Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pilvipalvelut Ropo Capitalin kasvustrategian tukena – avainasemassa sujuva IT-​integraatio

ReferenssiRopo Capital Oy tähtää Pohjoismaiden markkinajohtajaksi laskujen elinkaaripalvelussa ja tukee strategiaansa yritysostojen avulla. Enfo tukee Ropon kasvua julkisen pilven palveluilla, jotka helpottavat IT-integraatioita yritysostoissa.

Ropo Capital on Suomen johtava toimija laskun elinkaaripalvelussa eli laskutuksen ja saatavien automaattisessa hallinnassa. Yhtiö on kasvanut ja kansainvälistynyt yritysostojen avulla Ruotsissa ja Norjassa. Organisaation ja liiketoiminnan kasvaessa myös IT-tarpeet ovat lisääntyneet. Konesalista on siirrytty pilvipohjaisiin palveluihin, jotka takaavat laadukkaan työarjen. Enfo on tukenut Ropoa pilvisiirtymässä ja tuottanut sille kokonaisnäkymän Microsoftin 365- ja Azure-pilvipalveluiden mahdollisuuksista.

Pilvipohjaiset palvelut ovat osoittaneet todellisen arvonsa yrityskauppojen yhteydessä. ”Sujuva IT-integraatio on avainasemassa muutoksessa. Kun aikaa ei hukata sisäisten asioiden ratkomiseen, markkinoille päästään heti yritysoston jälkeen. Enfon asiantuntemus on laittanut tämän dominoefektin pyörimään meidän hyväksemme ja tuonut meille merkittävää kilpailuetua”, kertoo Ropo Capitalin tietohallintopäällikkö Heikki Parkkonen.

Sujuva IT-integraatio on avainasemassa muutoksessa. - Heikki Parkkonen, Tietohallintopäällikkö, Ropo Capital Oy

Enfo on ollut mukana Ropon yritysostoihin liittyvissä IT-integraatioprojekteissa suunnittelusta käyttöönottoon – tekevinä käsinä, sparraajina ja nopean toiminnan kumppanina. Ostettujen yritysten henkilöstö, laitteet ja palvelut on viety osaksi Ropon julkisen pilven ratkaisuja. Laitekannat ovat siirtyneet Ropon malliin ilman raskaita esiasennuksia tai logistiikkaa, ja uudet käyttäjät on saatu nopeasti Enfon Service Deskin piiriin. ”Pilvipohjaisten ratkaisujen avulla migraatiot toteutuivat muutamassa kuukaudessa, kun ilman niitä työ olisi vienyt vuoden. Samalla pystyimme keskittymään omaan ydinliiketoimintaamme”, Parkkonen iloitsee.

Edistyksellistä tietoturvaa koko organisaatiolle

Julkisen pilven palvelut mahdollistavat myös edistykselliset tietoturvaratkaisut eri kokoisille yrityksille. Ropolla otettiin ensin käyttöön päätelaitteiden ja käyttäjien identiteettien suojaus. Myöhemmin siirryttiin laajempaan tietoturvaratkaisuun, Azuren Sentinel-palveluun. Siihen sisältyy kattava käyttäjien, laitteiden ja infrastruktuurin tietoturvan hallinta.

Sentinelin tekoäly tekee raskaan työn taustalla ja antaa tietoturvaherätteitä ja -hälytyksiä Ropon ympäristöstä. Enfon 24/7 Security Operations Center (SOC) -palvelu valvoo yöt Ropon puolesta sekä käsittelee ja ratkaisee hälytykset. Palvelun piirissä kehitetään myös automaatiota, jossa toistuvat uhat torjutaan automaattisilla vasteilla.  

Tietoturvaratkaisusta on ollut hyötyä myös yrityskaupoissa – ostetut yritykset käyttäjineen, laitteineen ja palveluineen ovat saaneet heti käyttöönsä Ropon tietoturvan korkean perustason. ”Tietoturvaratkaisun skaalautuminen on myös tärkeää. Käyttäjien ja valvottavien kohteiden lisääntyessä kulut eivät kasva lineaarisesti vaan pysyvät hallinnassa. Kokonaisnäkymä tietoturvaan on lisäksi parantunut merkittävästi. Reaktiivisesta mallista on siirrytty proaktiivisuuteen, mikä on hienoa tietoturvan kannalta.”

Luottamusta ja pelisilmää

Enfo on tukenut Ropoa niin tietoturvaratkaisuissa kuin pilvipalveluissa yrityksen kansainvälistyessä, mikä on vapauttanut Ropon omia resursseja ja antanut mahdollisuuden keskittyä liiketoimintaan. Kasvun jatkuessa IT-tarpeet lisääntyvät, ja laajeneva toiminta-alue asettaa lisähaasteita.

”Enfo on nostanut jatkuvasti omaa rimaansa, joten vaatimustasomme kumppania kohtaan on korkealla. Benchmarkkaamme kumppaneitamme säännöllisesti, mutta Enfo on aina noussut kärkipaikalle. Kokonaispalvelu on hoitunut esimerkillisesti: sekä pilvikumppanuus että tietoturvan palvelulaajennukset ovat näyttäneet, että Enfo pystyy tarjoamaan meille parhaita ratkaisuja päivittäisessä tekemisessä,” Parkkonen luonnehtii.

Kokonaispalvelu on hoitunut esimerkillisesti: sekä pilvikumppanuus että tietoturvan palvelulaajennukset ovat näyttäneet, että Enfo pystyy tarjoamaan meille parhaita ratkaisuja päivittäisessä tekemisessä. - Heikki Parkkonen, Tietohallintopäällikkö, Ropo Capital Oy

Enfon ja Ropon yhteistyötä leimaa vahva luottamus. ”Ajoittain olen pyytänyt Enfon konsultteja mukaan tapaamisiin, jotka ovat oman osaamisalueeni ulkopuolella. Enfolla on pelisilmää hoitaa asiat meidän eduksemme myös silloin kun lyhyellä aikavälillä jokin muu ratkaisu olisi Enfon kannalta parempi. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on yhteinen win-win-tilanne.”

Kiinnostuitko? Enfo tarjoaa liiketoimintamuutoksen kestäviä alustapalveluita sekä tietoturvaratkaisuja, joilla varmistat liiketoimintasi jatkuvuuden. Lue lisää palveluistamme tai jätä meille yhteydenottopyyntö.

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Se kilpailee markkinoilla teknologisena edelläkävijänä toimintamallilla, joka pohjautuu yhtiön omaan teknologiaan ja automaatioon. Ropo Capital työllistää Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 400 talouden ammattilaista ja kuukausittain yli 10 000 yritystä luottaa yhtiön palveluihin. Vuosittain Ropo Capitalin palvelun kautta lähetetään noin 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia. Yhtiön tavoitteena on kasvaa alansa johtavaksi toimijaksi Pohjoismaissa vuoteen 2023 mennessä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Ropo Capital Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Tietoturva

Teknologia

Azure
Microsoft

Omat tagit

julkiset pilvipalvelut
azure
Julkinen pilvi
m365
SOC
IT-integraatio

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia