Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Maanvuokrausjärjestelmän uudistaminen Helsingin kaupungille

ReferenssiHelsingin kaupungin Maanvuokrausjärjestelmän koettiin tulleen käyttökelpoisen elinkaarensa päähän ja uuden järjestelmän myötä haluttiin digitalisoida maa- ja kiinteistöomaisuuden hallinnan palveluita sekä automatisoida manuaalisia prosesseja. Anders otti haltuunsa hankkeen pääkehitystyön vastuun, ja järjestelmä vietiin tuotantoon vuonna 2019. Yhteistyö on jatkunut aktiivisena tämänkin jälkeen uusien ominaisuuksien kehityksen parissa.

Maanvuokrausjärjestelmä on rekisterijärjestelmä, jossa hallitaan koko Helsingin alueen vuokrakohteisiin ja -sopimuksiin liittyviä tietoja. Lisäksi järjestelmä sisältää mm. vuokrien laskennan, laskutuksen ja tukee sopimusehtojen valvontaa.  

Mistä lähdettiin liikkeelle? 

Vanhan Maanvuokrausjärjestelmän (MVJ) todettiin olevan käyttökelpoisen elinkaarensa päässä. Järjestelmä koettiin toiminnoiltaan ja toteutustavaltaan vanhentuneeksi, eikä vanha järjestelmä palvellut toiminnan tarpeita riittävän kattavasti. Datalähteiden lisääntyessä Maanvuokrausjärjestelmän rinnalla oli tarpeen hyödyntää muita järjestelmiä ja tietovarantoja, joiden integraatioihin vanha järjestelmä ei enää taipunut. 

Andersin osuus järjestelmän kehityksestä oli järjestelmän suunnittelu sekä backendin kehittäminen. Yksi kehitystyön tärkein ja vaativin ratkaisu oli luoda automaattisesti toimivan laskutusjärjestelmä vuokrauksille sekä SAP-integraation toteuttaminen.  

“Maanvuokrausjärjestelmä on kompleksinen kokonaisuus ja on tarjonnut mukavaa haastetta. Järjestelmän rakentaminen alusta asti on ollut meille todella mielenkiintoinen kokonaisuus. Yhteistyö asiakkaan kanssa on sujunut mukavasti ja asiakas on ollut hyvin aktiivinen koko projektin ajan.” - Tomi Järvi, Andersin projektipäällikkö.  

Millaiset tavoitteet uudelle järjestelmälle asetettiin?  

Uuden järjestelmän haluttiin helpottavan vuokrakohteisiin ja -sopimuksiin liittyvää tiedonkulkua ja –jakoa, sillä ennen järjestelmän julkaisua tietoja jouduttiin käsittelemään useissa eri järjestelmissä.

Maanvuokrajärjestelmän uudistukseen liittyi joukko uusia kehittämistavoitteita, kuten:

  • Luotettavuus 
  • Käytettävyyden ja käyttökokemuksen parantaminen 
  • Maaomaisuuden hallinnan tuki 
  • Jälleenvuokrauksen tukeminen 
  • Integraatiot ympäröiviin järjestelmiin 
  • Teknisesti moderni maanvuokrausjärjestelmä 

Uusi järjestelmä toimii ns. varjoreskontrana, joka valvoo maksuliikennettä ja huolehtii muistutuksista. MVJ automatisoi mm. laskutuksen ja laskutuskausien uudistamiset näppärästi yhden käyttöliittymän kautta pitäen samalla SAPin ajantasalla.

Maanvuokrausjärjestelmään rakennettiin lisäksi karttaominaisuus, jonka avulla on mahdollista nähdä vuokrattavien kohteiden ja alueiden koordinaatit kartan kautta.

“Tavoitteet liittyivät osin ratkaisun yleiseen uudistamiseen ja modernisointiin, osin tiettyjen puutteelliseksi koettujen toiminnallisuuksien kehittämiseen sekä vuokrausprosessin tuen laajentamiseen erityisesti varaus-vaihetta edeltävän toiminnan sekä vuokrauksen päättymisen tuen osalta. 
Projekti sujui Andersin kanssa heti hyvässä yhteisymmärryksessä ja toimintaa pyrittiin kehittämään yhdessä säännöllisillä palavereilla ja palautteilla.” - Jani Kuokkanen, Helsingin kaupungin projektipäällikkö 

Uusi järjestelmä toimii nyt nykyaikaisilla teknologioilla, ja sen muokkaaminen aina muuttuvien tarpeiden mukaan on mahdollista. Useiden datalähteiden integrointi järjestelmään automatisoi monia työvaiheita ja helpottaa järjestelmän käyttöä.

Teknologiat: Django REST & ReactJS & PostgreSQL sekä integraatiot lukuisiin järjestelmiin.

Suosittelija:

Projekti sujui Andersin kanssa heti hyvässä yhteisymmärryksessä ja toimintaa pyrittiin kehittämään yhdessä säännöllisillä palavereilla ja palautteilla.

Jani Kuokkanen, Helsingin kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Anders Innovations Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin kaupunki
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Terhi Sorvali

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Open source
Django
React
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia