Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettitiede – koodilla kuuhun

Bloggaus“Keitäs te ootte te rakettisedät kun en mä tunne teitä?” Näin alkoi tämä blogipostaus, jonka alkuperäinen versio julkaistiin vuonna 2014. Otetaanpa pieni päivitys tilanteeseen. Mikä on neljässä vuodessa muuttunut, mikä vielä ennallaan?

“Tämä Rakettitieteen interwebistä bongaama kysymys huulillani lähdin tapaamaan Jannea ja Juhaa Makkaratalon kupeessa sijaitsevaan kuppilaan. Olin viihdyttänyt itseäni jo ennen tapaamista osoitteessa korporaat.io päästäkseni hetkeksi näiden Pelle Pelottomien pään sisään. Jo ennen tapaamista tiesin, ettei nyt puhuta ihan peruspuljusta ja pari tuntia näiden jamppojen kanssa sai minut vielä enemmän vakuuttuneeksi siitä, että tällaista työpaikkaa et löydä joka kadunkulmasta.”

Homma tältä osin ennallaan! Korporaat.io viihdyttää edelleen lukijoitaan ja saamme siitä vieläkin naurahdusten siivittämää palautetta. Ja jos työnhakijoita ja omaa porukkaa on uskominen, niin olemme onnistuneet säilyttämään omalaatuisuutemme työpaikkana. Kasvu ei ole onnistunut väljähdyttämään sarkasmintäyteistä ja aikuisten makuun sopivaa kulttuuriamme. Tehdään parhaamme, ettei näin käy jatkossakaan.

”Tämä arkkitehtuurimalli on nämä attribuutit huomioiden bla bla bla kun otetaan huomioon 100 vuoden kokemuksemme bla bla bla ja kuten katselmoinnissa jo totesimme, ja tästä UML-kaaviosta kiistatta näette – – ”. Istut projektipäällikkösi kanssa asiakkaan luona palaverissa. Ohimosi tykyttää ja kauluspaitasi ylin nappi hiertää aataminomenaasi. Heräsit aamulla töihin samoissa aatoksissa kun Jeesus Golgatalle; tiedät olevasi Jumalan lahja maailmalle, mutta päätäsi kiristää piikkipanta ja jalkapöydistäsi töröttää rautanaulat. Kuulostaako tutulta? Puhkaise kupla ja valmistaudu uuden urasi lähtölaukaukseen, tässä on tuleva työpaikkasi: Rakettitiede.”

Kyllä, luojan lailla pelastamme jatkossakin paperitöihin ja Javakellareihin kadonneet.

Vähemmän bullshittiä, enemmän toimintaa

“Rakettitieteellä keskitytään jargonin jauhamisen sijaan olennaiseen. Projekteista on riisuttu pois kaikki, mikä ei tuota asiakkaalle arvoa. Asiakas maksaa siis ainoastaan laadukkaasta kehityksestä. Nämä tyypit tekee valmista siinä ajassa kun muut vielä kaivelevat koodareita luolistaan. Ja toisinaan tällä porukalla myös fiksataan kuukaudessa tai parissa muiden huolella monen vuoden ajan ryssimiä projekteja.”

Jargon aiheuttaa meille edelleen ihottumaa ja olemme tänään vielä kalliimpia (ja vähän parempia) kuin vuonna 2014. Asiakkaat vaihtelevat edelleen startupeista megalomaanisiin korporaatioihin, jokaiselle jotakin!

Tunkkausta ja tuotekehitystä

“Osa Rakettitieteen projekteista on puolivalmiin edelleen kehittämistä ja osa startataan putipuhtaalta pöydältä. Konsulttityön sisältö ei sinällään vielä erota Rakettitiedettä muista bodyshopping -firmoista, mutta täällä asiakasprojektien lisäksi sytytetään liekkiä myös porukan omiin, enemmän tai vähemmän hulluihin ideoihin. Omien protoilujen tukena on siis toistakymmentä armottoman kovaa koodaajaa ja tarvittaessa myös muutama euro.
Rakettitieteen henkisellä ja vähän rahallisellakin tuella on saanut alkunsa esim. Slushissa isommin lanseerattu, nimilappuskenen räjäyttävä Tagsu ja paikkatietopalvelujen tekemistä kivasti helpottava työkalu Grafetee. Muutamina muina esimerkkeinä Rakettitieteen porukan luomuksista voi mainita seuraavat: ViralParrot, VibeCatch ja Party Coins.”
Voi siis olla, että Rakettitieteellä pääset tekemään jackpotin siitä, mistä olet tähän saakka nähnyt vain märkiä unia. Jottei leviksesi ihan totaalisesti repeäisi, on varmaan syytä mainita, ettei kaikki rakettitieteilijöidenkään ideat ole kuuhun singahtaneet. Mutta harvoin niitä myöskään tyrmätään heti kättelyssä. Ideoita kehitetään ketterästi rinnakkain, ja toimimattomilla lämmitetään säännöllisesti Shutdown Saunaa.”

Sama meno, mutta nykyään meitä on jo yli 30. VibeCatch itse asiassa spinnattiin 2017 omaksi yhtiökseen julistamaan hyvinvoivan henkilöstön merkitystä viivan alla näkyville numeroille.

Reilu peli Ranualla

“Rakettitieteellä konsultin hommista saa keskivertoa kivemman korvauksen eli 50 % laskutuksesta. Tuolla toisella 50 prosentilla ei makseta päräyttäviä toimistotiloja tai pesulapalveluita. Sillä maksetaan Huttusen Juhan palkka ja poikamiesboxia muistuttava työhuone Kimmeltiellä, rahoitetaan juurikin noita rakettitieteilijöiden omia proggiksia ja käydään toisinaan firman piikkiin kaljalla.”

Palkkamallimme ei ole muuttunut mihinkään. Mutta Juhan palkkaa ei enää makseta, koska hänet spinnattiin VibeCatchin mukana uusiin hommiin. Komentokeskusta ohjailee nykyään Timo ja hallintoa on paisutettu myös myynnin ja markkinoinnin osalta massiiviseksi kolmen hengen tiimiksi. Toimiston neliöt ovat vuodesta -14 kasvaneet, mutta sijainti on edelleen Kimmeltiellä. Eikä toimistomme vieläkään ole päräyttävä, sillä kehittäjämme nauttivat pääasiassa asiakkaidemme tiloista.

Lillukanvartena myös korjatattakoon, että henkilöstökulujen jälkeen firmalle jää 25 %, eikä 50 % kuten vuoden 2014 postauksessa lukee. Siitä riittää kyllä vielä ihan mukavasti satsata milloin mihinkin. Ja hei, meillä on nykyään perustajien lisäksi 12 omistajaa lisää viime vuoden henkilöstöannin myötä. Resurssimme taitavat olla tositarkoituksella hommassa mukana.

“Rakettitieteen sivuilta löytyvä piirroshahmokollaasi kertoo aika hyvin, mihin porukkaan olet päätäsi työntämässä. Tässä joukossa viihtyy mm. useampi jo COBOLin kulta-aikana koodaamaan oppinut, silti vielä viriili setämies, 25-vuotiaat laatukoodia unissaankin kirjoittavat kaksoset ja Kerneliä koodaava putkimies.”

En enää muista keneen viittasin aikoinaan setämiehellä, mutta kyllä meiltä edelleen varmaan yksi sellainenkin löytyy (ei tosin sanan negatiivisessa merkityksessä). Kaksoset ovat vanhenneet kanssamme arvokkaasti ja Kerneliä koodaava floristi-putkimies on edelleen yksi rakkaista resursseistamme. Nettisivujemme piirroshahmokollaasi on korvattu ihan oikeilla naamoilla. Mutta emme tiedä oliko se sittenkään hyvä ratkaisu, joten harkitsemme vaihtavamme takaisin karikatyyreihin.

“Oletko kokovartalolukossa? Onko sinulla (muidenkin kuin äitisi mielestä) killeri-idea, jonka toteuttaminen on tähän mennessä ollut taloudellisesti/ajallisesti liian iso riski tai lähes mahdottomuus? Ansaitsisitko mielestäsi tuntuvan palkankorotuksen?”

Ihan validi myyntipuhe edelleen! Tähän lisättäköön, että lupaamme yrittää parhaamme löytääksemme sinua kiinnostavan asiakastoimeksiannon.

“Naputtele itsesi osoitteeseen Rakettitiede, ja piristä Juhan päivää sähköpostilla. Tiedä vaikka kohta löytäisit itsesi karikatyyrinä Rakettitieteen saitilta.”

Sama www-osoite, mutta nykyään meille haetaan GDPR-korrektisti rekrytointijärjestelmän kautta (älä säikähdä, siinä on vain pari lomakekenttää). Faksaillaan!

Lue myös:

Rakettitiede kasvoi 43 % vuonna 2017 – nopea kertaus ja eteenpäin!

Iida Mustosesta uusi rakettikauppias

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Palkkamalli
rekry
resurssi
VibeCatch
iidamustonen

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia