Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Automatisoitu talousraportointi avaa ovia tuottavuuden mittaamiseen

ReferenssiTampereen kaupunki automatisoi talousraportointiaan osana viranomaisraportoinnin kokonaisuudistusta. Projektin ansiosta tietojen tuottaminen ja raportointi ovat tehostuneet sekä manuaalinen työ on vähentynyt.

Vuonna 2021 kuntien ja kuntayhtymien taloustietojen keruuvastuu siirtyi Tilastokeskukselta Valtiokonttorille. Uudistuksen myötä kunnat ja kuntayhtymät ovat ryhtyneet raportoimaan taloustietonsa Valtiokonttoriin ensisijaisesti XBRL (Extensible Business Reporting Language) -muodossa.

“Kuntatietoraportointi on nyt osaltamme pitkälti automatisoitu prosessi, mutta se tulee sisältämään tiettyjä manuaalisia työvaiheita myös jatkossa. Kaikkien raportoitavien tietojen osalta automatisointi ei ollut mahdollista tai sitä ei pidetty kustannustehokkaana ratkaisuna. Toisaalta Tampere ei olisi selvinnyt uusista raportointivaatimuksista ilman automatisointia”, kertovat Tampereen kaupungin Controllerit Anna-Maija Väänänen ja Hanna Jääskeläinen.

Automatisoinnilla saavutettiin lukuisia etuja

Alkuun haastavalta vaikuttanut projekti saatiin valmiiksi kesäkuussa 2022. Automatisoitu talousraportointi mahdollistaa entistä paremmin palvelukohtaisten kustannusten ja jatkossa yksikkökustannusten sekä tuottavuuden laskennan ja seuraamisen. Myös projektilla tavoiteltavien hyötyjen mukaisesti tietojen tuottaminen ja raportointi ovat tehostuneet automatisoinnin ansiosta.

“Palveluluokkakohtainen kustannuslaskenta on automatisoitu ja sitä on kehitetty vastaamaan paremmin yksiköiden tarpeita. Kaiken kaikkiaan taloustietojen raportoinnin yhdenmukaistaminen parantaa tietojen vertailukelpoisuutta”, summaa Jääskeläinen.

Automatisointihankkeen yhteistyökumppaniksi valikoitui CGI, joka on Tampereen kaupungin SAP-tietojärjestelmätoimittaja.

“Lähdimme alusta asti luomaan raportointikokonaisuutta, joka on käyttäjäystävällinen ja täyttää talousraportoinnille asetetut vaatimukset. Työajan ja kustannusten säästö olivat projektin tärkeitä tavoitteita. Tavoitteisiin päästiin ja kokonaisuus rakennettiin palvelemaan Tampereen kaupungin ohella myös Pirkanmaan liittoa ja Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymää, jotka käyttävät samaa tietovarastoa.”, kertoo CGI:n Senior SAP BI Consultant Tiina Ruotsalainen.

Tampereella on varauduttu siihen, että nyt määritellyt raportointisisällöt tulevat jatkossa uudistumaan tarpeiden muuttuessa. Näihin muutoksiin pystytään reagoimaan ketterästi, sillä suurin työ talousraportoinnin automatisoimiseksi on jo tehty.

"Näissä tulevaisuuden muutoksissa meitä avustaa CGI", kertoo Väänänen.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tampereen kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Teknologia

SAP

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia