Suomen viidenkymmenen suurimman it-yrityksen listalle mahtuu monenlaisia yrityksiä. Joukossa on kansainvälisiä konserneja, muutama pelifirma, pari teknologian vähittäiskauppayritystä, tukkukauppiaita, laitteistotoimittajia, ohjelmistotaloja, tietoliikennepalveluntarjoajia sekä konsulttitaloja.

Suurimpien it-alan yritysten kärkipaikka kuuluu jälleen kerran kaikkien tuntemalle Nokialle, joka keskittyy nykyään tietoverkkotoimintaan. Nokian liikevaihto vuonna 2019 oli 23,32 miljardia euroa ja kasvua edellisvuoteen nähden oli 3,3 %.

Toisella sijalla on oululaisyritys Uros. Yritys on perustettu vuonna 2011 ja keskittyy IoT- ja mobiiliratkaisuihin. Uros on kasvanut nopeasti, sillä vuoden 2018 suurimpien yritysten listalla se sijoittui seitsemänneksi. Yrityksen liikevaihto on kasvanut edellisvuoteen nähden 103 % ollen nyt 2,6 miljardia euroa.

Suurimpien it-alan yritysten kärkipaikka kuuluu jälleen kerran kaikkien tuntemalle Nokialle, joka keskittyy nykyään tietoverkkotoimintaan.

Uros teki myös Suomen parhaan liiketuloksen työntekijämäärään nähden. Yhtiö on ollut otsikoissa tänä vuonna sponsoroidessaan tamperelaista urheiluhallia, jonka nimeksi annettu Uros Live aiheutti hämminkiä. Yrityksen erikoinen nimi tulee sanoista universal roaming solutions.

Kolmannella sijalla on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluihin keskittyvä Elisa (liikevaihto 1,8 miljardia euroa) ja neljännellä it-palveluita tarjoava TietoEvry (1,7 miljardia euroa). Viidettä sijaa pitää Nokian puhelimia valmistava HMD Global (1,7 miljardia), jonka sijoitus tipahti edellisvuoteen nähden toiselta sijalta viidennelle. HMD Global keräsi juuri 230 miljoonaa dollaria rahoitusta toimintansa laajentamiseen myös 5G-teknologiaan, mobiilipalveluihin ja uusille kasvumarkkinoille.

Top50-listan suurimpia nousijoita liikevaihdon perusteella ovat Uros, Small Giant Games (liikevaihdon kasvu 98,6 %), Microsoft (+51,2 %), Future Group (+42,7 %), DXC Technology Finland (+40,4 %) sekä Seriously Digital Entertainment (+85,4 %).

Top50-listan tiedot pohjautuvat Tivin vuosittain julkaisemaan TIVI 250-listaan, jossa yritykset on järjestetty liikevaihdon suuruuden mukaan. Joukkoon kuuluu siis myös vahvasti tappiollisia yrityksiä.

 

Artikkelin päivitys 14.9.2020 – Data rajattu omistajan pyynnöstä kymmeneen.

 

Tilaa digitalisaation viimeisimmät uutiset sähköpostiisi! Liity Ite wikin uutiskirjeeseen tästä.

 

Lue myös Top 250 Suomen suurimmat it-yritykset ja Top 10 parhaan liiketuloksen per työntekijä tehneet it-yritykset – listalla kolme nettipelejä kehittävää firmaa.