Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Palvelukartan siirto ja räätälöinti - Turun kaupunki

ReferenssiToteutimme Turun kaupungille palvelukartta.fi -verkkopalvelun, jonka kartta esittää kaupungin palveluiden toimipisteet ja palvelutiedot. Palvelun taustalla on useita datalähteitä, jotka tuovat lisätietoa esimerkiksi palvelupisteiden esteettömyystiedoista. Palvelukartta perustuu Helsingin Palvelukartan avoimen lähdekoodin ratkaisuun, jonka räätälöimme Turun kaupungin tarpeisiin.

PALVELUKARTTA TARJOAA KAUPUNKILAISILLE HELPON TAVAN OTTAA SELVÄÄ MONIPUOLISISTA PALVELUISTA! 

Palvelukartta on verkkoselaimessa toimiva kartta, josta käyttäjä voi hakea kaupungin palveluita, etsiä niiden yhteystietoja, aukioloja ja reittejä palvelupisteeseen. Uudessa palvelussa myös käyttäjäryhmät on huomioitu paremmin. Erilaisille käyttäjille on luotu omat profiilit, kuten heikkonäköisille, lastenrattaiden kanssa tai pyörätuolilla liikkuville, jotta palvelupisteiden mahdolliset haasteet voidaan esittää. Käyttäjäprofiilit nostavat palveluiden esteettömyystiedot ja ennakkotutustumisen täysin uudelle tasolle.   

Palvelukartassa palvelupisteet ovat luokiteltu seuraavasti:

  • Asuminen ja ympäristö
  • Päivähoito ja koulutus
  • Sosiaali- ja terveyspalvelut
  • Työ- ja yrityspalvelut
  • Vapaa-aika

Verkkopalvelun uudistamisella haluttiin saada käyttäjäystävällisempi käyttöliittymä ja lisäksi voimaan astuneen saavutettavuuslain ehdot piti huomioida. Palvelukartta ei ole vielä saavutettava, mutta palvelun kehityksessä on huomioitu saavutettavuuden vaatimukset ja saavutettavuus on palvelukartan seuraava kehitysprojekti.

Palvelukartta perustuu Helsingin kaupungin tekemään avoimen lähdekoodin ratkaisuun, jonka kehityksessä Anders oli myös mukana. Räätälöimme palvelun vastaamaan Turun kaupungin tarpeita ja kehitimme koodia yleiskäyttöisempään suuntaan. Kaupungit hyödyntävät toistensa avoimen lähdekoodin ratkaisuja, mikä on järkevää, sillä haasteet kaupungeilla ovat usein samat.

Avoimen lähdekoodin hyödyntäminen on myös kustannustehokasta, mikä on positiivinen signaali myös kaupunkien veronmaksajille. Yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa palvelukartasta on tarkoitus tehdä maailman saavutettavin palvelukartta.

Kaupunkien avoimen lähdekoodin ratkaisujen ympärille on kehittymässä yhteistyötä, mikä on huomattavasti helpompaa, kun toteuttava taho on hyvin perillä sekä tilaavan kaupungin tarpeista että alkuperäisen rakentamisen lähtökohdista ja ratkaisuista, kiteyttää hankejohtaja Päivi Saalasto Turun kaupungilta.

MITÄ TEHTIIN?

Palvelukartta perustuu Helsingin Palvelukartan avoimen lähdekoodin ratkaisuun, jonka räätälöimme Turun kaupungin tarpeisiin. Kehitimme koodia yleiskäyttöisempään suuntaan.Verkkopalvelun backend on kirjoitettu Python ja Django teknologioilla ja käyttöliittymässä käytettiin JavaScript ja CoffeeScript -ohjelmointikieliä, karttaominaisuutta rakennettiin PostGIS teknologian avulla.

Palvelukartta integroituu Turun kaupungin omien tietolähteiden kanssa. Palvelutiedot tulevat turku.fi:n palveluhakemistosta, reittitiedot tulevat Digitransit-rajapinnan kautta ja esteettömyystiedot suomi.fi -verkkopalvelusta, joka on Helsingin kaupungin rakentama esteettömyyssovellus.

Turun palvelukartan toteutus pääkaupunkiseudun ratkaisun pohjalta oli helpompaa, kun toteuttavalla taholla oli ymmärrys Helsingin kaupungin linjauksista sekä yhteydet avainhenkilöihin, kuvailee erityisasiantuntija Sanna Moisala Turun kaupungilta.

Palvelukartta -palvelusta ja kaupunkien yhteistyöstä lisää blogissamme.

Suosittelija:

Kaupunkien avoimen lähdekoodin ratkaisujen ympärille on kehittymässä yhteistyötä, mikä on huomattavasti helpompaa, kun toteuttava taho on hyvin perillä sekä tilaavan kaupungin tarpeista että alkuperäisen rakentamisen lähtökohdista ja ratkaisuista.

Päivi Saalasto, hankejohtaja, Turun kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Anders Innovations Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Turun kaupunki
Ajankohta: 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikko Kivistö

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Open source
Django
Javascript
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Julkinen hankinta
julkinen sektori
Avoin lähdekoodi

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia