Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tarkan paikannuksen kehittäminen vauhdittaa Kalmarin tut­ki­mus­pro­jek­tia – apuna Etteplan Rugged Evaluation Platform

ReferenssiKalmar tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti maailmassa siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmar tehostaa jokaista kuljetusta laajan tuotevalikoimansa ja maailmanlaajuisen palveluverkostonsa avulla sekä kyvyllään integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa.

Markkinajohtajana Kalmar pystyy muovaamaan toimialojensa tulevaisuutta. Yritys ajaa lastin- ja materiaalinkäsittelyn muutosta avoimuudella ja yhteistyöllä sekä tarjoamalla innovatiivisia, digitaalisia ja ekotehokkaita ratkaisuja. Osana strategiaansa Kalmar pyrkii löytämään ratkaisuja, jotka tukevat sen lastinkäsittelylaitteiden autonomista toimintaa ja tarkkaa paikannusta.

Kalmar halusi kehittää kuljetuslukeille ja muulle raskaalle kalustolleen paikannusjärjestelmän, joka antaisi mahdollisuuden erityisesti konttien sijainnin varmentamiseen ja geofence-alueiden käyttöön merisatamissa. Molemmat aiheuttavat toimialalla jatkuvasti haasteita.

Tarkan paikannuksen kehittäminen Etteplan Rugged Evaluation Platform ‑alustan avulla

Tarvittiin referenssilaite, joka tarjoaisi verkkoyhteydet, tarkan paikannuksen, ja antaisi Kalmarille mahdollisuuden kehittää ratkaisujaan kustannustehokkaasti. Esimerkiksi erillinen korkealaatuinen GNSS-vastaanotin on tähän tarkoitukseen liian kallis.

Etteplan pystyi tarjoamaan koneisiin asennettavan Rugged Evaluation Platform ‑alustan tuottamaan paikannusdataa ja auttamaan Kalmaria paikannusratkaisun prototyypin kehittämisessä. 

”Meillä oli jo ennalta hyvä käsitys Etteplanin kyvykkyyksistä aikaisemman yhteistyön pohjalta. Etteplan kykeni tarjoamaan kilpailukykyisen hinnan, sopivat teknologiat ja laitealustan, jota voimme kehittää eteenpäin jatkossa.”

Pekka Yli-Paunu, Kalmarin automaatiotutkimusjohtaja

Kalmarille käyttövalmiit referenssilaitteet

Etteplan toimitti Kalmarille yhteensä viisi arviointialustaa, jotka tarjosivat vaaditut verkko-ominaisuudet ja tarkan paikannuksen. Alustojen avulla Kalmar testasi paikannustoimintoja koneissaan. Lisäksi Etteplan tuki Kalmaria testauksessa ylläpitämällä pilvipalveluja ja korjaamalla prototyyppien virheet.

”Projekti sujui odotustemme mukaisesti. Vaaditut laitteet ja toiminnallisuudet oli integroitu alustaan, ja onnistuimme toteuttamaan suunnitellut testit”, Yli-Paunu kertoo. ”Kaiken kaikkiaan projektilta odotetut perustoiminnot pystyttiin toteuttamaan ja projektille asetetut tavoitteet saavutettiin.”

Tuloksena Kalmarin tutkimusprojektin vauhdittuminen

Etteplanin ja arviointialustojen avulla Kalmar nopeutti konseptinsa testausta, säästi kallisarvoisia tuotekehitysresursseja ja pystyi keskittymään ydinosaamiseensa.

”Toistaiseksi olemme testanneet ratkaisua vasta omissa koneissamme, mutta tarkoituksena on tarjota sitä tulevaisuudessa myös asiakkaille ja jatkaa sen testausta erilaisissa koneissa. Etteplanin palvelu ja referenssilaitteet todellakin vauhdittivat tutkimusprojektia ja auttoivat meitä saavuttamaan tavoitteemme”, Yli-Paunu toteaa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Etteplan logo

Tiedot

Tilaaja: Kalmar
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Eero Kaappa, Service Solutions Director

Lisätietoja

Yritysprofiili Etteplan kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Etteplan kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Etteplan - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Etteplan - Muita referenssejä

Etteplan - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia