Yhdestä lähdekoodista monipuolisia sovelluksia

Flutter on Googlen vuonna 2017 kehittämä avoimen lähdekoodin ohjelmistopaketti. Sitä hyödynnetään erityisesti mobiilisovellusten rakentamiseen, mutta palvelua voidaan soveltaa myös selainpohjaisiin web-sovelluksiin.

Flutterin avulla mobiilisovellus valmistuu yhdestä lähdekoodista eri käyttöjärjestelmille. Tämä tarkoittaa, että yhdestä lähdekoodista voidaan rakentaa mobiilisovellukset sekä Android- että iOS -käyttöjärjestelmille.

Flutterin nuoresta iästä huolimatta sen suosio on kasvanut nopeasti sovelluskehittäjien keskuudessa. Vuonna 2020 StackOverflown toteuttamassa Developer Surveyssa flutter äänestettiin kolmanneksi pidetyimmäksi ohjelmistokehykseksi.

Flutterin ohjelmointikielenä toimii Googlen vuonna 2011 kehittämä Dart. Dart keskittyy front-end kehittämiseen ja se muistuttaa ominaisuuksiltaan C#:tä ja JavaScriptiä. 

Miksi valita Flutter ohjelmistokehykseksi?

Kasvattaa tuottavuutta: Yhden lähdekoodin hyödyntäminen eri käyttöjärjestelmille säästää aikaa ja resursseja.

Loistava suorituskyky: Käyttäjien mukaan Flutter-sovelluksen ja alkuperäisen mobiilisovelluksen välinen ero on minimaalinen.

Muutokset välittömiä: Flutterin Hot Reload -ominaisuus mahdollistaa muutosten näkymisen koodipohjassa välittömästi. 

Saatavilla eri ohjelmointiympäristöille: Flutterissa koodaajat voivat itse valita oman ohjelmointiympäristönsä. He voivat valita Android Studion ja Visual Studio Coden välillä.

Flutter-teknologian osaajayritykset

Flutter teknologian osaajayritykset Ite wikissä

Codemate

Etteplan

Tecinspire

HiQ

Vincit

Rakettitiede

Referenssit, joissa on hyödynnetty Flutteria

Restel Food&Events App – Ravintolasovelluksen käyttäjälähtöinen suunnittelu

Google Devtools UX – Google Flutter kehittäjäkokemus

Yhteistyössä Tekniikan Akateemiset TEKin kanssa