Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Yritysverkko joustaa Helvarin muuttuvissa tarpeissa – uuteen verkkoon siirryttiin sujuvasti Enfon avulla

ReferenssiHelvar luo älykkäitä valaistusratkaisuja asiakkailleen yli 40 maassa. Yhtiön pääkonttori, tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Suomessa, valonohjauksen osaamiskeskus Iso-Britanniassa ja paikalliset myyntipisteet sekä kumppaniverkosto ympäri maailmaa. Kansainvälinen liiketoimintaympäristö edellyttää joustavaa yritysverkkoratkaisua. Enfo rakensi Helvarille uuden sukupolven SD-WAN-yritysverkon ja huolehti sujuvasta siirtymästä siihen.

Helvarin liiketoimintaympäristö elää jatkuvasti kansainvälisen konttoriverkoston muuttuessa. Yritysverkon on pystyttävä mukautumaan tähän ja joustettava niin, etteivät verkkoyhteydet hidasta tai rajoita muutoksia. Kun Helvarin yritysverkko ei vanhetessaan taipunut tähän, oli uudistuksen aika. Enfolla oli useita onnistuneita näyttöjä vastaavista yritysverkkoratkaisuista, joten se valittiin IT-järjestelmien kilpailutuksessa rakentamaan Helvarille uusi, ohjelmisto-ohjattu SD-WAN-yritysverkko.

”Kartoitimme projektissa ensin yritysverkkomme nykytilan ja tarpeet, joiden pohjalta suunniteltiin uusi verkkoratkaisu. Samalla kilpailutimme verkko-operaattorimme, mikä mahdollisti uuden verkon rakentamisen kokonaan vanhan rinnalle”, kertoo Helvarin IT Services and Operations Lead Petteri Boström.

Kansainvälinen ympäristö aiheutti joitakin haasteita siirtymässä, sillä osa toiminnallisuuksista piti säilyttää koko ajan kaikkialla.

Kun kaiken todettiin toimivan tarkoitetulla tavalla, laitteita ruvettiin siirtämään pois vanhasta verkosta. Käyttäjille tämä oli todella onnistunut ratkaisu, sillä katkot pysyivät pieninä ja harva edes havaitsi siirtoa. - Petteri Boström, IT Services and Operations Lead, Helvar

”Esimerkiksi Englannissa toimistoverkkoa ei ollut suunniteltu niin, että paikalliseen konesaliin laitettaisiin uusia laitteita. Myös vanhassa dokumentaatiossa oli puutteita, joihin liittyviä pulmia ratkottiin toimistoajan ulkopuolella. Tämä kuitenkin onnistui hyvin Enfon kanssa eikä näkynyt käyttäjille suurena haasteena. Kun kaiken todettiin toimivan tarkoitetulla tavalla, laitteita ruvettiin siirtämään pois vanhasta verkosta. Käyttäjille tämä oli todella onnistunut ratkaisu, sillä katkot pysyivät pieninä ja harva edes havaitsi siirtoa.”

Tuloksena joustava verkkoratkaisu

SD-WAN-yritysverkko on osoittautunut Helvarille toimivaksi ratkaisuksi. Tarve joustavuudelle toteutui uudistuksessa: SD-WAN mahdollistaa yritysverkon nopeatkin muutokset helposti ja yksinkertaisesti. Yritysverkko voidaan rakentaa minkä tahansa internetliittymän päälle liittymäteknologiasta riippumatta. Kansainvälisessä ympäristössä on hyödyksi, että yritysverkko ei ole sidottu tiettyyn verkko-operaattoriin.

”Meillä on tullut esimerkiksi tarve tehdä paikallisia lisäaliverkkoja sekä väliaikaisia ratkaisuja kehittäjien tarpeisiin. Nämä on pystytty toteuttamaan kohtuullisen nopeasti ja vaivattomasti. Vanhemmassa legacy-järjestelmässä vastaavat ratkaisut olisivat vaatineet paljon enemmän konfiguraatiota”, Boström kuvailee. ”Oman verkon voisi helposti tuoda myös esimerkiksi messuille, mutta tätä optiota emme ole vielä kokeilleet.”

SD-WAN-yritysverkon rakentamiseen Enfo käytti Cisco Meraki -teknologiaa, jota yhtiö kehittää jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä Ciscon kanssa.

Olemme äärimmäisen tyytyväisiä Enfon verkkoasiantuntijaan ja koko Enfoon: Enfo on osoittanut, että ammattitaitoisia henkilöitä löytyy heiltä jokaiseen tarpeeseen. - Petteri Boström, IT Services and Operations Lead, Helvar

Näkyvyyttä ja varmuutta verkkoon

Helvarin SD-WAN-verkkoratkaisun etuja ovat myös hyvä tietoturva ja näkyvyys verkkoon. Helvar pystyy seuraamaan entistä paremmin, mitä verkossa tapahtuu tai kytketäänkö siihen ylimääräisiä laitteita. Parempi näkyvyys verkkoliikenteeseen on auttanut myös paljastamaan pullonkauloja sekä poistamaan niitä. Yritysverkon tapahtumien perusteella verkkoon voidaan tehdä muutoksia ja säätöjä.

Uudistus toi Helvarin verkkoon myös huomattavasti lisävarmuutta, mikä paransi käytettävyyttä. ”Vanha verkko oli toiminut hitaasti ja sen laitteissa oli ominaisuus, joka aiheutti pätkimistä. Tästä seurasi ongelmia liikkuvalla toimistolla ja esimerkiksi neuvottelupuheluiden aikana. Uudistus minimoi nämä ongelmat ja Enfon aikana asia on parantunut huomattavasti.”

Yhteistyö Enfon kanssa sujui hyvin koko projektin ajan, kiittelee Boström. ”Myös sen jälkeen meillä on ollut käytössämme hyvin asiantunteva verkkoasiantuntija, joka on kultaakin arvokkaampi. Hän on pystynyt toimimaan hyvin yllättävissä tilanteissa ja keksii nopeasti, mistä jokin asia johtuu. On hienoa, että asiantuntijamme tuntee Helvarin ja historiamme sekä ymmärtää tarpeemme. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä häneen ja koko Enfoon: Enfo on osoittanut, että ammattitaitoisia henkilöitä löytyy heiltä jokaiseen tarpeeseen.”

Helvar on 100-vuotias perheyritys, joka luo älykkäitä ja energiaa säästäviä valaistusratkaisuja. Yhtiön innovatiiviset ja ennakoivat ratkaisut hyödyntävät langatonta ja verkkopohjaista teknologiaa. Ne ohjaavat valaistusta ainutlaatuisissa ympäristöissä kaikkialla maailmassa.

Kiinnostuitko ohjelmisto-ohjatusta SD-WAN-yritysverkkoratkaisusta? SD-WAN on joustava verkkoratkaisu, joka mahdollistaa muutokset helposti ja nopeasti. Lue lisää palveluista tai jätä meille yhteydenottopyyntö, niin voimme keskustella lisää siitä, miten voisimme parhaiten tukea liiketoimintaasi.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Helvar

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut

Omat tagit

sd-wan
verkkoratkaisut
yritysverkko
sd-wan-verkkoratkaisu

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia