Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistokehitystä ketterällä menetelmällä

TarjontaSitoudumme kestävään digitaaliseen kehitykseen, joka maksimoi asiakkaan saaman hyödyn ja minimoi turhaan kehitykseen kuluvan ajan ja kustannukset. Digitaalinen tehokkuus rakentuu strategisen järjestelmäarkkitehtuurin päälle ja sen pohjalta luodaan myös kestävä digikehitys. Rakennamme ohjelmistot ketterän kehityksen menetelmin, mikä on joustavin tapa tuottaa asiakkaille parhain mahdollinen lopputuotos.

KETTERÄSSÄ PROJEKTISSA PRIORISOINTI ON KAIKKI KAIKESSA 

Backlogin avulla järjestetään toiminnallisuudet yksiselitteisesti tärkeysjärjestykseen, jossa kohta yksi on prioriteettilistan kärjessä. Listaa tehdään toiminnallisuus kerrallaan. Toiminnallisuudet voidaan myös lokeroida, josta voidaan tulkita priorisointijärjestys.  

Yleisesti käytetään MoSCoW -lokerointia, jossa toiminnallisuudet jaetaan seuraaviin: 

  • Must have (pakko olla) 
  • Should have (pitäisi olla) 
  • Could have (voisi olla) 
  • Won’t have (ei tarvita) 

Lopputulos saattaa siis muuttua (lue, lopputulos muuttuu) matkan varrella. Tilaajan pitää olla siis hereillä projektin aikana, jottei päädytä pyörimään iteraatio-luupissa kerta toisensa jälkeen niin, ettei osata sanoa koska projekti on valmis. Kommunikoinnin merkitys on tärkeä ja asiakkaan vastuulla on testata ja kommentoida toiminnallisuuksia koko kehitystyön ajan.  

Ei ole mitään järkeä kehittää iteraatioissa ja kuitenkin jättää kaikki testaaminen vasta loppuun. Tilaajan on siis varattava resursseja koko sovelluskehitysprojektin ajaksi, jotta ketteryys voidaan säilyttää. Tärkeysjärjestys ja tavoite on pidettävä kirkkaana mielessä koko projektin ajan. 

KETTERÄN KEHITYKSEN MENETELMÄT

Ketterään kehitykseen on muutamia yleisesti käytettyjä tapoja tehdä. Scrum-kehitys tarkoittaa sitä, että kehitystyö tehdään pienissä miniprojekteissa, sprinteissä, jotka kestävät tyypillisesti 1-3 viikkoa. Sprinttien sisältö sovitaan aina ensin tilaajan kanssa ja kehitystiimi antaa eräänlaisen lupauksen siitä, että he toimittavat sovitut toiminnallisuuden sprintin aikana. Toimituksen aikana, viimeistään toimituksen lopussa, asiakas testaa ja tarkistaa toiminnallisuuden ja antaa palautetta.

Nopean iteraatiosyklin ja avoimen kommunikaation avulla asiakas on koko ajan perillä, mitä projektissa tehdään ja pääsee varmistamaan, että tehdään oikeita asioita. Ketteryyden yksi suurimmista vahvuuksista on nimenomaan nopea palautesykli, mikä takaa sen, että mahdolliset väärinymmärrykset havaitaan nopeasti ilman että suurta vahinkoa on ehtinyt tapahtua. 

Kanban-mallissa ei tehdä sprinttejä, vaan jatkuvia toimituksia. Asiakas tarkistaa kunkin toimituksen toimivuuden, jonka jälkeen kehitysryhmä siirtyy seuraavaan toiminnallisuuteen. Scrum-mallin sprintit toimivat projektin alkuvaiheessa paremmin, sillä kaikkia alkuvaiheen toiminnallisuuksia ei voida viedä tuotantoon. 

Kanban toimii erinomaisesti projektin loppupäässä tai jatkokehitysvaiheessa, kun sovellukseen voidaan tuoda jatkuvasti uusia pieniä päivityksiä. Esimerkiksi moni sosiaalisen median alusta toimii Kanban-metodin perusteella, eli jopa joka päivä alustaan viedään uusia toiminnallisuuksia, jotka kehittävät sovellusta. Tällä ajatusmallilla sovellusta voidaan kehittää jatkuvasti kustannustehokkaasti. 

Pinterest
Anders Innovations Oy logo

Anders Innovations Oy:n tarjonta

Ketterät menetelmät

Lisätietoja

Anders Innovations Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta Anders Innovations Oy:n tarjontaa

Anders Innovations Oy:n Ketterät menetelmät -aiheiset referenssit ja julkaisut

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations kotisivut Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia