Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hyvän työelämän resepti

Bloggaus

Erilaisia rakettitieteilijöitä yhdistää työelämän kilsojen kautta karttunut kova ohjelmistoalan osaaminen. Mitä asioita nämä asiantuntijat arvostavat? Yksi Raketin riveissä viihtyvistä IT-konsulteista on Alexei Danilov. Hän tietää, mitä tarvitsee viihtyäkseen työelämässä.

Viisi vuotta sitten IT-konsultti Alexei Danilov huomasi kaipaavansa uutta ympäristöä, jossa toteuttaa uratoiveitaan. “Ammatillinen kehittyminen on minulle tärkeää, ja halusin löytää ympäristön, jossa olisi muita kaltaisiani terveellä intohimolla työhön suhtautuvia asiantuntijoita”, hän kertoo.  

Vuonna 2018 Alexei osallistui uusi työpaikka mielessään IT-alan asiantuntijoita ja heitä palkkaavia yrityksiä yhdistävään speed dating -tapahtumaan, jonka jälkeen hän päätti aloittaa keskustelut Rakettiin astumisesta. Tutustumisvaiheen ja teknisen validoinnin jälkeen paiskasimme kättä päälle. Ja edelleen suhde kukkii ja kukoistaa! “Rakettitieteessä oli – ja on edelleen – jotain poikkeuksellista alan muihin toimijoihin verrattuna”, Alexei sanoo. 

Mistä asioista syntyy Alexein kaltaiselle asiantuntijalle hyvä työelämä? Minkä asioiden täytyy silloin olla linjassa?

Hyvä työelämä?

Käsite hyvä työelämä nivoo yhteen niin työn mielekkyyden, sopivan haastavuuden, viihtymisen ja merkityksellisyyden kuin myös monet henkilökohtaiseen elämään, toiveisiin ja tarpeisiin liittyvät asiat. Raketissa asiasta ajatellaan ydinarvomme mukaisesti: haluamme tarjota vain parasta vaativiin tarpeisiin. Sama sanarimpsu pätee siihen, millaista työelämää luomme ja tarjoamme asiantuntijoille.

Alexein etsiessä uutta työpaikkaa kolme asiaa nousi ylitse kaiken: mielenkiintoiset toimeksiannot, reilu palkkaus ja kannustava työyhteisö. 

Toimeksiantoja konsultin mielenkiintojen ja kehitystoiveiden mukaan

Rakettitieteilijöillä on korkea osaamisen taso ohjelmistoalalta ja tiimityöskentelystä. Useimmilla on myös kokemusta asiakastyöstä ennen Rakettia. Kaikilla rakettitieteilijöillä on intohimoa tekemäänsä työtä kohtaan, joten työn sisältö vaikuttaa merkittävästi työelämän mielekkyyteen.

Asiakastoimeksiantojen tulee olla tarpeeksi mielenkiintoisia, ja minulla tulee olla mahdollisuus vaikuttaa niiden valintaan”, Alexei sanoo. Hänen mukaansa kokenutta konsulttia kutkuttaa toimeksianto, jossa on tarpeeksi haastava asiakkaan ongelma, henkilökohtaisesti kiinnostava kehittymisalue ja moderni teknologia työkaluna. 

Rakettitieteellä konsultti on mukana keskusteluissa, kun uutta toimeksiantoa kaavaillaan. 

Alexei kertoo olevansa vakuuttunut siitä, että tarjolla on monipuolisia työtehtäviä ja koko tiimi miettii huolellisesti, mikä toimeksianto on sopiva juuri hänelle. “Heti alussa tuli fiilis, että Raketissa pääsee vaikuttamaan vahvasti siihen, millaiseksi oma työpöytä muodostuu”, muistelee Alexei. Jokainen pääsee myös osallistumaan keskusteluihin siitä, mihin suuntaan firma on menossa, ja kaikilla palkollisilla on mahdollisuus omistaa pala Rakettia. Raketin omistajuudesta noin 40 % kuuluu työntekijöille.

Reilu palkkaus = asiantuntijan arvostamista

Toiseksi Alexein listalla on ilmeinen asia eli reilu korvaus tehdystä työstä – tästä ei pääse yli, ali eikä ympäri. Monimutkaisten, vaikkakin motivoivien, ongelmien ratkominen ei yksin maksa laskuja. Raketin palkkamalli vaikutti Alexeista erittäin reilulta. Tällaista asiakaslaskutukseen perustuvaa mallia ei hänellä aiemmin urallaan ole ollut. 

Muuttuiko jokin ansaintamallin vaihtumisen myötä? 

“Se pakottaa konsulttia ottamaan enemmän vastuuta työstään. Toisaalta se viestii minulle sitä, että työnantaja luottaa tekemiseeni täysin. Palkkamalli on reilu molempiin suuntiin”, Alexei pohtii. 

“Otan täyden vastuun toimeksiannon menestymisestä, ja se sopii minulle erittäin hyvin. Ymmärrän nyt syvemmin, mitä asiakkaalla tapahtuu ja mistä eri asiat johtuvat.”

Hän liputtaa palkkamallin puolesta myös sen läpinäkyvyyden takia. “Otan täyden vastuun toimeksiannon menestymisestä, ja se sopii minulle erittäin hyvin. Ymmärrän nyt syvemmin, mitä asiakkaalla tapahtuu ja mistä eri asiat johtuvat.”

Kovien ammattilaisten yhteisö, jossa kaveria ei jätetä

Ensivaikutelma tehdään vain kerran. Alexei muistelee lämpimästi ensitreffejään Raketin kanssa: “Kiinnitin tapahtumassa rakettilaisiin huomiota, koska kaikki vaikuttivat olevan rentoja, helposti lähestyttäviä ja innostuneita. Porukassa oli yksinkertaisesti hyvä meininki, ja kaikki tulivat juttuun keskenään titteleihin tuijottamatta.” 

“Porukassa oli yksinkertaisesti hyvä meininki, ja kaikki tulivat juttuun keskenään titteleihin tuijottamatta.” 

Kävi ilmi, ettei täällä jauheta mitään “olemme yksi suuri perhe” -mantraa, vaan Alexei sujahti joukkoon ihan omana itsenään. “Kukaan ei oleta, että ollaan parhaita ystäviä jokaisen kollegan kanssa. Mutta se ilmapiiri, jossa toista autetaan ja apua voi aina kysyä, luo tukea ja turvaa haastavan työn taustalle”, hän kertoo. 

Siksi Alexein mukaan Raketin rekryprosessissa oli hyvä, että Raketti tarjoaa uusille tulokkaille mahdollisuuden tavata toisen konsultin eikä pelkkiä rekrytoijia. Tällä tavalla Raketissa katsotaan pidemmälle: jos kokee kulttuurin omanlaisekseen, on työsuhteen molemminpuolinen onnistuminen huomattavasti todennäköisempää. 

Niin, mutta millaisia rakettitieteilijät sitten oikein ovat? 

Alexei tuumii hetken ja luettelee vakuuttuneesti: “Äärimmäisen taitavia ohjelmistoalan asiantuntijoita, proaktiivisia toimijoita, avoimia uusille ihmisille, ideoille ja valmiita auttamaan aina tarvittaessa.” 

Hyvän työelämän resepti kuulostaa nyt hitusen selkeämmältä. Raketti suosittelee nauttimaan siitä osaavien kollegoiden kera.

Kiikarissa kiinnostavat duunit, reilu palkkaus ja kannustava työyhteisö? Lue lisää!

Lue myös:

Työn merkityksellisyys – mitä väliä, kun olen niin masseissa?

Miten osaamispankkia kartutetaan konsulttifirmassa?

Tiukkaa faktaa ja henkilöstödataa julki – 5 totuutta rakettitieteilijöiden sielunelämästä

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

kulttuuri
Rakettitieteilijä
uratarina
alexeidanilov

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia