logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Murata Electronics Oy

Referenssi

Android-sovellus sänkyyn kiinnitettävälle sensorille 

Elektroniikkakomponenttivalmistaja Murata Electronicsin markkinajohtajuudesta kertoo paljon se, että joka toisessa maailman autoissa on Muratan kiihtyvyysanturit. Kiihtyvyysantureille uusi käyttöalue on terveydenhuolto ja uutena tuotteena vuonna 2015 lanseerattiin uudentyyppinen sänkyanturi, joka mittaa langattomasti muunmuassa pulssia, hengitystä ja stressitasoa. Kehitetyn anturin erikoispiirre on se, että se ei vaadi toimiakseen suoraa kontaktia mitattavaan henkilöön, vaan tunnistaa sydämen lyönnit vuoteen rungon värähtelystä. 

Speksinä kuva Ferrarin kojelaudasta

Aikaisemmin asiakkaalle oli kerrottu antureista lähinnä esityskalvoilla. Messukäynnistä haluttiin tehdä mieleenpainuvampi kokemus istuttamalla asiakas tuoliin ja esittämällä sensorin tuottama tieto näyttävässä ja helposti ymmärrettävässä muodossa. Päätettiin toteuttaa myyjille tabletissa käytettävä Android-sovellus, joka visualisoisi kaiken sensorin tuottaman datan. Jotta erottauduttaisiin perinteisistä potilasmonitoreista haluttiin urheiluauton mittaristoa muistuttava ulkomuoto.

“Projektin toteutukseen oli ehdolla useita toimittajia, mutta Rakettitieteen ketterä ja nopea lähestyminen sekä hyvin nopea demon kehittäminen vakuuttivat. Projektin laajuus, kustannukset ja aikataulu huomioiden tarjottu ratkaisu oli hyvin kilpailukykyinen”, kertoo Muratan johtaja Sten Stockmann.

Monta versiota päivässä

Appin kehitys tapahtui iteratiivisesti: ensin tehtiin yksinkertainen versio jota hiottiin ja muokattiin nopealla syklillä. Muratan tekniikan ja myynnin asiantuntijat saivat halutessaan jatkuvasti kokeilla ja kommentoida kehitettävää sovellusta - usein jopa monta eri versiota päivässä.

Yhteistyö oli sujuvaa ja kuukaudessa messusovellus oli jo käyttövalmiina. “Projekti sujui hyvin ja oli mukava tehdä yhdessä työtä. Reipasta meininkiä!”, kehuu Sten Stockmann.

Enemmän kuin mitä aluksi luvattiin

Sovelluksen lisättiin reaaliaikaisen visualisoinnin lisäksi ominaisuuksia, jotka esittelevät hieman tavanomaisemmassa muodossa eri tavalla sensorin keräämän datan jatkoanalyysimahdollisuuksia: messukävijälle voidaaan esimerkiksi näyttää miten yön aikana kerätystä sensoridatasta voidaan laskea unen laatu ja palautumisen tehokkuus urheilusuorituksen jälkeen.

Käyttötesteissä huomattiin myös tarvetta helppoon tapaan kalibroida sensorit, usean sensorin käyttöön ja mahdollisuuteen esitellä visualisointia ilman fyysistä sensorilaitteistoa. Myös nämä ominaisuudet lisättiin sovellukseen.

Appin tehnyt rakettitieteilijä toteutti sovelluksen lisäksi myös Muratan sisäiseen käyttöön erillisen pilvipalvelun, jossa anturidatasta piirrettyjä graafeja voidaan seurata tavallisella web-selaimella.

Nyt sovellus on käytössä Muratan myynnissä globaalisti ja sovellus on myös ladattavissa Muratan webbisivulta.


Suosittelija:
Sten Stockmann

Lisätietoja:
Marko Saaresto
puh. +358 44 380 0013
marko@rakettitiede.com

Suosittelija:

Reipasta meininkiä!

Sten Stockmann

Pinterest
Referenssin infoboxi
Rakettitiede Oy

Tiedot

Tilaaja: Murata Electronics Oy
Ajankohta: 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Marko Saaresto

Lisätietoja

Rakettitiede Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Rakettitiede Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Siirry Rakettitiede Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia