselua ja 382 000 käyttäjää.

Yritykset ovat julkaisseet alkusyksyn aikana Ite wikissä monipuolisen kattauksen uusia mielenkiintoisia referenssejä. Kokosimme yhteen pienen koosteen siitä, millaisia liiketoiminnan digitalisointihankkeita suomalaiset it-firmat ovat viime aikoina saaneet aikaiseksi.

Ite wikin yrityshaku listaa suomalaiset it- ja ohjelmistoyritykset sekä niiden julkaisut, referenssit ja rekrytointi-ilmoitukset

 

Frantic tehosti Modeon sisäisiä prosesseja ERP-pohjaisella verkkokaupalla

Frantic avusti toimitilaratkaisuihin erikoistunutta Modeota uudistamaan verkkokauppaansa ja päivittämään sisäisiä prosessejaan entistä yksinkertaisemmiksi ja tehokkaammiksi. Modeo.fi on ammatilaisten työkalu, joka tarjoaa arkkitehdeille, suunnittelijoille ja kalusteiden ammattiostajille tarvittavat tuotetiedot ja suunnittelutyökalut. Suunnitteluvaiheessa syntyi idea myös siitä, että verkkokaupan tuotetietoja voisi hyödyntää tarjousten tekemiseen, mikä vähentäisi niiden tekemiseen liittyvää aikaa, ja siksi verkkokaupan kylkeen toteutettiin samaa tuotetietokantaa hyödyntävä tarjoustyökalu Modeon omille ammattilaisille.

“Verkkopalvelu-uudistuksen myötä olemme halunneet huomioida entistä paremmin etenkin yritysasiakkaamme ja suunnittelijakontaktimme”, kertoo Modeon varatoimitusjohtaja Jukka-Pekka Harju.

Lue koko referenssi
Franticin Ite wiki-profiili

 

Exove uudisti Itä-Suomen yliopiston verkkopalvelut

Itä-Suomen yliopisto halusi kehittää digipalveluitaan ja yhdenmukaistaa viestintäänsä läpi koko organisaation. Vanhan verkkopalvelun ongelmia olivat hajautuminen eri taustaratkaisujen välillä sekä brändin ja viestinnän hallinnan pirstaleisuus. Exove auttoi yliopistoa yhdenmukaistamaan brändiään ja yhdistämään teknologiset ratkaisut luomalla yliopiston käyttöön työkaluja sekä ratkaisuja, jotka tukevat viestinnällisiä tarpeita automaatiota hyödyntäen.

“Parasta yhteistyössä on ollut saumaton yhteydenpito, tukea ja sparrausapua on saatu aina tarvittaessa. Meidän omille näkemyksille on annettu tilaa ja toisaalta ajatuksia on myös haastettu ja ohjattu parempaan suuntaan. Parasta on ollut kokemus siitä, että olemme aidosti samaa tiimiä ja meillä on sama päämäärä.”, Katja Mielonen Itä-Suomen yliopistosta kertoo.

Lue koko referenssi
Exoven Ite wiki-profiili

 

Empirica toteutti Arlalle lehmien hyvinvointia seuraavan sovelluksen

Arla Oy on Suomen toiseksi suurin meijeriyhtiö, joka pyrkii tekemään toimintansa mahdollisimman läpinäkyväksi ja kertomaan kuluttajille avoimesti tuotannostaan. Arla kannustaa maidontuottajiaan kehittämään eläinten hyvinvointia ja  ottamaan käyttöön uusia eläinten elämänlaatua parantavia käytäntöjä. Empirica Finland toteutti Arlalle mobiilisovelluksen nimeltä Arla Iris, joka hyödyntää konenäköä kertoakseen reaaliajassa lehmien hyvinvoinnin tilasta ja mahdollistaa poikkeamien nopean havaitsemisen.

“Halusimme avata entuudestaan tuttuun Arla Maitoketjuun kuluttajille uudenlaisen mahdollisuuden seurata lehmien olosuhteita juuri sellaisena kun ne oikeasti ovat. Myös maitotila voi hyödyntää tekoälyllä koottua tietoa oman toimintansa kehittämisessä”, kertoo Arla Suomen toimitusjohtaja Kai Gyllström.

Lue koko referenssi
Empirica Finlandin Ite wiki-profiili

 

Superoperator on maailman ensimmäinen digitaalinen autopesu

Vincit valikoitui Superoperatorin kumppaniksi kehittämään uudenlaista autopesukonseptia. Suomessa onnistuneen lanseerauksen jälkeen Superoperatorin digitaalisesta autopesulapalvelusta on kehitetty teknologia-alusta, joka on 10 autopesulatoimijan käytössä kolmella eri mantereella.

“Vincit on kasvanut kanssamme ja onnistunut tarjoamaan asiantuntevaa palvelua kaikkiin tarpeisiimme aina pesulaitteiston hallinnasta kuvantunnistukseen saakka. Tähtäämme maailman suurimmaksi autopesulaketjuksi ja samalla aiomme tuoda markkinoille muitakin ajoneuvopalveluja. Vincit on ollut osa menestystarinaamme ja tulee olemaan sitä myös jatkossa”, kertoo Superoperatorin toimitusjohtaja Erkki Aminoff.

Lue koko referenssi
Vincitin Ite wiki-profiili

 

Efima auttoi Lumonia ottamaan käyttöön Dynamics 365 -ERPin

Lumon Group on globaali terassi- ja parvekejulkisivujen toimittaja, joka on kansainvälistynyt pienestä perheyrityksestä alansa johtavaksi brändiksi. Kansainvälistymisen keskellä yrityksen vanha toiminnanohjausjärjestelmä uhkasi muodostua kasvun esteeksi, ja tarvittiin uusi ratkaisu. Lumon päätyi valitsemaan “digisydämekseen” modernin, pilvipohjaisen Dynamics 365:n, ja käyttöönottokumppaniksi Efiman.

“Päädyimme Efimaan, sillä heissä näkyi tietynlainen yrittäjähenki ja nälkä onnistua. Kyseessä oli molemmin puolin tärkeä projekti ja mahdollinen riski, sillä vastaavia toteutuksia ei D365:llä ollut juurikaan tehty. Nyt on olemassa yksi, yhteinen Lumonin toimintatapa, ja asiakkaan näkökulmasta olemme pystyneet jopa entistä parempaan työhön. Yhteinen ’pelikirja’ auttaa asiakkaan tarpeisiin vastaamisessa, ja ihmiset ovat alkaneet ajatella entistä asiakaskeskeisemmin”, kertoo Lumonin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen.

Lue koko referenssi
Efiman Ite wiki-profiili

 

Lisätty todellisuus apuna sähköverkon suunnittelussa

Softability toteutti HeadPower Oy:lle AR-sovelluksen, jonka avulla sähköverkon suunnittelijat voivat sijoittaa esimerkiksi muuntamoita ja jakokaappeja virtuaalisesti suunnitelluille paikoille oikeaan ympäristöön. Sovellus auttaa suunnittelijoita hahmottelemaan kokonaisuuksia ja näyttämään visuaalisesti maanomistajille, miltä lopputulos tulee oikeassa ympäristössä näyttämään.

“Toimitettu sovellus vastasi määriteltyjä tarpeitamme ja näyttää todella hienolta.Voimme vahvasti suositella Softabilityn palveluita”, kertoo HeadPowerin tuotepäällikkö Toivo Nivala.

Lue koko referenssi
Softabilityn Ite wiki-profiili

 

Codemate ja SJ Esports Oy kehittävät uudenlaista esport-ympäristöä

SJ Esports Oy on SJ Gaming esports-joukkueen taustaorganisaatio. I​deana on kehittää perinteisestä urheiluseuratoiminnasta nykyaikainen versio e-urheilua varten ja kehittää e-urheilun kulttuuria vastuulliseksi ja kehittäväksi. SJ Esports Oy ja Codemate solmivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen, joka tekee Codematesta SJ Esportsin digipartnerin, joka tuottaa kaikki sen liiketoiminnan tarvitsemat digitaaliset ratkaisut ja palvelumuotoilun.

“SJ Gaming haluaa olla vahvasti kehittämässä e-urheilua vastuullisemmaksi, yhteisöllisemmäksi ja kehittävämmäksi. On aivan loistavaa, että saimme mukaan Codematen, jonka porukalla on sekä vahva tekkis- ja design-osaaminen että myös harrastuneisuutta esportsista josta ammentaa”, kertoo Jari Karlsson SJ Esports Oy:stä.

Lue koko referenssi
Codematen Ite wiki-profiili

 

Madventuresin Riku ja Tunna luottavat S1 Networksiin

Madventuresista ja Docventuresista tuttujen Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin tuotantoyhtiö Gimmeyawallet Productions Oy tuottaa monipuolista mediasisältöä: tv- ja radio-ohjelmia, tietokirjoja, sosiaalista mediaa ja live-esiintymisiä. Yhtiö on ollut S1 Networksin asiakas vuodesta 2017 ja sillä on käytössään rajoittamaton nettinopeus sekä palomuuri- ja tietoturvapalvelut.

”Hyvän yhteistyön tunnistaa siitä, että sitä ei turhan usein tule edes ajatelleeksi, koska homma sujuu kuin rasvattu. Ja sitten kun yhteistyökumppani tulee mieleen, ajatukset ovat positiivisia!”, Riku Rantala kommentoi.

Lue koko referenssi
S1 Networksin Ite wiki-profiili

 

Avidlyn ja Liikenneturvan Filla&Rilla opettaa turvallista polkupyöräilyä

Liikenneturvan digitaalinen oppimisympäristö Filla&Rillassa voi opetella turvallista pyöräilyä ja testata omaa osaamistaan. Avidly määritteli yhdessä asiakkaan kanssa Fillarilla.fi-palvelun toimintakonseptin, suunnitteli palvelun käyttöliittymän ja teki teknisen toteutuksen WordPress-julkaisujärjestelmällä.

“Digitaalisuuden moninaiset mahdollisuudet avautuivat meille projektin edetessä. Ripeästi edennyt hanke eteni jatkuvan vuorovaikutuksen, keskustelun ja sparrauksen kautta. Nälkä kasvoi syödessä ja Filla&Rillan kehitys jatkuu edelleen”, kommentoi Liikenneturvan Pasi Anteroinen.

Lue koko referenssi
Avidlyn Ite wiki-profiili

 

Etteplan MORE toteutti Triplan asukkaille autojen yhteiskäyttösovelluksen

Autoilu on murroksessa, ja autojen yhteiskäyttö on yhä yleisempää. Nordea Rahoituksen ja ALD Automotiven omistama NF Fleet toimittaa Triplan taloyhtiön asukkaiden käyttöön sähköauton, joka on vuokrattavissa mobiilisovelluksen avulla. Etteplan MORE suunnitteli ja toteutti mobiilisovelluksen, jonka avulla autoja hallinnoidaan ja varataan. Taloyhtiö hallinnoi palvelua web-käyttöliittymän avulla.

“Yhteistyö Etteplan Moren kanssa on ollut sujuvaa ja mutkatonta. Kysyntä NF Sharingin kaltaisille kustannustehokkaille ja ekologisille liikkumispalveluille kasvaa koko ajan. On ollut hienoa rakentaa tällaista modernia palvelua yhdessä Etteplanin kanssa, muovata markkinaa ja luoda mahdollisuuksia ihmisten väliselle yhteisöllisyydelle”, kommentoi Nina Reinilehto, NF Fleetin toimitusjohtaja.

Lue koko referenssi
Etteplan MOREn Ite wiki-profiili

 

Poutapilvi laittoi Pidä Saaristo Siistinä ry:n palvelupisteet kartalle

Pidä Saaristo Siistinä ry huolehtii Suomen merialueiden, sisävesien, rantojen ja saariston puhtaudesta. PSS:n Roope-palvelupisteet tarjoavat veneilijöille jätepisteitä, kuivakäymälöitä ja imutyhjennyslaitteita. PSS halusi lisätä veneilijöiden tietoisuutta palvelupisteistä, ja sitä varten Poutapilvi kutsuttiin suunnittelemaan mobiilipohjainen karttapalvelu, josta lähimmän palvelupisteen sijainnin voi tarkistaa vesillä vaivattomasti.

“Nyt jäsenillämme on mahdollisuus löytää lähimmät Roope-palvelut vaivattomasti mobiililaitteella. Veneilijät pystyvät esimerkiksi suunnittelemaan reittinsä siten, että sen varrelle osuu käymäläjätteen imutyhjennyspaikka. Moni vesilläliikkuja arvostaa myös tietoa jätepisteen sijainnista tai vaikka grillipaikoista retkisatamissa”, PSS ry:n viestintäpäällikkö Nora Forsman kertoo.

Lue koko referenssi
Poutapilven Ite wiki-profiili

 

Verkkovaraani uudisti YTHS:n verkkosivut saavutettaviksi

Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiö valitsi Verkkovaraanin toteuttamaan verkkopalvelu-uudistustaan. Sivusto toteutettiin WordPress-alustalla ja siihen kehitettiin erilaisia räätälöityjä ominaisuuksia kuten häiriötiedotteet, terveystiedot sekä lomakkeet ja Suomi.fi-tunnistautumisen integraatio.

YTHS kuuluu saavutettavuuslain piiriin, joten verkkopalvelun toteutuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota saavutettavuuteen. Palvelupolut on suunniteltu mahdollisimman selkeiksi, ja sivustolla on käytössä muun muassa “kuuntele”-ominaisuus, jonka avulla esimerkiksi näkörajoitteinen käyttäjä voi kuunnella sivun sisältöä. Tekstisisällön koon muuttaminen onnistuu myös helposti klikkaamalla ylänavigaation A-kuvakkeita.

Lue koko referenssi
Verkkovaraanin Ite wiki-profiili