Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Kamupak POC kertakäyttöpakkausten korvaavalle innovaatiolle

ReferenssiKamupak on suomalainen startup, jonka tavoitteena on vähentää takeaway-ruokailusta syntyvää kertakäyttöpakkausjätettä. Varhaisen vaiheen startup oli saanut Business Finlandilta innovaatiosetelin, jolla me rakensimme digitaalisen Proof of Conceptin Kamupakin pilottiprojektia varten.

Yrityksen Kamupak-palvelukokonaisuus huolehtii takeaway-ruuan pakkaustarpeista kiertävän, uudelleenkäytettävän pakkauksen ja siihen liittyvän palvelun avulla. Startup tarvitsi apua ideansa testaamiseen käyttäjillä. Projektimme tavoitteena oli validoida POCn avulla ajatellun palvelumallin toteutuskelpoisuus loppukäyttäjien ja yritysten näkökulmasta.

Konseptiin liittyi vielä paljon avoimia kysymyksiä: Miten loppukäyttäjät suhtautuisivat uudenlaiseen palvelukonseptiin? Miten palvelu toimisi kokonaisuutena helposti? Mietimme asiakkaamme kanssa yhdessä, miten voisimme parhaiten auttaa tässä ensimmäisessä vaiheessa: mitkä olisivat ne keinot, joilla saataisiin kevyen projektin vaikutus mahdollisimman isoksi. Pilotti ja POC rajattiin huolellisesti yhteen use caseen ja käyttäjäpolun vaiheeseen.

Toteuttamamme POC oli mobiilisivusto, jolla konseptia voitiin testata oikeilla käyttäjillä. Palvelun avulla testikäyttäjät pystyivät skannaamaan takeaway-pakkauksen QR-koodin tai manuaalisesti syöttämään koodin mobiilisivustolle, jossa he löysivät lisää tietoa tilaamastaan tuotteesta ja Kamupak-pilotista ja pystyivät täyttämään palvelua koskevan kyselyn. Toteutimme palvelun asiakkaan toimittamien visuaalisten leiskojen mukaisesti. Isoin työ tehtiin palvelumuotoiluvaiheessa ja toteutus oli lopulta vain pieni osa projektia.

Mobiilisivustolla kerättiin analytiikkaa alustan käytöstä: kuinka moni pilottiprojektin osallistujista päätyi käyttämään digitaalista palvelua ja miten he sitä käyttivät. Lisäksi asiakkaamme keräsi haastattelujen avulla palautetta digitaaliseen palveluun ja fyysiseen tuotteeseen liittyvistä kokemuksista ja mielikuvista.

Alkuvaiheen startupin kanssa työskennellessä tavoitteemme on ennen kaikkea tuottaa tuloksia, joiden avulla asiakkaamme liiketoiminta voi saada jatkoa. Onnistunut pilotti auttoi Kamupakia idean validoimisessa, palvelukonseptin muotoilussa ja loppukäyttäjien ymmärtämisessä. Lisäksi pilotilla oli olennainen rooli startupin B2B -verkoston rakentamisessa ja rahoituksen saamisessa seuraavaan vaiheeseen.

Lue lisää projektista täällä.

Suosittelija:

"Sangren kanssa työskentely oli helppoa, nopeaa ja kommunikointi vaivatonta. Projektin tuloksena saimme idean ensimmäisen teknologisen puolen validoitua ja testattua, mikä oli todella tärkeää tässä vaiheessa."

Iida Miettinen, perustaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sangre Oy

Tiedot

Tilaaja: Kamupak
Ajankohta: 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikael Koskimaa

Lisätietoja

Yritysprofiili Sangre kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Sangre kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sangre - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Sangre - Muita referenssejä

Sangre - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Teknologiayhtiöt IWA ja NXme yhdistyvät - uusi yli 100 asiantuntijaa työllistävä Oivan kasvaa koronasta huolimatta
Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia