Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mobiilisovellus tehostaa Havatorin prosesseja

ReferenssiHavator on Pohjoismaiden johtava nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritysryhmä. Projektimme alussa Havator oli ottamassa käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän, jota varten piti kerätä tiedot 250 nosturista koostuvan kaluston nykytilasta. Sangre teki mobiilisovelluksen tehostamaan tiedonkeruuprosessia.

MVP-vaiheessa Sangren tehtävä oli suunnitella ja toteuttaa mobiilisovellus, jonka avulla kaluston nykytilan kartoitus kävisi helposti ja nopeasti. Jokaiselle 250 nosturista piti tallentaa tiedot mm. käytöstä, huolloista ja avoimista vioista. Jatkossa sovellusta voitaisiin laajentaa muihinkin tarpeisiin, esimerkiksi yhdistää uuteen toiminnanohjausjärjestelmään. 

Aikaisemmin tietoja oli kerätty kynällä ja paperilla, joten mobiilisovellus tehostaisi prosessia, kun tiedot voitaisiin tallentaa suoraan mobiililaitteelle nosturin luona.

Asiakas määritteli sovelluksen tarpeet käyttäjäpalautteen pohjalta, ja MVP-versioon valittiin toteutettavaksi sellaiset minimiominaisuudet, jotka palvelisivat sovelluksen sen hetkistä päätarkoitusta. Sovellus rakennettiin teknisesti siten, että toiminnallisuutta voitaisiin helposti jatkossa laajentaa myös datan hallintaan. MVP-versioon tehdyt kevyet ratkaisut tukevat edistyneempiä ratkaisuja, esimerkiksi sovelluksen integrointia toiminnanohjausjärjestelmään.

Front end toteutettiin React Nativella, ja Back end -teknologioiksi valittiin Java, GraphQL ja Postgres. Kirjautuminen ja käyttäjänhallinta on toteutettu Azure AD-integraation kautta. Käyttäjät kirjautuvat sovellukseen Havatorin sähköpostitunnuksella. 

Sovelluksesta tehtiin loppukäyttäjälle todella helppokäyttöinen, yksinkertainen ja selkeä. Asiakas teki projektin aikana loppukäyttäjien kanssa testikierroksen, jonka perusteella sovellusta iteroitiin.

Sovelluksessa käyttäjät saavat yksittäisen koneen tiedot esiin QR-koodin skannaamalla tai syöttämällä sarjanumeron. Käyttäjät voivat täydentää nosturin tietoja, tallentaa tai päivittää tietoja huolloista, raportoida määräaikaistarkastuksista ja luoda vikailmoituksia.

Suosittelija:

”Kaluston hallinta tämän kokoisessa yrityksessä vaatii jonkin järjestelmän tukemaan päivittäistä työtä ja järjestelmä dataa käyttäjiltä ja koneista. Sovelluksen kehittämisen haasteena oli niin aiemman vastaavan toimintamallin ja järjestelmän puuttuminen jolloin projekti oli tuotettava alusta alkaen, ilman aiempaa benchmarkia, kuin uuden ERP järjestelmän kehitystyö joka oli vasta alkumetreillä. Lähtökohtana koko ajan oli käyttäjäystävällisyys ja sovelluksen dynaamisuus jatkokehitystarpeille. Lopputulos on mielestäni sekä selkeän näköinen että helppokäyttöinen ja ylitti odotusarvomme. Saimme projektin aikana Sangrelta useita ehdotuksia siitä miten sovellusta voisi kehittää tarpeeseemme, jota edesauttoi heidän hyvä kokonaiskäsitys ongelmakohdistamme ja tavoitteistamme.”

Joakim Mette

Pinterest
Referenssin infoboxi
Sangre Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Havator Group
Ajankohta: 2019 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikael Koskimaa

Lisätietoja

Yritysprofiili Sangre kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Rakentaminen

Teknologia

Azure
Android
iOS
React Native
Java

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Sangre kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Sangre - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Sangre - Muita referenssejä

Sangre - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia