Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Olvin B2B-verkkokauppa ja Sales App toivat parempia digitaalisia asiakaskokemuksia ja tehoa myyntiin

ReferenssiOlvi Oyj on toiminut panimo- ja virvoitusjuoma-alalla jo vuodesta 1878. Vuosien saatossa yrityksen kasvun myötä myös myyntivolyymi on noussut tasaisesti. Vuonna 2016 Olvi myi yhteensä 609,4 miljoona litraa virvokkeita.

Olvin uudella verkkokaupalla haluttiin sujuvoittaa asiointia, tehostaa tilausprosessia ja parantaa asiakaskokemusta. Nyt B2B-asiakkaat pystyvät tekemään tilauksensa ajasta, paikasta ja käytettävästä päätelaitteesta riippumatta. Verkkokaupan rinnalle luotiin promootiotyökalu helpottamaan tuote-esittelyiden järjestämistä ja raportointia, sekä kenttämyynnin tueksi kehitettiin mobiilisovellus Olvi SalesApp.

Asiakkaamme haaste: Tavoitteena päivitys digiaikaan


Olvi halusi kehittää verkkopalveluaan, jonka käytettävyys oli heikkoa ja ylläpito työlästä. Palvelun käyttöaste oli liian matalalla, eikä sen vuoksi sisällötkään olleet aina ajantasalla. Olvi huomasi tarpeen kehitykselle: hotelli-, ravintola-, ja catering-asiakkaille suunnattu verkkopalvelu päivitettiin vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Verkkopalvelusta haluttiin mobiiliyhteensopiva responsiivisene käyttöliittymineen ja tuotekuvineen.

Ratkaisumme: Tehokas tilausprosessi parantaa asiakaskokemusta

B2B-verkkokaupassa asiakkaat voivat tilata valikoimiinsa kuuluvia tuotteita juuri silloin, kun se heille parhaiten sopii. Tilausprosessin tehokkuus ja joustavuus parantaa myös digitaalista asiakakokemusta ja vähentää manuaalisesti tehtävää työtä. Lisäksi uuteen verkkokauppaan tuodaan automaattisesti ajantasaiset tuotetiedot taustajärjestelmistä.

Verkkokauppaan kehitetyn promootiotyökalun avulla Olvin myyjä voi tilata tuote-esittelyn haluamaansa kohteeseen, ja tilaisuuteen varataan tuote-esittelijä sekä tarvittavat tuotteet. Tilaisuuden jälkeen tuote-esittelijä tekee raportin tilaisuudesta samaa työkalua hyödyntäen, ja tietoja voidaan hyödyntää esimerkiksi promootioiden seurannassa.

SalesApp kehitettiin myynnin tarpeita palvelevaksi mobiilisovellukseksi, jonka avulla myyntihenkilöstö pystyy muun muassa:

  • hankkimaan asiakaskohtaista tietoa menekistä
  • hyödyntämään ajantasaisia tuotetietoja
  • tilaamaan myynninedistämismateriaalia
  • näyttämään esittelyvideoita
  • tekemään asiakkaan toiveiden mukaisia tuotetilauksia ja sopimuskertymän seurantaa sekä
  • toteuttamaan esimerkiksi alueellisesten kampanjoiden ja promootioiden tuottavuuden seurantaa.
Olvin B2B-verkkokaupan ja promootiotyökalun alustana toimii CGI:n kehittämä avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta. Mobiilisovelluksen CGI toteutti käyttöjärjestelmäriippumattomalle Cordova-alustalle.

Menestystarina

Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä kertoo havahtumisen digiaikaan tapahtuneen pari vuotta sitten. Tuolloin yrityksessä huomattiin, että erityisesti hotelli-, ravintola-, ja catering-asiakkaille suunnattu verkkopalvelu kaipasi täydellistä remonttia.

- Myös perinteisen teollisuuden on palveltava asiakkaitaan niissä kanavissa, joissa asiakkaatkin ovat. Olipa kyse kuluttajista tai B2B-asiakkaista. Kuluttajille olemme toteuttaneet erilaisia digipalveluja aiemmin. Nyt olemme lähteneet kehittämään ammattimyyjien, -ostajien ja promoottorien työvälineitä CGI:n kanssa, kertoo Heikkilä.

Toteutuksen myötä vuorovaikutus asiakkaiden ja Olvin välillä on sujuvoitunut. Verkkokauppa kytkee asiakkaan ja vastuumyyjän yhteen, jolloin asiakas voi helposti ottaa yhteyttä Olvin myyjään ja saa tarvitsemaansa apua.

Verkkokaupan lisäksi Heikkilä kertoo kenttämyynnin työkaluksi kehitetyn SalesAppin olleen huomattava parannus myynnissä:

- Olemme erityisen tyytyväisiä SalesAppiin, joka tuo kaikki tuote-, asiakas- ja menekkitiedot myyjän käteen missä ikinä hän onkaan. Lisäksi SalesAppilla onnistuu niin tuotteiden kuin myynninedistämismateriaalien tilaus helposti ja reaaliaikaisesti asiakastapaamisen aikana.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy

Tiedot

Tilaaja: Olvi Oyj
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Antti Harjunpää

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko
Hienoimmat nettisivut

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia