Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Käyttäjäkokemuksesta kilpailuetu

BloggausMaagiset kirjainyhdistelmät kuten UX ja UI ovat pyörineet markkinointipäättäjienkin pöydillä kiertävissä post it -lapuissa ja Slack-keskusteluissa jo hyvän tovin. Samoissa keskusteluissa on väläytetty asiakasymmärrystä ja ostopolkua, sekä konversioprosentin nostamista.

Mitä sillä UX:llä oikeasti tarkoitetaan ja miksi sen kehittämisen pitäisi olla jokaisen markkinointipäättäjän agendalla? Miten voidaan tietää, mitä UX:ssä pitää kehittää?Käyttäjäkokemus on osa brändiä

Kirjainyhdistelmän takaa ei löydy mitään enempää eikä vähempää, kuin käyttäjäkokemus. UX designilla viitataan luonnollisesti käyttäjäkokemuksen suunnitteluun. Käyttäjälähtöisellä suunnittelulla taataan, että palvelu tai tuote on käyttäjälleen intuitiivinen ja näin ollen miellyttävä. Mitä vähemmän käyttöä joutuu ajattelemaan, sen parempi käyttäjäkokemus lähtökohtaisesti on. Käyttäjäkokemus puolestaan linkittyy vahvasti brändimielikuvaan ja siihen, kuinka sitoutuneita kuluttajat brändiin ovat.

Onko brändisi jokainen kohtaamispiste mietitty asiakkaasi näkökulmasta? Kuinka helppo on löytää tarvittu tieto verkkosivuilta? Entäpä siirtyä mielenkiintoisesta aiheesta toiseen? Onko mahdollinen ostoprosessi selkeä, eikä esimerkiksi maksuvaihe kestä tarpeettoman kauaa vaikeiden maksuominaisuuksien takia? Sama pätee sovelluksiin, verkkokauppoihin ja oikeastaan mihin tahansa kohtaamispisteeseen. Onko se suunniteltu asiakkaan kokemus edellä?UX Review - käyttäjäkokemuksen arvioinnista kilpailuetu

Vähemmän mieltäylentävät käyttäjäkokemukset ovat usein syy konversioprosentin tarpeettomaan mataluuteen. Jos ostosprosessissa on liikaa vaiheita, käyttöliittymä on epäselvä, ohjaaminen eteenpäin takkuaa ja kaiken muun päälle palvelu on hidas tai epälooginen, on melko varmaa että kuluttaja siirtyy toiselle palveluntarjoajalle.

Tämän takia keihitimme UX Review -palvelun. Haluamme pystyä parantamaan asiakkaidemme liiketoimintaa käyttäjäkokemus kerrallaan! Jo usein pienin muutoksin saadaan aikaan merkittäviä etuja esimerkiksi palaavien käyttäjien määrissä ja konversioissa.

Miten se siis toimii?

Käymme yhdessä läpi ensin liiketoiminnallisia tavoitteita, jotta pystymme tästä näkökulmasta pureutumaan juuri oikeisiin ongelmakohtiin käyttäjäkokemuksessa. Tämän jälkeen, kun meillä on todellinen ymmärrys liiketoiminnastanne sekä tavoitteista, pääsee kokenut suunnittelijamme töihin!

Itse arviointiprosessissa käytetään erilaisia metodeita, riippuen palvelusta tai tuotteesta, jota arvioidaan. Metodeina voi olla esimerkiksi data-analyysi, kilpailijakartoitusta, sissitutkimusta, käyttäjätutkimusta varsinaisilla ja potentiaalisilla asiakkailla, asiakasryhmien testaamista ja niin edelleen. Metodikimara valitaan aina spesifisti jokaisen arvioinnin mukaan erikseen. Me tiedämme, että yksi koko ei sovi kaikille, joten emme myöskään pyri itse tunkemaan jokaista käyttäjäkokemuksen arviointia samaan muottiin.UX Review ja lopputulos?

Mitä siis UX Review -palvelusta varsinaisesti jää käteen?

Me emme halua toimittaa asiakkaillemme vain yhtä pdf-dokumenttia lisää tallennettavaksi ja unohdettavaksi C-aseman syövereihin.

Laadimme kattavan raportin konkreettisesti tunnistetuista kipukohdista, kerätystä datasta käytettävässä muodossa ja selkeistä parannusehdotuksista. Tietoa voidaan hyödyntää esimerkiksi strategisen päätöksenteon tukena, kehitysprojektin prioriteettien päättämisessä tai isomman kehityshankkeen pohjana.Milloin siis tilata moinen?

Aina. Ihan tosi, ei ole edes pahemmin myyntipuhe. Käyttäjäkokemuksen kehitys on jatkumo, aivan kuin verkkosivujen päivittäminen tai suihkussa käyminen. Kerran tekeminen ei riitä ikuisesti.

Näin ollen UX Review on suunniteltu niin, että se palvelee asiakastamme mahdollisimman monipuolisesti eri tilanteissa.

Se on erityisen hyvä esimerkiksi isojen kehitysprojektien alussa tai käyttäjäkokemuksen validointiin kehitysprojektin jälkeen. Käyttäjäkokemuksen arviointi passaa mainiosti myös tilanteisiin, missä esimerkiksi konversiotavoitteisiin ei tunnuta pääsevän, muttei tiedetä tarkalleen miksi.


Ota epäröimättä yhteyttä tekstin kirjoittaneeseen Business Development Manageriimme Jemmiin, niin keskustellaan ihmeessä tovi käyttäjäkokemuksen kehittämisestä! Jemmin tavoittaa puhelimitse 0408647800 tai sähköpostilla jemmi.laaninen@sangre.fi.

Pinterest
Sangre Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Sangre kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Sangre kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sangre - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Sangre - Muita referenssejä

Sangre - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia