Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

ERP-pohjainen verkkokauppa tehosti sisäisiä prosesseja

Referenssiwww.modeo.fi

Modeo on kokonaisvaltaisiin toimitilaratkaisuihin erikoistunut yritys ja yksi alansa merkittävimmistä toimijoista Suomessa. Modeon verkkokauppa on ammattilaisten työkalu, joka helpottaa suunnittelutyötä ja tehostaa sisäisiä prosesseja.

Aloitimme katsomalla kokonaisuutta

Yhteistyömme Modeon kanssa lähti liikkeelle tarpeesta uudistaa verkkokauppaa, mutta samalla hyödynsimme mahdollisuuden tarkastella erilaisten asiakaspolkujen sujuvuutta ja miettiä, miten myynnin sisäisiä prosesseja voisi yksinkertaistaa ja tehostaa.

Verkkokauppa rakennettiin asiakaskokemus ja ammattilaisten tarpeet edellä. Aloitimme kuvaamalla erilaiset asiakaspolut ja löytämällä niiden varrella olevat digitaaliset ja fyysiset kohtaamispisteet. Prosessi auttoi tunnistamaan paitsi asiakkaiden tarpeet, myös mahdollisuudet tehostaa sisäisiä prosesseja nopeasti kasvaneessa Modeossa.

Enemmän kuin perinteinen verkkokauppa, Modeo.fi on ammatilaisten työkalu, joka tarjoaa niin arkkitehdeille, suunnittelijoille kuin kalusteiden ammattiostajillekin tarvittavat tuotetiedot ja suunnittelutyökalut. Suunnitteluvaiheessa syntyi idea myös siitä, että verkkokaupan tuotetietoja voisi hyödyntää tarjousten tekemiseen, mikä vähentäisi niiden tekemiseen liittyvää aikaa. Siksi verkkokaupan kylkeen toteutettiin samaa tuotetietokantaa hyödyntävä tarjoustyökalu Modeon omille ammattilaisille, jotka rakentavat jopa sadoista tuotteista koostuvia suunnitelmia ja tarjouksia asiakkailleen.

Moderni käyttökokemus moderneilla työkaluilla

Keskeinen osa verkkokauppauudistusta oli valjastaa käytössä oleva toiminnanohjausjärjestelmä (ERP) aiempaa suurempaan rooliin ja keskittää tuotetietojen hallinta yhteen paikkaan niiden ylläpidon yksinkertaistamiseksi ja manuaalisen työn vähentämiseksi. Tekninen määrittely aloitettiin selvittämällä mitä kaikkea tietoa ERP:iin olisi mahdollista saada ja miten keskitettyä tuotetietoa voitaisiin parhaiten hyödyntää. Tulevaa verkkokauppaa varten ERP:iä räätälöitiin Modeon tarpeiden mukaisesti. ERP-integraatio mahdollistaa tuotetietojen säilymisen ajan tasalla verkkokaupassa, vaikka tuotteita myydään useammassa myyntikanavassa.

Taustajärjestelmänä toimivasta WooCommercesta on hyödynnetty hallintapaneelia, mutta muilta osin palvelu on kustomoitu vastaamaan sitä tapaa, miten Modeo myy ratkaisujaan. WooCommercen oletuskäyttöliittymää on paranneltu rakentamalla lähes koko asiakkaalle näkyvä osa verkkokauppaa modernia Vue.js -frameworkia käyttäen. Vue.js takaa, että käyttöliittymän toiminnallisuuksia on helppo kehittää ja koodi pysyy ylläpidettävänä myös toiminnallisuuksien lisääntyessä.

Tarjoustyökalu mahdollistaa tuotteiden räätälöinnin tarjouskohtaisesti, tarjouksen kaikkien tietojen syöttämisen esitäytettyihin kenttiin ja automaattisten tarjous-PDF:ien luomisen tietojen pohjalta. Myös katelaskenta on sisällytetty osaksi työkalua. Tarjoustyökalu on integroitu Modeon ERP:iin, jossa synkronoidut tarjoukset on mahdollista muuttaa suoraan tilauksiksi. Sen lisäksi, että tarjoustyökalu helpottaa ja nopeuttaa usein raskastakin tarjousprosessia, se on tuonut tarjouksiin myös aiempaa enemmän yhdenmukaisuutta.

Emma Laiho, Design Director, Frantic:

"Modeon verkkopalvelu-uudistus on malliesimerkki siitä, miksi toimialaymmärryksen keräämiseen projektin alussa kannattaa panostaa. Modeolaisten osallistaminen suunnittelutyöhön palvelumuotoilun metodien avulla tuotti myös oivalluksia uusista hyödyistä, joita hankkeessa voitaisiin saavuttaa. Tiivis yhteistyö on lisäksi tehnyt työskentelystä dynaamista ja joustavaa."

Suosittelija:

Verkkopalvelu-uudistuksen myötä olemme halunneet huomioida entistä paremmin etenkin yritysasiakkaamme ja suunnittelijakontaktimme. Lopputuloksena on selkeät ja helppokäyttöiset sivut, josta asiakkaamme näkevät kattavasti erilaisia tarjoamiamme ratkaisuja ja palveluitamme kalustamiseen niin tuotteiden, brändien kuin referenssikohteiden muodossa. Verkkosivut toimivat myös kanavana, jonka kautta voimme viestiä asiakkaillemme uudistunutta, arvojemme mukaista brändi-ilmettä. Uudistus nähtiin myös erinomaisena mahdollisuutena kehittää omia sisäisiä prosessejamme tehokkaammiksi. Tahtotilana on, että jatkossa verkkosivujen ja ERP:in välistä integraatiota pystytään hyödyntämään entistä paremmin myös myynnin työkaluna. Sisäiseen käyttöön projektimyyjillemme rakennetun ”tarjoustyökalun” myötä tarjouslaskentaa voidaan tehostaa ja yhdenmukaistaa. Yhteistyö Franticin tiimin kanssa on ollut onnistunutta. He ovat reagoineet joustavasti projektin varrella tulleisiin toiveisiimme ja olemme yhdessä etsineet toimivat ratkaisut niiden toteuttamiseksi.

Jukka-Pekka Harju, varatoimitusjohtaja, Modeo

Pinterest
Referenssin infoboxi
Frantic logo

Tiedot

Tilaaja: Modeo
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Eija Gonzalez, +358 40 570 7909, eija.gonzalez@frantic.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Frantic kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa

Teknologia

Amazon Web Services
WordPress
WooCommerce

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Toteutustyö

Omat tagit

digitaalinen palvelumuotoilu
palvelumuotoilu
tekninen määrittely
Projektinhallinta ja -johtaminen
MySQL
amazon cloudfront
Heroku
ERP-integraatiot

Siirry yrityksen profiiliin Frantic kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Frantic - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Frantic - Muita referenssejä

Frantic - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia