Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Äänekoskella otettiin opetustoimen kuntamittarit käyttöön

ReferenssiÄänekoskella ensiaskeleet digiajan tiedolla johtamiseen otettiin muutama vuosi sitten. Tavoitteena oli lähteä edistämään ajantasaista ja laadukasta tietoon perustuvaa päätöksentekoa alueen elinvoimaisuuden ja kuntalaisten hyvinvoinnin terävöittämiseksi.

Äänekoski keskittyi aluksi kunnan taloushallintoon, sen seurantaan ja visualisointiin. CGI:n kanssa aloitettu yhteistyö tiedon tehokkaammaksi hyödyntämiseksi sai kuitenkin pian jatkoa opetuspalveluiden saralla.

Äänekosken opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä on innoissaan keväällä 2021 startanneen projektin ensimmäisen vaiheen aikana toteutetuista opetustoimen kuntamittareista, jotka tarjoavat kattavan ja helppokäyttöisen näkymän kaikkiin keskeisiin tietoihin. Mittarit on toteutettu CGI Kuntapulssi -ratkaisulla.

“Saamme näkyviin muun muassa poissaolojen kehityksen ja tukiopetuksen määrät. Lukion osalta on mahdollista seurata esimerkiksi ikäluokkakohtaista keskiarvojen kehittymistä tuloarvosanoista päästötodistuksiin saakka”, toteaa Härtsiä.

Projektin seuraavassa vaiheessa oppilastiedon hyödyntämisessä on tarkoitus pureutua vieläkin syvemmälle.

 

Tarkempi näkymä painotuksiin ja historiatietoon

Äänekosken opetustoimen haasteena on toimintamalli, missä lautakunta edelleen myöntää kouluille niiden opetustuntien määrät. Näiden tuntien käyttämisen seuraaminen on ollut aikaisemmin hankalaa, mutta kuntamittarien ansiosta näihin lukuihin päästään nyt paremmin kiinni.

“Pystymme katsomaan, miten tunteja käytetään ja mihin Äänekosken koulujen rehtorit erityisesti satsaavat. Laitetaanko esimerkiksi paukkuja johonkin tiettyyn ikäluokkaan tai jonkun tietyn aineen opetukseen. Myös ryhmäkokoja ja oppilasmäärien kehitystä on mahdollista seurata online”, listaa Härtsiä.

Monesti kuntien päätöksenteossa joudutaan nojaamaan eri lähteistä hajanaisesti kerättyyn ja jopa vuosia vanhaan dataan. Tällaisen tiedon valossa on vaikeaa tehdä luotettavia ja kauaskantoisia päätöksiä. Esimerkiksi opetustoimessa toiminnan suunnittelu, resurssointi ja tulevan ennakointi vaatii tuekseen vankkumattoman luotettavaa dataa.

“Äänekosken opetustoimen tavoitteena on olla kaikissa koulutukseen liittyvissä kysymyksissä aina askeleen edellä. Kuntamittarien kaltaista näkymää tarvitaan, jos halutaan vaikka tehdä jonkun tietyn ikäluokan hyvinvointia ja oppimista tukevia toimenpiteitä tai muita painotuksia”, sanoo Härtsiä.

 

Referenssi CGI:n verkkosivuilla.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Äänekosken kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia