Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Internet on rikki!

Bloggaus

Verkko ei toimi! Ei pääse nettiin! Langaton verkko pätkii!

Suurin osa yrityksensä IT- ja tietoliikenneympäristöistä vastaavista henkilöistä tunnistaa yhden tai useamman näistä ongelmista. Loppukäyttäjän näkökulmasta ongelma on yksinkertainen – hän ei pääse verkkoon, joten verkko ei toimi. Tähän analyysiin pääsemiseen riittää se, että käyttäjän Internet-selain ei löydä sivuja tai verkkolevylle ei pääse.

IT:stä vastaavan tahon näkökulmasta ongelma ei ole ihan näin yksinkertainen. Tyypillisesti yritykset hankkivat Internet- tai MPLS-liittymät yhdeltä toimittajalta, lähiverkkopalvelut joko sisäisesti tai toiselta toimijalta, ja mahdollisesti myös lähitukitoiminnot kolmannelta osapuolelta. Lisäksi on otettava huomioon esimerkiksi nimenselvityspalvelut, jotka kenties tuotetaan muualta. Käyttäjälle selkeä ongelma saattaakin IT:n näkökulmasta johtua useasta eri asiasta tai kenties niistä kaikista – haasteena onkin löytää ongelmasta vastuullinen taho, mikä usein tarkoittaa viestimistä moneen suuntaan ja vielä moneen kertaan.

Missä vika ja kuka korjaa

Tietoliikenneasiantuntijana tiedän, että viankuvauksen ollessa kovin abstrakti, ongelman haarukointi on hyvin haastavaa. Samaa aikaa IT-manageri on kovassa paineessa, koska työntekijät eivät pysty tekemään tehokkaasti töitä.

Kun lähiverkkoympäristöstä vastaava saa ongelmankuvauksen eteensä, tyypillinen etenemismalli on ottaa käyttöön perinteinen ”musta ruutu” ja kirjautua verkon laitteisiin tutkimaan mahdollista vikaa. Tietoverkkojen asiantuntija löytää kyllä ongelman sijainnin tyypillisesti melko sujuvasti; internet-liittymän toimimattomuus hankaloittaa myös paikallisia hallintayhteyksiä ja nimenselvityshaasteet on nopeasti testattu. Kokonaistyön näkökulmasta tilanne on jo tässä vaiheessa toinen. Yrityksen sisäinen IT on raportoinut ongelman mahdollisesti useampaan service deskiin ja tietoliikenneasiantuntijoille. Selkeä kuva ongelman sijainnista tai sen aiheuttaneesta tahosta puuttuu. Vikailmoitukset teettävät työtä jokaisessa paikassa, johon niitä lähetellään.

Voisiko tämän kaiken hoitaa sujuvammin? Mitä jos sinulla olisi ikkuna, josta näkisit yhdellä silmäyksellä, missä käyttäjän ongelma sijaitsee? Sovellusten ja intrastruktuurin pilveytymisen vanavedessä myös tietoverkko on siirtynyt kaikessa hiljaisuudessa pilveen. Pilvihallittu kokonaisvaltainen tietoverkkoratkaisu mahdollistaa, että ongelma voidaan tyypillisesti osoittaa jo heti käyttäjää seuraavassa portaassa – ongelman eskalointi ja ratkaiseva taho saadaan välittömästi selville ja työajan säästöt ovat huomattavia.

Tietoverkkojen proaktiivinen seuranta ja hallinta eli ongelmien tunnistaminen ja korjaaminen jo ennen kuin kukaan niistä raportoi – tämä ei ole enää mikään tulevaisuuden visio vaan näin homma jo tänä päivänä hoidetaan moderneissa tietoverkkopalveluissa.

Joni Marjoniemi

Kirjoittaja työskentelee Enfolla ratkaisukonsulttina ja on erikoistunut tietoliikenneratkaisuihin

Pinterest
Enfo Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia