Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hybridialusta yhdeltä kumppanilta tuo synergiaetuja Otavalle

ReferenssiEnfon ja Otavan pitkä konesalikumppanuus on laajentunut julkisten pilvialustojen hallintaan. Hybridiympäristön kehittäminen sujuu nyt entistä helpommin.

Enfon ja Otavan yhteistyö alkoi vuonna 2008 työasemapalveluista ja laajeni sittemmin palvelinkapasiteettihankintoihin. Hiljattain Enfo ja Otava ovat sopineet kolmen vuoden jatkosta palvelinkapasiteettipalveluille sekä uudesta yhteistyöstä Azure- ja AWS-pilviympäristöjen hallinnassa.

Pilvialustat ovat jatkuvasti kasvattaneet merkitystään Otavalla, sillä konsernin kasvustrategian toteuttaminen vaatii IT-ympäristöltä skaalautuvuutta ja mahdollisuuksia jatkuvaan kehitykseen. Palveluissa on huomioitava erilaiset käyttäjäryhmät.

”Uudet järjestelmät ja palvelut toteutetaan tai hankitaan ensisijaisesti pilviratkaisuina, jos mahdollista. Datacenter puoltaa silti edelleen paikkaansa tietyissä tilanteissa”, kuvailee Otavan tietohallintojohtaja Maarit Laakkonen

Arvostamme sitä, että Enfolla on toimintamallit ja prosessit kunnossa, mutta ketteryyttä ja joustavuutta toiminnassa. - Maarit Laakkonen, tietohallintojohtaja, Otava

Eroon rikkinäisistä puhelimista

Uuden sopimuksen myötä Enfolla on kokonaisvastuu hybridiympäristöstä. Tämä helpottaa optimointia, kun eri osa-alueiden asiantuntijat istuvat nyt saman pöydän ääressä. Näin vältytään eturistiriidoilta, joskin tämä vaatii tiivistä yhteistyötä ja yhteiseen tavoitteeseen sitoutumista. Kokonaisuutta voidaan kehittää aidosti siitä lähtökohdasta, mikä on toiminnallisesti, laadullisesti ja kustannusten kannalta kullekin palvelulle järkevintä ja kokonaisarkkitehtuurin mukaista.

IT-palveluiden keskittäminen yhdelle kumppanille helpottaa kokonaisuuden koordinointia ja hallintaa. Otavan oman IT:n työkuorma kevenee, kun ei tarvitse toimia integraattorina eri palvelun toimittajien välillä. ”Samalla jäävät pois turhat olettamukset ja rikkinäiset puhelimet”, Laakkonen lisää.

Tiedolla johtaminen tärkeää

Otavan ja Enfon yhteistyöhön kuuluu myös data-analytiikan ja tietovarastojen sovelluskehitys. Tämä on Otavalle tärkeä kokonaisuus, sillä tiedolla johtaminen on kasvavassa roolissa Otava-konsernin kaikissa liiketoiminnoissa. Enfon asiantuntijoilla on pitkä kokemus Otavan liiketoimintamalleista ja -ratkaisuista. Tämä mahdollistaa proaktiivisen otteen, jossa asiakkaan valintoja uskalletaan myös haastaa. 

”Kun osaavat asiantuntijat kehittävät data-analytiikan sovelluksia, yhteistyö on vaivatonta ja mutkatonta. Tästä on meille merkittävää synergiahyötyä. On ollut ilo huomata, että Enfolla on hyvä asiantuntemus myös näissä palveluissa”, Laakkonen sanoo. 

Kun osaavat asiantuntijat kehittävät data-analytiikan sovelluksia, yhteistyö on vaivatonta ja mutkatonta. Tästä on meille merkittävää synergiahyötyä. - Maarit Laakkonen, tietohallintojohtaja, Otava

Ketteryyttä ja kustannushyötyjä

Enfo on kasvanut yhteistyön alkuajoista, mutta se on yhä sopivan kokoinen kumppani Otavalle. ”Arvostamme sitä, että Enfolla on toimintamallit ja prosessit kunnossa, mutta ketteryyttä ja joustavuutta toiminnassa. Isommilla organisaatioilla prosessit ovat usein niin jäykkiä, että reagointi palautteeseen on huomattavasti hitaampaa tai yksittäisen asiakkaan ääni ei edes kuulu.” 

Laaja yhteistyö lisää kustannustehokkuutta, kun yhdellä asiantuntijaorganisaatiolla on hallussaan laajempi kokonaisuus. Kokonaisvolyymin kasvu näkyy myös yksittäisen palvelun hinnoittelussa. 

Seuraavat stepit liittyvät pilvihallinnan ja transformaation syventämiseen. ”Myös tietovaraston ja data-analytiikan puolella on käynnistynyt uusia laajempia kokonaisuuksia. Hyvä työ tuottaa aina lisää työtä”, Laakkonen kiteyttää. 

Otava-konserni on Suomen kolmanneksi suurin monialainen mediakonserni, joka koskettaa jollain tavoin lähes jokaista suomalaista. Liiketoiminta-alueemme ovat yleinen kirjallisuus, oppimisen palvelut, kauppa, media sekä markkinapaikat. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli noin 290 Meur ja sen palveluksessa oli 1100 henkilöä. www.otavakonserni.fi

Kiinnostuitko kokonaisvaltaisista IT-palveluista tai jostakin Enfon palvelukokonaisuudesta? Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää siitä, miten palvelumme olisivat räätälöitävissä organisaatiollesi ja millaisilla ratkaisuilla voisimme tukea liiketoimintaasi.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Otava

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
It-infrapalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Omat tagit

hybridipilvipalvelut
Julkinen pilvi
julkiset pilvipalvelut
data-analytiikka
tietovarasto
Data warehouse
hybridiympäristö
hybridialusta

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia