Unelmoitko lottovoitosta? Oletko miettinyt, miten suuria rahasummia rahapeleistä voi voittaa?

Veikkaus julkaisee tilastoa Suomen kaikkien aikojen suurimmista rahapelivoitoista.

Vanhin ja suosituin miljoonavoittoja tuovista arvontapeleistä on Lotto, ja muita suurten voittojen pelejä ovat kansainväliset Eurojackpot ja Vikinglotto. Näiden yhteydessä arvotaan keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin Jokeri. Lisäksi miljoonavoittoja on tarjolla Kenossa.

Kaikkien aikojen suurin voittopotti Suomessa on Eurojackpotin 91 938 695 euroa, joka napsahti 50 hengen porukalle Siilinjärvellä viime syksynä. Pikkupaikkakunta sai kerralla tukun uusia miljonäärejä, joiden mullistunutta elämää pyöriteltiin mediassa syksyn mittaan.

Pikkupaikkakunta sai kerralla tukun uusia miljonäärejä, joiden mullistunutta elämää pyöriteltiin mediassa syksyn mittaan. 

Myös toiseksi suurin voitto on Eurojackpotista. 90 miljoonan euron potin sai loimaalainen viiden hengen porukka vuonna 2018. Kolmannella sijalla on suurin yksittäisen ihmisen voittama potti,  86 970 702 euroa Eurojackpotista Tampereelle vuonna 2017.

Eurojackpot toimii 18 Euroopan maassa. Koko Euroopan suurin voittopotti, 90 miljoonaa euroa yhdelle henkilölle, voitettiin Tsekissä vuonna 2015.

Perinteisen loton kaikkien aikojen suurin voittopotti on 15 600 000 euroa, joka voitettiin Uudessakaupungissa tämän vuoden helmikuussa. Se on jättipottien tilastossa myös viimeisin jättivoitto.

Vikingloton suurin suomalaisvoitto napsahti Helsinkiin vuonna 2012 ja oli summaltaan 7 781 517,10 euroa. Suurten Vikinglotto-pottien suhteen Suomessa ei ole pitkään aikaan oltu onnekkaita, sillä kymmenestä suurimmasta potista viimeisin on vuodelta 2015.

Koko Euroopan suurin Eurojackpot-voittopotti, 90 miljoonaa euroa yhdelle henkilölle, voitettiin Tsekissä vuonna 2015. 

Suomalaiset käyttävät Euroopassa eniten rahaa rahapeleihin, Aamulehti kirjoittaa. Kansainvälinen rahapelaaminen verkossa haastaa Veikkauksen monopolia, ja uudet nettikasinot houkuttelevat pelaajia monin tavoin.

Suomalaiset käyttävät ulkomaisiin pelisivustoihin jopa 300 miljoonaa euroa vuodessa ja rahapeleihin kaiken kaikkiaan kolme miljardia euroa vuodessa, eli yli 500 euroa jokaista suomalaista kohden.

Veikkaus on saanut viime aikoina osakseen kritiikkiä aggressiivisesta mainonnasta ja rahapelaamisen haittavaikutuksista. Olemme aiemmin kirjoittaneet raportin Miten Veikkauksen pelivarat rakentuvat tulevaisuudessa? siitä, miten ongelmapelaamista pyritään suitsimaan ja mihin Veikkauksen pelien tuotot käytetään.

 

Linkkejä muihin artikkeleihin