Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Saatavienhallintajärjestelmän uudistus - Suomen Kuntaperintä

ReferenssiOlemassa olevan perintäohjelman kokonaisvaltainen uudistaminen yhteistyössä asiakkaan kanssa. Järjestelmään lisätyt automaatiot ja integraatiot eri järjestelmiin ovat helpottaneet arkea, käyttöliittymän uudistus on parantanut käyttökokemusta. Kehityksessä on vahvasti huomioitu myös Kuntaperinnän omien asiakkaiden toiveet.

Vuoden 2021 alusta Suomen Kuntaperintä Oy (2019-2020 Sarastia Kuntaperintä ja 2015-2019 Taitoa Kuntaperintä) on kotimainen julkishallinnon saatavienhallintaan keskittynyt yritys, jossa yhdistyvät kuntasektorin taloushallinnon sekä perintäalan osaaminen. Suomen Kuntaperinnän palveluun kuuluu kaikki maksuvalvonnan ja perinnän palvelut: maksumuistutukset, vapaaehtoinen ja oikeudellinen perintä sekä jälkiperintä.

Kuntaperinnän asiakaskunta koostuu kunnista, kaupungeista ja kuntayhtymistä. Kuntaperintä pyrkii olemaan inhimillinen kumppani ja huomioimaan velallisen tarpeet samalla kuin tarkoitus toki on kotiuittaa asiakkaiden saatavat nopeasti.

TAVOITTEENA TEHDÄ MITTAVA PERINNÄNHALLINTAJÄRJESTELMÄN UUDISTUS   

Vuoden 2016 aikana Kuntaperintä etsi Python- & Django-teknologioihin erikoistunutta toimittajakumppania ottamaan haltuun käyttämäänsä perinnänhallintajärjestelmää.

Kuntaperintä vakuuttui Andersin vahvasta teknologiaosaamisesta erityisesti Pythoniin ja näin Anders valikoitui Anitta-perintäohjelman konsultointi- ja kehityskumppaniksi. Järjestelmää on alusta asti kehitetty tiiviisti yhdessä Kuntaperinnän sisäisen IT-tiimin kanssa ja tiedonkulku on saatu mahdollisimman saumattomaksi. 

Ongelmana perintäohjelmassa oli automaatioiden ja tietoja yhdistävien integraatioiden puuttuminen, monimutkainen käyttöliittymä sekä epälooginen taustajärjestelmä. Anders otti haasteen vastaan ja ratkaisuja lähdettiin visioimaan yhdessä Kuntaperinnän omien IT-asiantuntijoiden kanssa.

RATKAISU LÖYTYI SUUNNITELMALLISESTA KEHITYSTYÖSTÄ

Kuntaperintä toivoi Andersilta kokonaisvaltaista suunnitelmaa olemassa olevan järjestelmän kunnostukseen, sillä kokonaan uuden järjestelmän päivitys olisi ollut liian massiivinen operaatio. 

Tärkeimmäksi tavoitteeksi Kuntaperintä nimesi toistuvien työvaiheiden automatisoinnin, joka tehostaisi toimintaa sekä vähentäisi manuaalisesta työstä aiheutuvia inhimillisiä virheitä. Lisäksi järjestelmään toivottiin integraatioita helpottamaan tiedonhallintaa ja -kulkua. Projektissa lähdettiin liikkeelle käyttöliittymien selkeyttämisestä ja yksinkertaisesti järjestelmän koodin uudelleenkirjoituksesta. 

Järjestelmään on rakennettu Andersin kehitystyön aikana lukuisia uusia integraatioita muun muassa asiakastietorekisteriin, sähköisen ulosoton järjestelmään (Uljas) ja oikeuden päätöskantaan (Tuomas). Lisäksi saatiin mm. käyttäjäkokemukseen selkeyttä sekä johdonmukaisuutta. Automaattitestausta saatiin nostettua huomattavasti.

 

Vuonna 2020 Kuntaperinnän johto toivoi tulevien vuosien suunnittelun ja budjetoinnin tueksi selkeän tilanneanalyysin järjestelmän sekä sen teknologioiden nykytilasta. Analyysiin toivottiin lisäksi arvio järjestelmän toiminnasta ja skaalautuvuudesta tuleviin vuosiin mukaan lukien suositukset Andersin tarpeelliseksi katsomista päivityksistä ja kehitysalueista. Analyysin pohjalta saatiin kokonaisvaltainen näkemys tulevan vuosien tavoitteista ja luotiin suunnitelma kehitystyöhön. 

“On ollut todella miellyttävää tehdä yhteistyötä Suomen Kuntaperinnän kanssa, joka aidosti haluaa kehittää omia toimintojaan pitkäjänteisesti. Olemme yhdessä lähteneet ratkaisemaan haasteita, ja tässä on hyvä esimerkki asiakkaasta, joka on valmis kyseenalaistamaan omia toimintamalleja ja uudistamaan liiketoimintaansa. Olemme kulkeneet pitkän matkan yhdessä ja on ollut myös hieno huomata, että olemme saavuttaneet merkittäviä edistysaskelia yrityksen ydinjärjestelmän kehityksessä.“, toteaa Mikko Kivistö, Andersin maajohtaja.

 

KUNTAPERINNÄN OMIEN ASIAKKAIDEN TYYTYVÄISYYS PARAS MAHDOLLINEN LOPPUTULOS

Anittan käyttöliittymää on selkeytetty, mikä on parantanut ohjelman käytettävyyttä eri käyttäjäryhmillä, ja sitä myöden hallintapaneelien käyttökokemus on parantunut huomattavasti.

Integraatiot ovat helpottaneet saatavienhallintaa, kun tietoja ei tarvitse enää manuaalisesta hakea eri paikoista. Järjestelmän automaattisen testauksen kattavuus on saatu nostettua erinomaiselle tasolle ja samalla järjestelmän vakaus on parantunut huomattavasti. 

Toimitettu nykytila-analyysi tarjosi selkeän näkymän perintäohjelman nykytilasta, tavoitetilasta ja vaihtoehtoja, millä askelmerkeillä tavoitteisiin päästään. Analyysin perusteella perintäjärjestlemän nykytilan todettiin olevan hyvällä tasolla, joten kehitystyön voidaan todeta onnistuneen.

Kuntaperinnän omat asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ohjelmaan ja erityisesti siihen, että heidän toiveensa otetaan huomioon järjestelmäkehityksessä.

Suosittelija:

”Yhteistyö Andersin kanssa on sujunut vuosien aikana erittäin hyvin. Meidän IT-asiantuntijoillemme on helppoa olla yhteydessä ja sopia työnjaosta. Saadaan myös nopeasti kannanottoja ad-hoc-kehitystarpeisiin tai apua uusiin, laajoihin projekteihin.”

Christian Sjöstrand, Suomen Kuntaperintä Oy:n toimitusjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Anders Innovations Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Suomen Kuntaperintä
Ajankohta: 2016 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Terhi Sorvali

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Testaus ja laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto

Teknologia

Open source
Django
Python

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia