Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pilvialusta on Fidelixin palveluiden kulmakivi – näin syntyi yksi Suomen suurimmista Azure-​migraatioista

ReferenssiFidelixin ratkaisuilla optimoidaan muun muassa rakennusten energiakustannuksia ja sisäolosuhteita. Yhtiön tuotteet parantavat päivittäin yli miljoonan ihmisen hyvinvointia ja Fidelix on kasvanut startupista yhdeksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Kasvu on edellyttänyt IT-infrassa muutoksia, jotka toteutettiin yhdessä Enfon kanssa.

Lopputuloksena syntyi Suomen suurimpiin lukeutuva Azure-migraatio, jossa pilveen on tähän mennessä siirretty noin 100 palvelinta ja tietokantaa. Aiemmin asiakkaiden palveluita pyöritettiin Fidelixin omassa konesalissa virtuaalipalvelimilla.

”Oma konesali ei skaalautunut kasvumme mukana, ja rauta alkoi olla vanhaa”, kertoo Fidelixin Head of Cloud Operations Mikko Alppivuori. ”Skaalautumisen ja helppouden lisäksi julkinen pilvi mahdollistaa paremmin uuden teknologian, kuten koneoppimisen, hyödyntämisen, mikä ei olisi samalla tavalla mahdollista paikallisessa konesalissa. Julkisessa pilvessä pystyy myös esimerkiksi palvelukohtaisesti määrittelemään, mitä tietoturvapalveluita tarvitaan.”

Enfo otti asiakkuuden haltuun laittamalla ensin kuntoon O365-ympäristön. Pilvimigraatio käynnistettiin luomalla pilven hallintamalli Enfon asiantuntijoiden kanssa. Tämän jälkeen Azure-ympäristöön tehtiin PoC (Proof of Concept) migraatiosta. Matkan varrelta löytyi yllätyksiä, mutta migraatio päästiin PoCin jälkeen toteuttamaan aikataulussa.

Julkinen pilvi mahdollistaa paremmin myös uuden teknologian, kuten koneoppimisen, hyödyntämisen. - Mikko Alppivuori, Head of Cloud Operations, Fidelix

”Ylläpito on pilvessä ollut helppoa”, Alppivuori sanoo. ”Koronaepidemiassa kävi myös ilmeiseksi, että julkisen pilven mahdollistama laitekannan paikkariippumaton hallinta on suuri plussa. Tavoitteenamme on viedä pilveen kaikki, mikä soveltuu sinne siirrettäväksi.”

Haasteiden kautta voittoon

Projektin edetessä ilmeni, että verkkoinfraa oli rakennettava uusiksi ennen pilvimigraation aloittamista. Enfo auttoi Fidelixiä laittamaan ympäristön sellaiseen kuntoon, että migraatio oli mahdollista toteuttaa.

”Projekti saatiin haasteista huolimatta etenemään aikataulussa, ja olemme olleet todella tyytyväisiä tapaan, jolla Enfo on vienyt migraatiota eteenpäin. Enfo pystyi myös nopeasti vastaamaan muuttuviin tilanteisiin, joita kohtasimme migraation edetessä. Enfolla on todella hyviä asiantuntijoita – aina on löytynyt osaavia ihmisiä auttamaan, vaikka meidänkin tarpeemme ovat saattaneet välillä olla ihmeellisiä”, Alppivuori naurahtaa. 

Lataa maksuton opas: Näin rakennat pilvihallintamallin

”Suosittelen ehdottomasti migraation toteuttamista, koska hyödyt ovat niin suuret. Ilman pilvimigraatiota olisimme olleet koronan iskiessä ihmeissämme konesalin ja järjestelmien ylläpidon kanssa. Nyt pystyimme sanomaan työntekijöille, että he voivat tehdä kotoa käsin töitä, eikä korona ole vaikuttanut meidän työntekoomme. Oman konesalin kanssa tilanne olisi ollut aivan erilainen.”

Olemme olleet todella tyytyväisiä tapaan, jolla Enfo on vienyt pilvimigraatiota eteenpäin. - Mikko Alppivuori, Head of Cloud Operations, Fidelix

”Migraatiota kannattaa lähteä tekemään systemaattisesti ja miettiä kaikkia osapuolia, jotka pilvessä tulevat työskentelemään, kuten koodarit ja kumppaniverkostot. Virhe tapahtuu usein siinä, että ei mietitä kokonaisuutta ja sitä, miten pilveä hallitaan muutaman vuoden päästä, kun palvelimia on käytössä satoja. Kannattaa siis tehdä pohjatyö huolella ennen toteutusta”, Alppivuori vinkkaa.

Vuonna 2002 perustettu Fidelix on alusta asti kehittänyt älykästä, luotettavaa ja laajasti yhteensopivaa rakennusautomaatiojärjestelmää. Tänä päivänä älykkään rakennusautomaation erikoisosaaminen tuottaa asiakkaille hyötyä muun muassa parempien sisäolosuhteiden, alhaisemman energiankulutuksen ja matalampien ylläpitokustannusten muodossa.

 

Kiinnostuitko? Enfo tarjoaa liiketoimintamuutoksen kestäviä alustapalveluita ja turvalliset kapasiteettiratkaisut. Autamme sinua löytämään sopivimman ratkaisun, joka vastaa liiketoiminnan ja jatkuvuuden tarpeisiin. Lue lisää palveluistamme tai jätä meille yhteydenottopyyntö.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Fidelix

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Teknologia

Azure

Omat tagit

Julkinen pilvi
Microsoft Azure
julkiset pilvipalvelut
pilvimigraatio
pilvitransformaatio

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia