Ite wikin avoin tietokanta listaa kaikki b2b-digitalisaatiototeutukset Suomessa. Referenssihakumme pullistelee jälleen uusia hankkeita ja hankintoja ja koostimme nyt oheen joitain helmiä.

Ite wikin analytiikka on taas kasvanut valtavasti alkuvuodesta ja yksi syyllinen siihen on juuri referenssien ja suositusten kasvava määrä. Monen organisaation it-hankinta on suoraviivaistunut Ite wikin myötä, kun sopivat kumppanit voi tunnistaa ja listata nopeasti referenssien ja suositusten avulla. Tavoitimme viimeisen 12 kuukauden aikana jo 258.000 käyttäjää ja toimme it- ja ohjelmistoyritysten sisällöille 654.000 sivukatselua.

Ohessa siis muutamia nostoja sisällöistä lukemien takana! #digitalisaatio!

Tamrolle räätälöinnillä tehokkaampaa ketteryyttä

Vantaalla pääkonttoriaan pitävä Tamro on lääkkeiden ja terveysvalmisteiden jakelija sekä palveluntarjoaja, joka tarjoaa muun muassa apteekeille, sairaaloille ja lääke- ja terveystuoteyrityksille erilaisia palveluita.

Codento valmensi Tamron asiantuntijoita ketterään tekemiseen Modern Agile -menetelmällä. Yksilöllinen Tamron tarpeisiin luotu viitemalli opastaa tekemistä organisaation kehitysprojekteissa myös tulevaisuudessa. “Codenton valitsimme muun muassa siksi, että he ymmärsivät heti meidän lähtötilanteemme. Lisäksi kaipasimme juuri Tamrolle räätälöityä ratkaisua ja käytännön tekemistä, ja Codento mahdollisti nämä”, Tamron Transformation Lead Päivi Thuneberg kertoo.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Codenton Ite wiki -profiili
Tamron verkkosivut

 

Integraatioväylä avaa uusia mahdollisuuksia Canon oy:n liiketoiminnalle

Alfame auttoi Canonia päivittämään sähköisen allekirjoituksen integraatioratkaisun. Canon toimittaa asiakkailleen dokumentinhallintajärjestelmiä, ja Alfamen rakentama integraatioratkaisu antaa paremmat kyvykkyydet integroida Canonin järjestelmä asiakkaiden erilaisiin järjestelmiin.

”Yhteistyö Alfamen kanssa näkyy monissa eri asioissa, joista tärkeimmät ovat sisäisen ajattelun kehittyminen ja integraatioalustan hyödyt meidän omassa asiakasrajapinnassa”, kertoo Petri Välimäki Canon Oy:ltä.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Alfamen Ite wiki-profiili
Canon oy:n verkkosivut

 

Palvelumuotoilulla asiakas keskiöön

Asuntosäätiön Asumisoikeus oy halusi asiakkaille suunnatun palvelunsa olevan todella asiakaslähtöinen. Sininen Meteoriitti toteutti uudistetun Kotikulma-palvelun, jossa palveluiden jatkuva asiakaslähtöinen kehittäminen on keskiössä. Uudessa palvelussa huomiota on kiinnitetty erityisesti mobiilikäytettävyyteen, nopeaan vuorovaikutukseen sekä asiointiin.

”Nyt kaikki olennainen tieto on yhdessä paikassa. Asukas pääsee tekemään ilmoituksia nopeasti ja tarkastelemaan omia tietojaan helposti. Tuomme palveluun myös yhteisöllisyyttä tukevia toimintoja, joilla haluamme tukea hyvän fiiliksen rakentamista kiinteistöihin”, kertoo Henrik Hämäläinen Asokodeista.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Sinisen Meteoriitin Ite wiki-profiili
Asumisoikeus oy:n verkkosivut

 

Luotettava tuotannonohjausjärjestelmä on AGAlle on erityisen tärkeä

Kaasuja tuottavalle AGAlle hyvin toimiva tuotannonohjausjärjestelmä on erittäin tärkeä. Innofactor ja AGA ovat tehneet jo yli kaksikymmentä vuotta yhteistyötä toimivan tuotannonohjausjärjestelmän ylläpidossa ja kehityksessä.

”Vuonna 1995 kun tämä tehdas perustettiin, Innofactor teki meille tuotannonohjausjärjestelmän. Nyt päivitimme sen muutama vuosi sitten modernimpaan Windows-pohjaiseen version”, AGAn Riihimäen täyttölaitoksen site manager Timo Nikkola kertaa ja kehuu: ”Innofactorin kyky toimittaa IT-ratkaisuja on ollut meille tosi hyvä. Palvelu on vastannut huutoomme tosi hyvin, ei ole mitään valittamista siinä. Sanoisin, että on hyvä”.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Innofactorin Ite wiki-profiili
AGAn verkkosivut

 

Autotalo Hartikainen sai arvoisensa verkkosivut

Kooders toteutti Autotalo Hartikaiselle uudet kotisivut, jotka antoivat yritykselle ”kasvojenkohotuksen”. Sivustosta tehtiin entistä nopeampi, ja nopeuden lisäksi panostettiin erityisesti vaihtoautojen jatkomarkkinoinnin helpottamiseen.

Yritys on panostanut viimeaikoina tehokkaaseen ja näyttävään markkinointiin. Jotta kotisivut palvelisivat mahdollisimman hyvin markkinointia, tuli räätälöity koodi tarpeeseen. Kattavien integraatioiden ja suunnittelun ansiosta sivuston käyttöön kuluvaa työmäärää saatiin laskettua merkittävästi.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Koodersin Ite wiki-profiili
Autotalo Hartikaisen verkkosivut

 

Työajanseuranta ja kulunvalvonta tehostavat lihanjalostusyritys Snellmanin toimintaa

Pietarsaarelaisen lihanjalostusyritys Snellmanin konserniin kuuluvat myös Kokkikartano, lemmikkiruokayritys Mush, leipäyritys MR. Paniini oy ja sianjalostuspalveluiden tuottaja Figen oy. Snellmanin johtamisprosesseja tukemaan yritys on ottanut käyttöönsä liiketoimintaratkaisuja JotBarin ohjelmistoperheestä.

Snellmanilla on käytössään JotBarin työajanseuranta, jonka merkitys korostuu etenkin yrityksen tuntityöntekijöiden seurannassa. Ero edelliseen ratkaisuun on Snellmanin mukaan ollut huomattava.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
JotBar Solutions oy:n Ite wiki-profiili
Snellmanin verkkosivut

 

Hämeen Autovaruste hyödyntää ohjelmistorobotiikkaa

Hämeen Autovaruste Oy:llä oli jo pidempään mietitty ohjelmistorobotiikan hyödyntämistä liiketoiminnassa. Yritys lähti mukaan Autoalan Keskusliiton AKL Kehitysohjelma -hankkeeseen keväällä 2018.

Staria valittiin yhteistyökumppaniksi kehittämään yrityksen omaa ohjelmistorobotiikkaosaamista. ”Ohjelmistorobottien hyödyntäminen perustuu yrityksen liiketoimintaprosessien tuntemiseen ja paras tieto siitä löytyy yrityksen sisältä. Sen vuoksi ohjelmistorobotiikasta saadaan eniten hyötyä, kun yrityksessä on aiheesta omaa osaamista”, sanoo Jaana Järvelä, Hämeen Autovarusteen talouspäällikkö.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Starian Ite wiki-profiili
Hämeen Autovarusteen verkkosivut

 

Digia toteutti Voimatelille tietojärjestelmien kokonaisuudistuksen

Sähkö- ja tietoliikenneverkkoja suunnittelevan, rakentavan ja ylläpitävän Voimatelin toiminnanohjausjärjestelmän uusiminen synnytti tarpeen muillekin ratkaisuille. Digia valittiin toteuttamaan integraatioväylä useiden järjestelmien välille sekä mobiilikäyttöliittymä Voimis. Lisäksi Digia toimitti Voimatelille kokonaisuuteen liitetyt alihankinta- ja asiakaspalveluportaalit.

”Aiemmin tieto oli hajallaan siellä täällä ja asioita hoidettiin eri paikoissa. Tällä hetkellä kaikki tieto on integroitu samaan kokonaisuuteen ja pääsemme siihen kiinni myös mobiilisti”, kertoo Voimatelin kehityspäällikkö Henna Lankinen. Lankisen mukaan Voimatel tavoittelee mittavalla uudistuksella prosessien tehostamista ja tiedonkulun sujuvuutta. Yritys haluaa myös parantaa asiakkaalle toimitettavan palvelun laatua.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Digian Ite wiki-profiili
Voimatelin verkkosivut

 

Älykäs automatisointi tekee lakipalveluista nopeampia

Agens oy kaipasi tarjoamiinsa lakipalveluihin ratkaisua, jossa toistuvat asioinnit pystyttäisiin toteuttamaan tehokkaammin automaatiota sekä asiantuntijatyötä yhdistämällä.

Citrus Solutions oy toteutti Agensille älykkään automaatiotyökalun lakiasiakirjojen luomiseen. Työkalu toteutettiin Citruksen Smart Formsilla, jolla pystyy ennalta annettujen sääntöjen pohjalta luomaan helposti yksilöllisiä asiointipolkuja hyvin erilaisiin ja vaativiinkin palveluihin. Palvelun avulla asiakkaat saavat edullisesti käyttöönsä täydet lakimiespalvelut esimerkiksi sopimuksien sekä asiakirjojen luomiseen täysin heille sopivana ajankohtana.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Citrus Solutions oy:n Ite wiki-profiili
Agens oy:n verkkosivut

 

Paskakaupan yrittäjä yllättyi tuotteidensa suosiosta

Porvoolainen Arkista paskaa -niminen yritys myy mustan huumorin sävyttämiä tuotteita, kuten mukeja, kortteja, kalentereita ja tekstiilejä. Hauskojen tuotteiden suosio yllätti yrittäjän niin, ettei oma aika riittänyt tuotteiden suunnitteluun, myyntiin, lähettämiseen ja laskuttamiseen.

Kiireinen yrittäjä vauhditti bisnestään ja tehosti toimintaansa kaikilla mahdollisilla tavoilla sitä mukaa, kun myynti kasvoi. Flashnoden integraation avulla Timoskan käyttämä Woocommercen verkkokauppa yhdistettiin Procountoriin. Aikaa säästyy, sillä nyt yrittäjän ei tarvitse kuin kuitata tilaus ja lähettää lasku.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Flashnoden Ite wiki-profiili
Vittu mitä paskaa -verkkosivut

 

Rakettitiede kehittämässä Suunnon urheilukelloja

Suunto on tunnettu urheilukellojen, sukellustietokoneiden ja urheiluinstrumenttien kehittäjä ja valmistaja. Rakettitieteen konsultit ovat olleet mukana kehittämässä Suunnon urheilukellojen alustoja uusissa tuotteissa. Rakettitieteilijät ovat tehneet töitä mm. alusta-arkkitehtuurin, virrankulutuksen hallinnan ja sensoriajureiden parissa. Lisäksi he ovat osallistuneet myös mittaus- ja signaalikäsittelyalgoritmien kehittämiseen.

”Rakettitieteilijöistä pidetään ja heitä arvostetaan meillä; tämä on juuri sellainen tiimi jota on ilo kehua.” Erkko Anttila ”Kun Rakettitieteilijät ryhtyvät töihin, alkaa tapahtua. Mehän olemme vain ylpeitä, kun olemme saaneet tällaisia tekijöitä meille hommiin!” kertoo Suunnon Chapter Lead, Foundation Mikko Hiltunen.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Rakettitieteen Ite wiki-profiili
Suunnon verkkosivut

 

Singaporen lentokentällä hyödynnetään Steerpathia

Singaporen Changi-lentokenttä on kuudenneksi vilkkain lentokenttä maailmassa, jonka läpi kulkee yli 62 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Steerpath on rakentanut lentokentälle aiempiin järjestelmiin integroidun sisätilapaikannusjärjestelmän.

Steerpathin rakentama järjestelmä toimii iOSilla, Androidilla, verkossa ja Kiosk:issa ja tarjoaa samassa järjestelmät kartat, paikannuksen sekä reitit.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
Steerpathin Ite wiki-profiili
Lentokentän verkkosivut

 

IBM:n ja Valamiksen avustuksella Huurre terävöittää fokustaan

Huurre on maailman johtavia ympäristöystävällisten jäähdytysjärjestelmien ja niihin liittyvien automaatioratkaisujen kehittäjiä ja toimittajia. IBM ja Valamis yhteistyössä tarjoavat Huurteelle keskitetyn tietokannan konsernilaajuisen taloudellisen tuloksen seuraamiseksi.

”IBM Planning Analytics -raportointiratkaisu auttaa meitä tunnistamaan, missä toimimme vahvasti ja missä meidän tulee mukauttaa strategiaamme. IBM:n ja Valamiksen avustuksella Huurre terävöittää fokustaan kasvunsa kannalta ratkaisevilla aloilla”, kertoo Olli Niiranen, Business Controller Huurteelta.

Tutustu referenssiin Ite wikissä
IBM:n Ite wiki-profiili
Huurteen verkkosivut