Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Trafille uusia sähköisen asioinnin palveluja ja lisää tehoa toimintaan

ReferenssiUusia sähköisen asioinnin palveluja ja lisää tehoa toimintaan

Uudistimme Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin järjestelmät ja toteutimme uusia palveluja sähköiseen asiointiin


Trafi on liikenne- ja viestintäministeriön alainen liikenteen turvallisuusvirasto, joka vastaa mm. ajoneuvo- ja kuljettajatietojen ylläpidosta ja hallinnasta. Toiminnan ja palvelujen ytimessä on ajoneuvoliikennerekisteri ja sen ylläpitoon rakennettu Ajoneuvoliikenteen tietojärjestelmä ATJ erilaisine osajärjestelmineen.

Järjestelmäkokonaisuuden avulla hallinnoidaan yli viiden miljoonan ajoneuvon ja yli 3,6 miljoonan henkilön ajo-oikeustietoja. Vuosittain järjestelmän avulla mm. toimitetaan 6,5 miljoonaa ajoneuvoverolippua, kirjataan yli 250 000 hyväksyttyä kuljettajatutkintokoetta ja luovutetaan tietoja 100 miljoonaa tietuetta.

Uusi ATJ mahdollistaa paitsi toiminnan tehostamisen ja automatisoinnin myös sähköisen asioinnin kehittämisen. Esimerkiksi liikennekäytöstäpoisto ja -otto ovat onnistuneet netin kautta jo muutaman vuoden ajan.

- Sähköinen palvelu nopeuttaa rekisteröintiä, parantaa rekisterin ajantasaisuutta ja säästää kustannuksia tehostamalla toimintaa. Verkkoasiointi vapauttaa autonomistajat ajasta ja paikasta, kertoo ylijohtaja Mia Nykopp Trafista.

Ajoneuvoliikennerekisterin tietoja käytetään esimerkiksi liikenteen valvonnassa, ajoneuvojen vakuuttamisessa, autokaupassa, katsastuksessa ja tyyppihyväksynnässä, kuljettajatutkintojen vastaanottamisessa, ammattilupien hallinnassa sekä liikennerikostietojen ylläpidossa.

Paremmista raportointi- ja tiedonhakumahdollisuuksista hyötyvät erityisesti muut viranomaiset, kuten poliisi, jotka käyttävät rekisteritietoja mm. liikenneturvallisuuden edistämiseen sekä ajokorttien myöntämiseen.

Tietohallinnon osastonjohtaja Mikko Vuorikoski arvioi, että pelkästään ajokorttien sujuvammalla toimitusmallilla, jonka uusi järjestelmä mahdollistaa, säästetään jo lupahallinnon kuluista useita miljoonia euroja vuodessa.

Kehittäminen vaiheittain, ketterästi ja tiiviissä yhteistyössä

Erittäin laaja tietojärjestelmähanke toteutettiin viidessä vaiheessa, joiden aikana otettiin käyttöön yli 20 erilaista järjestelmää. Järjestelmät on myös liitetty integraatioin lukuisiin eri sidosryhmien sekä palveluntarjoajien järjestelmiin.

Teknisen kehitys- ja toteutustyön lisäksi CGI on yhdessä Trafin kanssa kehittänyt myös prosessi- ja toimintamalleja. Nyt tiivis yhteistyö jatkuu ketteränä ylläpitotyönä, jossa hyödynnetään mm. Scrum-menetelmiä.

Kaikkiaan ATJ:tä käyttää 40 000 ammattilaista ja pari tuhatta eri organisaatiota sekä tuhannet kansalaiset.

Palvelujen sähköistäminen on tärkein tekijä, jolla Trafi hakee kustannussäästöjä ja kehittää toimintaansa. Jatkossa uusia palveluja julkaistaan muutaman kuukauden välein.

Trafin perustelu, miksi CGI valittiin kumppaniksi, oli lyhyt ja ytimekäs: ”Tarjous oli hinta-laatusuhteeltaan paras.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy

Tiedot

Tilaaja: Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
Asiakkuudenhallinta CRM

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia