Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Itä-Suomen yliopisto: verkkopalvelun kokonaisvaltainen uudistaminen viestinnän ja brändin yhdenmukaistamisen tueksi

ReferenssiItä-Suomen yliopisto haluaa kehittää digitaalisia palveluitaan sekä yhdenmukaistaa viestintäänsä läpi organisaation. Vanhan verkkosivuston haasteena olivat useat tekniset taustaratkaisut sekä brändin ja viestinnän hallinnan pirstaleisuus. Tavoitteena oli näin ollen saada tekniset ratkaisut yhdistettyä sekä yhdenmukaistaa yliopiston brändiä ja viestintää. Tavoitteiden toteutumisen tueksi loimme yliopiston käyttöön työkaluja sekä ratkaisuja, jotka tukevat viestinnällisiä tarpeita automaatiota hyödyntäen.

Työkalut tavoitteiden saavuttamiseksi

Uudistimme Itä-Suomen yliopiston julkisen verkkopalvelun ja kehitämme palvelua jatkuvasti, jotta palvelu pysyy ajan tasalla tavoitteet sekä tuhansien käyttäjien tarpeet huomioiden. Uuden sivuston päätoimintaympäristönä on Drupal-sisällönhallintajärjestelmä, mutta useat alasivustot on toteutettu WordPress-sisällönhallintajärjestelmän avulla. Koska teknisiä alustaratkaisuja on useita, olemme jalkauttaneet Design System -ajatteluun ja ratkaisuihin perustuvan toimintatavan, jonka tarkoituksena on saada verkkopalveluista saavutettavat  sekä brändi-ilmeeltään että käyttökokemukseltaan yhdenmukaiset. Näin tehostamme koko organisaation ja myös kolmansien osapuolien kehitystarpeita ja -toimintaa. 

Toimintamme yliopiston kanssa ei kata vain teknisten työkalujen toimittamista, vaan tuemme yliopistoa kokonaisvaltaisesti verkkopalvelun muutoksen keskellä mm. palvelumuotoilun, muutosjohtajuuden sekä strategisin keinoin. Apuja ja sparrausta on tarjottu esimerkiksi jatkuvan oppimisen prosessin kehittämiseen sekä yliopiston ajankohtaisuutisten siirtämiseen printistä digitaaliseen ympäristöön.

“Parasta yhteistyössä on ollut saumaton yhteydenpito, tukea ja sparrausapua on saatu aina tarvittaessa. Meidän omille näkemyksille on annettu tilaa ja toisaalta ajatuksia on myös haastettu ja ohjattu parempaan suuntaan. Parasta on ollut kokemus siitä, että olemme aidosti samaa tiimiä ja meillä on sama päämäärä.” -Katja Mielonen, Itä-Suomen yliopisto

Dataohjautuvuus jatkuvan kehityksen toimintamallin tukena

Kumppanuutemme Itä-Suomen yliopiston kanssa perustuu jatkuvan kehityksen toimintamalliin. Ensimmäinen versio verkkopalvelusta saatiin nopeasti ulos suunnitellun aikataulun mukaisesti ja jatkokehitys verkkopalvelun mm. opiskelijaintran sekä yhteystieto- ja asiantuntijapalvelun osalta päästiin aloittamaan. Verkkopalvelun jatkokehityksessä yhtenä elementtinä toimii dataohjautuvuus sekä analytiikka, jotta toimivien ratkaisujen todentaminen olisi helpompaa. Dataohjautuvuuden jalkauttaminen organisaatioon sekä analytiikan prosessien rakentaminen on ollut tärkeää, jotta päästään näkemään, mikä vierailijaa digitaalisessa palvelussa kiinnostaa sekä mihin organisaation olemassa olevat resurssit kannattaa keskittää.

Kuinka tästä eteenpäin?

Verkkopalvelun uudistaminen on parhaimmillaan sitä, kun toimintaa saadaan tehostettua, ihmiset toimimaan uudella tavalla sekä yhdessä. Nyt kun ensimmäinen versio verkkopalvelusta on saatu vastikään julki, annetaan sen hetki hengähtää ja aloitetaan dataa ja analytiikkaa tutkimalla jatkokehittää palvelua entistä eheämmäksi. Datan sekä teknisten ratkaisujen lisäksi suuressa roolissa on toimia Itä-Suomen yliopiston strategisena kumppanina, joka toimii muutoksen sekä prosessien hallinnan tukena kehittäen sekä verkkopalvelua että siihen liittyviä toimintatapoja jatkuvasti palvelumuotoilun keinoin.

“Yhteistyö on ollut sujuvaa ja mukavaa. Saimme aikaiseksi hienon sivuston ensijulkaisun ja tästä on hyvä jatkaa. Odotamme tulevaisuudessakin hyvin sujuvaa yhteistyötä ja pitkäaikaista kumppanuutta.” -Katja Mielonen, Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisin tiedeyliopisto, joka on perustettu vuonna 2010. Yliopistoon kuuluu neljä tiedekuntaa: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Yliopiston korkeatasoinen ja tieteidenvälinen tutkimus ja koulutus vastaavat maailmanlaajuisiin haasteisiin ja rakentavat kestävää tulevaisuutta. Tutkimukset ovat useilla aloilla maailman kärkeä.

Yhteistyömme Itä-Suomen yliopiston kanssa on alkanut syksyllä 2019. Yhteistyömme kattaa kokonaisvaltaisesti digitaalisten palveluiden muotoilun, toteutuksen, kehityksen sekä ylläpidon. 

Psst. Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme!

Pinterest
Referenssin infoboxi
Exove logo

Tiedot

Tilaaja: Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja

Yritysprofiili Exove kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta
Webkehitys

Toimialakokemus

Koulutusala

Teknologia

Drupal
WordPress

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Exove kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Exove - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Exove - Muita referenssejä

Exove - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia