HiQ ilmoitti vuodenvaihteessa ostaneensa Ambientian julkisen sektorin liiketoimintayksikön ja kilpailuviranomaiselta on nyt tullut hyväksyntä yritysjärjestelylle.

Kaupan myötä Ambientian julkisen sektorin liiketoimintayksikkö sulautetaan HiQ:n brändin alle, muodostaen uuden HiQ Public -nimisen liiketoiminnan. Samalla yrityskauppa laajentaa HiQ:n toimintaa Suomessa maakuntiin.

Kaupan myötä HiQ:lle siirtyy 93 asiantuntijaa, jotka ovat erikoistuneet muun muassa pilvipalveluihin ja tietoturvaan.

HiQ:n Suomen toimitusjohtaja Janne Ahonen kommentoi liiketoimintakauppaa seuraavasti: ”HiQ toivottaa Ambientialta siirtyvät julkisen sektorin konsultit lämpimästi tervetulleiksi yhtiöön. Uudet HiQ:laiset tuovat mukanaan kriittistä osaamista ja kokemusta julkisista it-toimituksista, mutta myös syvää teknistä osaamista, joka täydentää hienosti HiQ:n olemassa olevaa kyvykkyyttä”.

Useat ministeriöt ja valtion virastot ovat olleet Ambientian julkisen sektorin asiakkaita. Ambientia on esimerkiksi vastannut avoimuusrekisterin sähköisen järjestelmän käyttöönotosta.

HiQ:n henkilöstömäärä kohoaa 280 työntekijään Suomessa – liikevaihto noin 50 miljoonaa euroa

Yrityskaupan myötä HiQ:lla on noin 280 työntekijää Suomessa ja liikevaihto asettuu noin 50 miljoonaan euroon. Yritysjärjestelyn myötä HiQ laajenee Helsingistä ja Espoosta maakuntiin, kuten Hämeenlinnaan, Joensuuhun, Kuopioon, Tampereelle ja Turkuun.

Viime vuosi ei ollut helpoimmasta päästä it-alan yrityksille. Markkinatilanteen huomioiden HiQ:n liiketoiminta kehittyi kuitenkin hyvin. Liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

”Vuosi 2024 on lähtenyt mukavasti liikkeelle, vaikka talouden tulvaportit eivät olekaan vielä täysin auenneet”

”Vuosi 2024 on lähtenyt mukavasti liikkeelle, vaikka talouden tulvaportit eivät olekaan vielä täysin auenneet. Yrityskaupan myötä saamme lisää tukijalkoja, joiden avulla liiketoiminnan skaalaaminen ja tarvittaessa suurempien kokonaisuuksien toimittaminen mahdollistuu”, Ahonen sanoo.

HiQ on viestinyt pyrkivänsä kasvamaan markkinoita nopeammin ja yritysostot ovat keskeisessä roolissa tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Ennen Ambientia-kauppaa HiQ hankki Lamian , joka on erikoistunut Magento-verkkokauppojen toteutuksiin. Yrityksen integraatio osaksi HiQ:ta on tarkoitus saada päätökseen elokuun loppuun mennessä. Lisäksi HiQ:n organisaatiorakennetta selkeytettiin vuodenvaihteessa erottamalla HiQ:n ja integraatioalusta Frendsin liiketoiminnot. Frends on nyt oma yrityksensä, Frends Technology Oy.

”Olen ylpeä HiQ:n kehityksestä Suomessa. Strategiset yritysostot tukevat kasvustrategiaamme, jonka muita kulmakiviä ovat esimerkiksi korkea ammattitaito, panostukset tekoälyn ja pilven kaltaisiin kasvualueisiin sekä henkilöstön korkea motivaatio palvella asiakkaitamme”, Toimitusjohtaja Ahonen kuvaa yrityksensä suuntaa.

HiQ:n Ite wiki -profiili

HiQ:n tiedote yrityskaupan hyväksynnästä

Artikkelin kansikuva: Janne Ahonen, HiQ