Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Lumon: Euroopan mittavin Dynamics 365 -toteutus tukee kansainvälistä kasvua

Referenssi
"Efimassa näkyi eräänlainen yrittäjähenki ja nälkä onnistua suuren projektin edessä."

Jussi Kinnunen, toimitusjohtaja, Lumon Group

Parvekelaseistaan tunnettu Lumon on yli 40-vuotisen historiansa aikana kasvanut pienestä pohjois-karjalalaisesta perheyrityksestä globaaliksi parveke- ja terassijulkisivujen johtavaksi brändiksi. Jo ensimmäisistä parvekelaseista lähtien yritys on ollut alansa edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Lumonin innovaatioiden ansiosta jo yli miljoona asiakasta ympäri maailman on päässyt nauttimaan paremmista kodeista.

Kansainvälistymisen keskellä Lumonin vuodesta 2005 asti käytössä ollut toiminnanohjausjärjestelmä oli vanhenemassa käsiin ja muodostumassa esteeksi liiketoiminnan kasvulle. Perusteellisen pohdinnan jälkeen yritys päätti olla edelläkävijä myös toiminnanohjauksen saralla ja valitsi modernin, pilvipohjaisen Dynamics 365 -ratkaisun digisydämekseen. Kumppaniksi järjestelmäprojektiin valikoitui Efima, josta huokui vahva halu saavuttaa yhteiset ja kunnianhimoiset tavoitteet.

Katso asiakastarinan video YouTubesta.

Tietoinen riski, tiedostettu mahdollisuus

Toimitusjohtaja Jussi Kinnunen kertoo Lumonin suhtautuneen järjestelmähankkeeseen sen vaatimalla vakavuudella, sillä kyseessä oli koko yrityksen toiminnan kannalta äärimmäisen kriittinen kokonaisratkaisu. ”Meillä oli käytännössä kymmenen erilaista erppiä talon sisällä, kun järjestelmään oli tehty maakohtaisia ja muita räätälöintejä”, Kinnunen kertoo. Halu yhdistää yrityksen järjestelmät ja prosessit yhdeksi, Lumonin tavaksi toimia, oli yksi teknologian valintaan vaikuttaneista tekijöistä. ”Kyseessä ei tosiaan ollut mikään perinteinen järjestelmänvaihto”, hän jatkaa.

Eri vaihtoehtojen huolellisen vertailun jälkeen Lumonilla tunnistettiin Microsoftin Dynamics 365 (D365) tarkoituksenmukaisimmaksi valinnaksi. ”Päätimme lähteä suoraan moderniin D365:een, sillä näimme, että tulevaisuus oli menossa siihen suuntaan”, Kinnunen avaa päätöksen taustaa. ERP-markkinassa varsin tuoreen pilviratkaisun valinta oli yritykselle myös tietoinen riski: ”Riskinä oli se, että vastaavia toteutuksia ei D365:llä ollut juurikaan tehty. Toimisimme samalla myös eräänlaisena pilottiprojektina tuotteelle”, Kinnunen toteaa.

Kumppanin valinnassa tehtiin myös huolellista työtä

Projektin kriittisyyden vuoksi oikean kumppanin valintaan haluttiin Lumonilla kiinnittää myös tarpeeksi huomiota. ”Päädyimme Efimaan, sillä heissä näkyi tietynlainen yrittäjähenki ja nälkä onnistua. Kyseessä oli molemmin puolin tärkeä projekti ja mahdollinen riski”, kertoo Kinnunen. Lumonilla koettiin, että Efiman yrittäjähenkisyys toi tekemiseen tarvittavaa ketteryyttä ja heittäytymistä vastaan tulleiden ongelmien ratkaisuun. ”Kouvolan tuotantolaitoksen käyttöönotto oli kriittinen vaihe, jonka aikana töitä tehtiin välillä myös iltaisin ja viikonloppuisin, jotta projekti saatiin maaliin”, Kinnunen muistelee.

Myöskään Lumonin oma panostus projektiin ei ollut vähäinen. ”Alusta lähtien ajatuksena oli, että pahin virhe olisi resursoida liian vähän. Siksi projektiin myös resursoitiin niin paljon omaa väkeä kuin vain oli mahdollista”, Kinnunen toteaa. Yrityksen oma panostus oli kieltämättä myös yksi syy projektin onnistumiseen. ”Tämä hanke vaati todella monelta paljon voimavaroja, mutta näiden kautta myös onnistuttiin”, jatkaa Kinnunen.

Onnistumisen hedelmistä on päästy jo nauttimaan

Sen sijaan, että Lumonilla olisi lähdetty vain paikkaamaan vanhenevaa järjestelmää, päätti yritys käyttää mahdollisuutensa myös paperittomuuden ja automaation lisäämiseen sekä prosessien kehittämiseen. Ja suuri panostus kannatti: nykyisin yrityksen koko tuotantoprosessi alkaen myyjän kirjaamasta tuotetilauksesta läpi tuotannon aina toimitukseen ja sen jälkeisiin mahdollisiin toimenpiteisiin asti rullaa sähköisesti Lumonilla Maintori-nimellä tunnetun Dynamics 365 -ratkaisun läpi. Yhtä mittavaa ja saumattomasti toimivaa D365-toteutusta ei tätä ennen ollut Euroopassa nähty.

Projektin myötä yritys on myös saanut tavoitteidensa mukaisesti yhtenäistettyä prosessejaan läpi organisaation. ”Nyt on olemassa yksi, yhteinen Lumonin toimintatapa”, Kinnunen kertoo ylpeänä. Eikä kehitys ole loppunut käyttöönoton jälkeen, vaan uusi ja jatkuvasti kehittyvä järjestelmä tarjoaa paljon potentiaalia, jota kansainvälistyvä yritys pyrkii tulevaisuudessa hyödyntämään parhaansa mukaan. ”ERP- ja tuotantoinvestoinnit toimivat pohjana kansainväliselle kasvulle ja kannattavuudelle”, kuvaa Kinnunen yrityksen tulevaisuutta.

Kaikkein tärkeimmäksi asiaksi Kinnunen nostaa asiakkaiden tyytyväisyyden, johon koko yrityksen toiminta hänen mukaansa tähtää. Suuresta kehityshankkeesta huolimatta yrityksen asiakastyytyväisyys parani projektin aikana: uusi järjestelmä mahdollistaa entistä paremman läpinäkyvyyden tuotantoon, joka näkyy asiakkaalle muun muassa nopeampina, kustannustehokkaampina ja täsmällisempinä toimituksina. ”Asiakkaan näkökulmasta olemme pystyneet jopa entistä parempaan työhön. Yhteinen ’pelikirja’ auttaa asiakkaan tarpeisiin vastaamisessa, ja ihmiset ovat alkaneet ajatella entistä asiakaskeskeisemmin”, Kinnunen lopettaa.

Efiman palvelut

Dynamics 365 yrityksen digisydämenä – ERP-ratkaisu, joka kattaa koko yrityksen toiminnan

  • Toiminnan- ja tuotannonohjaus
  • Varastonhallinta ja logistiikka
  • Myynti ja asiakaspalvelu
  • Taloushallinto ja raportointi

Efima Layer for D365 – Efiman oma laajennuskokonaisuus Dynamics 365:een

Hyödyt

  • Moderni, jatkuvasti kehittyvä järjestelmä yrityksen toiminnanohjaukseen
  • Yhtenäiset ja pitkälle automatisoidut prosessit läpi organisaation
  • Tuotannon seurattavuus ja läpinäkyvyys läpi tuotanto- ja toimitusketjun
  • Parempi asiakastyytyväisyys

Lumon

Lumon on parvekejulkisivu- ja terassituotteiden myyntiin, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt kansainvälinen konserni. Autamme asiakkaitamme tekemään parempia koteja. Markkinat ja asiakkaiden vaatimukset ovat kasvaneet vuosikymmenten saatossa. Perheyritys Lumon on pystynyt edelläkävijänä vastaamaan haasteeseen ja kehittänyt haluttuja, tyylikkäitä, helppokäyttöisiä ja pitkäikäisiä tuotteita yhä laajeneville markkina-alueille.

lumon.com

Suosittelija:

Päädyimme Efimaan, sillä heissä näkyi tietynlainen yrittäjähenki ja nälkä onnistua. Kyseessä oli molemmin puolin tärkeä projekti ja mahdollinen riski, sillä vastaavia toteutuksia ei D365:llä ollut juurikaan tehty. Nyt on olemassa yksi, yhteinen Lumonin toimintatapa, ja asiakkaan näkökulmasta olemme pystyneet jopa entistä parempaan työhön. Yhteinen ’pelikirja’ auttaa asiakkaan tarpeisiin vastaamisessa, ja ihmiset ovat alkaneet ajatella entistä asiakaskeskeisemmin.

Jussi Kinnunen, toimitusjohtaja, Lumon Group

Pinterest
Referenssin infoboxi
Efima Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Lumon Group
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jussi Kinnunen

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Digisydän
Efima Layer
Dynamics 365 for Finance and Operations

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia