Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miksi valita suomalaista? Osa 1: Lähituotantoa pöydälle myös toimistoissa

BloggausSuomessa uskotaan vahvasti siihen, että suomalaiset tuotteet pystyvät tarjoamaan ratkaisuja vastuullisuuteen liittyviin haasteisiin. Tämä kirjoitus on ensimmäinen osa blogisarjaa, jossa esittelemme kotimaisten Avainlippu-alkuperämerkkiä kantavien tuotteidemme – Sonet Premiumin ja Rondon – ominaisuuksia, arvolupauksia ja unelmia vastuullisemman tulevaisuuden puolesta.

Kotimaisuus kiinnostaa useaa kuluttajaa kaupassa ostoksia valitessa, mutta voiko kotimaisella tuoteratkaisulle olla lisäarvoa myös toimistossa? Tieto- ja viestintä- eli ICT-alan jatkaessa kasvuaan kohdataan odottamattomia haasteita: nopean kehityksen sivutuotteena huomataan, etteivät käytännön realiteetit pysy mukana vauhdissa.

Ongelmakohtia voivat olla käyttäjien kokemat haasteet, luonnonresurssien käyttäminen kestämättömästi tai esimerkiksi kyberturvattomuus. Edellisten kaltaisten ongelmien ratkaiseminen vaatii paikallista tuntemusta, tietoa ja välittämistä.

ICT-työ ja vastuullisuus kulkevat monesti käsi kädessä

ICT-alan globaalin kehityksen tavoitteita konkretisoidaan YK:n tavoiteohjelmassa Agenda2030. Ohjelma on osana YK:n strategista lyhyen aikavälin suunnitelmaa sekä erityisesti kuinka teknologinen kehitys auttaa seuraavien 10 vuoden aikana YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa.

Suomessa ICT-ala on erityisen vaikuttavaa. Täällä 182 000 ICT-asiantuntijana työskentelevää henkilöä edustaa 7,2 % työväestöstä, joka on EU-alueen korkein osuus. Suomessa alan yritykset ovat työllistäneet noin 76 000 uutta työntekijää vuosien 2010–2018 välisenä aikana, mikä tarkoittaa työnantajan kannalta mitä luultavimmin myös muutoksia työyhteisön etsimiin arvoihin omasta ammatista.

Luomalla vastuullista työnantajamielikuvaa yritys houkuttelee työnhakijoita, erityisesti nuoria. CGI:n tuoreen Työn murros -tutkimuksen mukaan työvoiman saatavuudessa tullaan kohtaamaan yhä enemmän haasteita, ja yrityksen nykyisten työntekijöiden sitouttamiseen tulee keskittyä vahvemmin.

Vastuullisuus vaikuttaa valintoihin ja kannattavuuteen

Liiketoiminnan vastuullisuus ja kannattavuus eivät ole ristiriidassa keskenään – päinvastoin. Yhä useammat vastuullisesti toimivat yritykset kehittyvät resurssien käytössä ja riskienhallinnassa, tuottavat enemmän innovaatioita, parantavat asemaansa rahoituksen saamisessa ja asiakkaiden lojaaliudessa, houkuttelevat parhaimpia työntekijöitä ja lisäävät toiminnallaan työntekijöiden motivaatiota.

Osana liiketoiminnan vastuullisuutta ovat toiminnan osat, kuten käytetyt raaka-aineet tai ohjelmistotuotteet. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 46 % suomalaisista uskoo, että suomalaisten tuotteiden ja ratkaisuiden mahdollisuudet menestyä ympäristöä säästävän teknologian avulla ovat suurimmat. Meillä on toimiva infrastruktuuri ja tarvittavaa osaamista sekä arvomaailmaa kestävän kehityksen suunnan näyttäjäksi – ei unohdeta näitä suunnitellessa tulevaisuutta.

Tarinaa tuotteen, palvelun tai ratkaisun kotimaisuudesta välittää Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki, jota Sonet Premium on kantanut jo useita vuosia. Vahva suomalainen tausta on yksi vahvuuksistamme palvellessamme kotimaisia toimijoita. Sonet-tiimimme on ollut mukana Suomen markkinoilla pitkään ja toimii niin luotettavana kuin vastuullisena kumppanina toiminnan kehittämisessä.

Tiesitkö? CGI:n kahdella tuotteella, Sonet Premiumilla ja Rondolla, on Avainlippu-tunnus, osoittaen niiden olevan pääosin kotimaassa tuotettuja. Tutustu tuotteisiin ja niiden tarinoihin paremmin!

Lisätietoa: https://www.sonet.fi/fi/vastuullisuus/blogisarja/

Pinterest
CGI Suomi Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Omat tagit

dokumentinhallinta
asiakirjahallinto

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia