Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Digipalvelukartoitus tuo asiakasnäkökulmaa Turun kaupungin digikehittämiseen

ReferenssiTurun kaupunki tarkastelee parhaillaan, miten digipalveluita tulisi jatkossa kehittää. Turun strategisena tavoitteena on, että palvelut ovat moderneja, älykkäitä ja suurin osa digitaalisesti saatavilla. Tukea digipalveluiden kehittämiseen saatiin CGI:n digipalvelukartoituksesta.

Digipalvelukartoituksessa CGI:n asiantuntijat kävivät läpi yli 60 Turun kaupungin palvelua, jotka oli valittu kartoitukseen yhdessä kaupungin edustajien kanssa. Kartoituksessa selvitettiin palvelujen digitalisointiaste ja tarkasteltiin muun muassa löydettävyyttä, ohjeistuksia ja käyttökokemusta asiakasnäkökulmasta.

Kolmisen viikkoa kestäneen projektin lopputuloksena syntyi analyysi digipalvelujen tilasta sisältäen konkreettisen listauksen asioista, joiden pohjalta kaupunki voi laatia tiekartan digipalvelujen kehittämiselle. Anttosen mukaan loppuraportti toi selkeässä muodossa esiin ongelma- ja kehityskohdat olemassa olevista palveluista. “Olen tyytyväinen loppuraportin sisältöön, se on rakenteellisesti oivallinen. Lisäksi toimintamalli, jolla datan käsittely tehtiin, oli todella toimiva”, kuvailee Juhani Anttonen projektin onnistumista.

  

Digipalvelut säännölliseen seurantaan

Projektissa luotiin myös pohja digipalvelujen kehittämisen säännölliselle arvioinnille. Juhani Anttonen muistuttaa, ettei kartoitus saisi jäädä kertaluontoiseksi, vaan vastaavia tulisi jatkossa tehdä säännöllisin väliajoin.

“Jos kartoitus jätetään yhteen kertaan, ei tiedetä, onnistutaanko toimintaa kehittämään, vai mennäänkö jopa huonompaan suuntaan.”

Anttosen kokemuksen mukaan ulkopuolinen tarkastelunäkökulma auttaa käynnistämään kehittämistoimet tehokkaasti. Jatkossa Turussa on tavoitteena huomioida entistä paremmin kokonaisarkkitehtuuri ja ihmiskeskeisyys digipalveluiden kehittämisessä.

“Kiinnitämme huomiota siihen, että kehittäminen tapahtuu yhtenäisesti ja varmistamme että palveluita kehitetään kuntalaisten tarpeisiin ja heidät osallistetaan mukaan jo alkuvaiheessa. Näin varmistetaan, että kuntalaiset kokevat arjen asiointipalvelujen paranevan, palveluita tehdään ihmisiä varten”, Anttonen muistuttaa. 

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia