Suomen suurimman it-yrityksen titteli kuuluu jälleen Nokialle. Toiselle sijalle kipuaa Nokian matkapuhelimia valmistava HMD Global ja kärkikolmikon täydentää tietoliikennepalveluja ja nykyään jo kattavasti erilaisia it-palveluja tarjoava Elisa. Sekä HMD Global että Elisa nousivat yhden pykälän edellisvuoteen verrattuna.

Tiedot tulevat ilmi Tivin kesäkuun numerossa julkaistusta listauksesta, jonka pohjalta oheinen lista suomen suurimmista it-yrityksistä on tehty. Listaus pohjautuu liikevaihdon suuruuteen, eli mukana on myös raskaasti tappiollisia yrityksiä.

”Suomen suurimman it-yrityksen titteli kuuluu jälleen Nokialle”

Nokian liikevaihto oli viime vuonna reilut 22 miljardia euroa, mikä oli 3 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2017. Jättimäiseen 15510 prosentin liikevaihdon kasvuun vuonna 2017 yltänyt HMD Global kasvoi viime vuonna maltillisemmin ja sen liikevaihto oli 2,1 miljardia euroa. Elisan liikevaihto oli reilut 1,8 miljardia euroa. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 2 prosenttia.

Ohessa Suomen suurimmat it-yritykset -listaus:

Edit: dataa rajattu omistajan toiveesta kymmeneen yritykseen. Datan voi ostaa täältä.

 

Kymmenen suurimman it-yrityksen kärkeen mahtuu myös suurimpia kasvajia ja kutistujia

Suurimpaan liikevaihdon nousuun ylsi peliyhtiö Small Giant Games, jonka liikevaihto kasvoi peräti 485 prosenttia 163 miljoonaan euroon.

Menestyspelistään Empires & Puzzles tunnettu yritys myytiin viime vuoden lopulla yhdysvaltalaiselle Zyngalle 610 miljoonalla eurolla.

Koko listauksen seitsemäntenä oleva, mobiili- ja IoT-ratkaisujen parissa toimiva Uros kuuluu myöskin Suomen suurimpiin kasvajiin. Sen liikevaihto kohosi 1,3 miljardiin euroon ja kasvoi edellisvuodesta 175 prosenttia. 

”Uros kuuluu Suomen suurimpiin kasvajiin”

Muita suuria kasvajia olivat muun muassa maailmanlaajuiseksi hitiksi nousseen Recolor-värityssovelluksen kehittänyt Sumoing (liikevaihdon muutos 240%), paikkatietoratkaisuja tuottava Quuppa (liikevaihdon muutos 166%) sekä it-konsultointia tarjoava Sulava (liikevaihdon muutos 147%).

Sumoing kasvoi värityssovellus Recolorin avulla.

 

Viime vuonna listan toisella sijalla ollut peliyhtiö Supercell tipahti kuudennelle sijalle ja kuuluu myös 30 suurimman kutistujan joukkoon. Sen liikevaihto oli reilut 1,3 miljardia euroa ja muutos edellisvuoteen oli -24 prosenttia. 

Muita suuria kutistujia olivat muun muassa tietoliikennepalveluja tarjoava Lounea (liikevaihdon muutos -40%), tukkukaupan alalla toimiva Y-Technics (liikevaihdon muutos -33%), monikansallinen laitevalmistaja Hewlett-Packard (liikevaihdon muutos -20%) sekä Airbus-konserniin kuuluva puolustus- ja turvallisuusteollisuuden yritys Airbus Defence and Space (liikevaihdon muutos -21%).

 

Kirjoittajat: Johannes Puro ja Suvi Lindström

 

Lisää tietoa Suomen it-markkinasta

  • Löydät suomalaiset b2b it- ja ohjelmistoyritykset Ite wikin yrityshausta
  • Voit tutustua Ite wikin yritysprofiileissa it-yritysten tarjontoihin, referensseihin ja asiakassuosituksiin ja löytää parhaiten sopivat kumppanit liiketoiminnan digitalisointiin.