Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Forssan seudulla elinvoimaa ja tulevaisuutta johdetaan tiedolla

ReferenssiKuntasektorin palvelujen mitoittamisessa ja elinvoimaisuuden johtamisessa tarvitaan faktatietoihin perustuvaa päätöksentekoa. Siinä auttavat operatiivisen ja strategisen johtamisen ratkaisut, jotka tarjoavat eri lähteistä saatavaa käyttövalmista dataa.

Yksi tiedolla johtamiseen panostavista kuntatason toimijoista on Forssan Yrityskehitys Oy, joka vastaa viiden kunnan alueella muun muassa elinkeinoelämän neuvontapalveluista, elinkeinoasioiden valmistelusta ja toteutuksesta sekä kehittämis- ja hanketoiminnasta. Toimitusjohtaja Riikka Riihimäen mukaan ajantasainen tieto on elinehto kaikessa päätöksenteossa.

“Tänä päivänä tieto monistuu ja muuttuu valtavalla vauhdilla. Siksi esimerkiksi vuoden vanha data ei ole enää välttämättä relevanttia. Jos sen pohjalta lähdetään tekemään päätöksiä, saatetaan päätyä edistämään täysin vääriä asioita.”

 

Tavoitteena faktapohjainen ja yhtenäinen tilannekuva

Tiedolla johtamisen haasteena on datan määrä eksponentiaalinen kasvu. Datasta ainoastaan murto-osa päätyy hyötykäyttöön, sillä se on hajanaista ja vaikeasti hyödynnettävissä. Tämä vaikeuttaa faktoihin perustuvan, yhtenäisen tilannekuvan muodostamista. Teknisen haasteen lisäksi kyse on myös suuresta kulttuurimuutoksesta.

“Organisaation on opittava määrittämään tieto uudella tavalla. Rohkeus luopua omista näkökulmista kun faktat osoittavat jotain muuta on iso asia, jota pitää harjoitella. Sen tueksi tarvitaan selkeitä työkaluja tuottamaan käyttövalmista dataa”, sanoo Riihimäki.

Forssan seudulla tiedolla johtamisen edistämistä on tehty noin kahden vuoden ajan hyvällä menestyksellä. Yksi käytössä olevista ratkaisuista on CGI Yrityspulssi, joka mahdollistaa muun muassa alueellisten analyysien tekemisen yritysten hyvinvoinnista useasta tietolähteestä koottuna.

Visuaalisen ja helppokäyttöisen Yrityspulssin avulla voidaan myös tarkastella monipuolisesti liiketoiminnan kehittymistä sekä tehdä maankäytön suunnitteluun, palveluverkkosuunnitteluun ja uusyritysrekrytointiin liittyviä suunnitelmia.

 

Tiedon vaikuttavuuden seurannalla parempiin tuloksiin

Riihimäki pitää Forssan uutta tiedolla johtamisen strategista suuntaa erinomaisena avauksena alueen elinvoimaisuuden havainnoinnissa ja kehittämisessä. Kehitystyön edetessä tavoitteena on hyödyntää tiedolla johtamista entistä enemmän myös operatiivisesti sekä panostaa sen vaikuttavuuden kasvattamiseen ja seurantaan.

Elinkeinoyhtiön pitkän tähtäimen maalina on päästä kiinni tulevaisuusskenaarioihin ja muuttuvan tiedon tuottamiseen, joka mahdollistaa esimerkiksi työllistymis- ja koulutuspalveluiden paremman kohdentamisen yritysten tuleviin työvoimatarpeisiin.

“Tiedolla johtamiseen liittyy suuri vastuu. Paljon riippuu siitä, miten saatua tietoa sovelletaan ja tulkitaan. Tämä on se tärkeä rooli, mihin tarvitaan jatkossakin kuntatason kehittämisen ammattilaisia”, muistuttaa parikymmentä vuotta koulutus- ja kehittämishaasteiden parissa työskennellyt Riihimäki.

Referenssi CGI:n verkkosivuilla.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Forssan Yrityskehitys Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Ohjelmistokehitys

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia