Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tietovarasto ja raportointi parhaissa käsissä – Valmet vakuuttui Enfon asenteesta

ReferenssiIT-toimittajan palveluasenne, motivaatio ja sitoutuminen testataan tiukan paikan tullen, uskoo Valmetin IT-palvelupäällikkö Sari Da Conceicao. Haastavassa tilanteessa Enfo läpäisi testin kirkkaasti. 

Valmetin ja Enfon yhteistyöllä on pitkät juuret. Enfo on rakentanut Valmetin Automaatio -liiketoimintalinjan tietovaraston ja sen päällä toimivan Cognos-raportoinnin sekä kehittänyt kokonaisuutta vuosien ajan. Ratkaisulla tuotetaan kuukausittainen finanssiraportointi ja operatiivinen raportointi

”Kokonaisuus on meille erittäin tärkeä. On kriittistä, että nämä raportoinnit hoidetaan hyvin eikä niissä ole hallitsemattoman pitkiä katkoksia. Bisnespäätökset perustuvat pitkälti tähän tietoon ja mahdolliset ongelmat aiheuttaisivat lumipalloefektin”, Da Conceicao kertoo.

Enfo on rakentanut kokonaisuuden hallinnointiin toimivat käytännöt. ”Aloitin tässä rajapinnassa 1,5 vuotta sitten. Ympäristö on ollut palvelupäällikölle helppo: Enfo on hoitanut kaiken niin mallikkaasti, että päivittäisiin asioihin ei ole tarvinnut puuttua.”

Enfon tietotaito ja osaaminen näissä ratkaisuissa on aivan maailman huippuluokkaa. - Sari Da Conceicao, IT-palvelupäällikkö, Valmet

Kilpailutilanne erottaa jyvät akanoista

Valmetin ja Enfon sujuva yhteistyö uhkasi katketa, kun Valmet tiivisti IT palveluidensa toimittajakenttää. Myös Enfon vastuulla ollut kokonaisuus oli osa suurempaa raportointiratkaisuiden pakettia, jonka toteutustapaa haluttiin kehittää ja keskittää. 

”Tätä seurasi jakso, jolloin meillä oli tekijöitä sekä Enfolta että muualta. Kokonaisuuden siirtäminen ei kuitenkaan ollut yksinkertaista. Huolellisen uudelleenarvioinnin ja palvelukokonaisuuksien täsmentämisen jälkeen Valmet päätyi pitämään Automaatio -liiketoimintalinjan raportointijärjestelmät Enfolla. Enfon tietotaito ja osaaminen näissä ratkaisuissa on aivan maailman huippuluokkaa.” 

Yhteistyön jatkon ollessa epävarma palvelutoimittajan työmotivaatio joutuu koetukselle. Enfon kohdalla tilanne ei vähentänyt motivaatiota tai laskenut palvelun laatua lainkaan.

”Enfo meni jopa niin pitkälle, että he jossain määrin kouluttivat kilpailijoitaan. Tämäkin kuvastaa heidän sitoutumistaan. Näin ammattimainen asenne on mielestäni ennennäkemätöntä. Enfolla se näkyy yhtä lailla operatiivisessa työssä ja management-tasolla kuin sopimusten ja tiimien hallinnoimisessa.”

Enfo on hoitanut kaiken niin mallikkaasti, että päivittäisiin asioihin ei ole tarvinnut puuttua. - Sari Da Conceicao, IT-palvelupäällikkö, Valmet

Paluu sujuvaan arkeen

Haasteet on nyt selätetty yhdessä ja yhteistyössä on palattu arkeen. Se sujuu Enfon kanssa hyvin, Da Conceicao sanoo. ”Yhteistyössä noudatetaan parhaita mahdollisia prosesseja ja laatu varmistetaan hyvillä työskentelytavoilla. Tapa toimia on hyvin epäbyrokraattinen, kaikki turhat hidasteet on karsittu.”

Kiitosta saa myös Enfon joustavuus. Yhteistyösopimukseen on kirjattu vaste- ja päivystysajat, mutta käytännössä niistä voidaan poiketa asiakkaan eduksi. ”Jos systeemissä on ongelma aamuyöllä tai viikonloppuna, se on usein korjattu jo siinä vaiheessa, kun päivystysaika alkaa. Meille katkos ei näy välttämättä ollenkaan.”

Kiinnostuitko siitä, millaisia ratkaisuja yrityksellesi löytyisi tietovarastoinnin ja raportoinnin saralta? Tutustu palveluihimme tai jätä meille yhteydenottopyyntö!

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Valmet

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

raportointi
talousraportointi
tietovarasto
Cognos
finanssiraportointi
operatiivinen raportointi

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia