Vuosi on jälleen vaihtunut, ja teimme ajankohtaisen katsauksen Ite wikin ja käyttäjiemme analytiikkaan kuluneena vuonna.

Poikkeuksellisesta koronavuodesta huolimatta analytiikkamme kehittyi entisestään, ja kaiken kaikkiaan toimme it- ja ohjelmistoyritysten sisällöille vuodessa jo yli 876 000 sivunkatselua. Merkittävä osa sivunkatseluista tulee it-osaajayrityksille, jotka julkaisevat alustallamme referenssejä, suosituksia, tarjontoja, bloggauksia, tapahtumia ja rekrytointi-ilmoituksia. Asiakkaat hakevat tietoa verkosta ostoprosessin eri vaiheissa, ja kattavan Ite wiki-profiilin avulla yritykset pääsevät esittelemään osaamistaan potentiaalisille asiakkaille laajemmassa mitassa.

Merkittävä osa sivunkatseluista tulee it-osaajayrityksille, jotka julkaisevat alustallamme referenssejä, suosituksia, tarjontoja, bloggauksia, tapahtumia ja rekrytointi-ilmoituksia.

Kokosin pienen katsauksen palvelun analytiikkaan ja listan katsotuimmista yritysprofiileista Ite wikissä vuonna 2020. Tilastot on muodostettu 1.1.2020 – 31.12.2020 välisestä ajasta Google Analyticsin perusteella.

Katsotuimmat it- ja ohjelmistoyritykset Ite wikissä 2020

Vuonna 2020 katsotuimman yritysprofiilin titteliä pitää hallussaan Viskan, jonka referenssijulkaisua Lager 157-verkkokaupan julkaisusta on luettu yli 10 000 kertaa. Hiljattain Suomen toimintonsa aloittanut vaatekauppa on epäilemättä nostattanut suuren kansanvaelluksen Googleen, ja osa tästä liikenteestä on päätynyt Ite wikiin.

Toisella sijalla komeilee Digia, jolla etenkin bloggauksia on luettu paljon. Kolmannella sijalla on Rekrytointi.com, joka julkaisee säännöllisesti paljon liikennettä kerääviä työpaikkailmoituksia. Neljäntenä oleva HiQ Finland on julkaissut ahkerasti referenssejä ja bloggauksia, joille on kerääntynyt paljon liikennettä. Viidettä sijaa pitävä Tieto on kerännyt liikennettä kattavaan kokoelmaan asiakasreferenssejään.

Ite wikin analytiikkaa vuonna 2020

Ite wikin kävijämäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa vuonna 2020. Alustalle laskeutui vuodessa jo 876 000 sivunkatselua ja 403 000 käyttäjää, joista 84,1 % tulee Googlesta, 9,8 % suoraan sivustolle ja 2,7 % sosiaalisesta mediasta.

Vuoteen 2019 verrattuna Ite wikin käyttäjämäärä kasvoi 22,85 %. Alla on verrattu käyttäjämääriä 2019 ja 2020.

Etenkin Google-liikenne lisääntyy. Orgaanisen hakukoneliikenteen määrä edellisvuoteen nähden on kasvanut 39,83 %.

Suuressa osassa yritysten profiileja vieraillaan joka viikko. Jos yritys tekee aktiivista myyntityötä ja on julkaissut kattavasti sisältöjä Ite wiki-profiilissaan, se kerää todennäköisesti arkisin päivittäisiä vierailijoita.

Asiakasyritykset hakevat analytiikan mukaan tietoa pitkin ostoprosessia ja profiileissa vieraillaan paljon esimerkiksi siinä vaiheessa, kun potentiaaliset tarjoajat on jo tavattu ja tarjoukset vastaanotettu. Asiakkaat haluavat tietoa riippumattomalta alustalta, ja kattavalla Ite wiki-profiililla voi siis inbound-markkinoinnin lisäksi klousata kauppoja.

Ite wikin premium-toiminnot vuonna 2021

Perustasoisen yritysprofiilin Ite wikiin voi luoda ilmaiseksi, mutta premium-käyttäjänä yritykset saavat käyttöönsä kattavamman valikoiman toimintoja. Premium-profiileissa käytössä ovat mm. seuraavat toiminnot:

  • Kattava profiili sisältäen rajattomasti tarjontoja, maksimimäärän suosituksia, yhteyshenkilöt sekä tapahtumien ja rekrytointi-ilmoitusten julkaisun.
  • Hakutulosten kärkisijat yrityshaussa, rajattomasti tarjontoja hakutuloksissa, SEO-linkit omille verkkosivuille, sekä kasvatettu näkyvyys Ite wikin muissa hauissa, uutiskirjeessä ja mainostauluissa.
  • Artikkelin toteutus Ite wikin blogimediaan asiakkaan edustajaa haastattelemalla.
  • Automoitu twiitti Ite wikin profiilista, kun referenssejä tai bloggauksia julkaistaan.
  • Analytiikkaraportointi.

Kattavalla Ite wiki profiililla voi edistää asiakkuuksien syntyä entistä paremmin vuonna 2021 – tarjoamme it-myynnille uniikkia lisäarvoa. Mikäli ette vielä hyödynnä Ite wikiä yrityksenne markkinoinnissa mutta mahdollisuus houkuttelee, olkaa rohkeasti yhteydessä allekirjoittaneeseen veera.kujansuu@itewiki.fi!

Lue myös