logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Pakkoruotsista pakkokoodaukseen?

BloggausTorstaina 15.5.2014 pidettiin TrendIT-tutkimuksen julkistustilaisuus, jota olemme toteuttaneet yhdessä 15/30 Researchin sekä tutkimuskumppaniemme Appelsiinin, Helsinki Business Collegen, Kotimaan, Microsoftin, Pedabin sekä Sulavan kanssa.

Tilaisuutta isännöineen Appelsiinin tiloihin, oli saapunut reilu 60 suomalaisista työssäkäyvistä, tulevaisuudesta sekä teknologiatrendeistä kiinnostunutta korkean profiilin vierasta. TrendIT keskittyi tutkimaan sitä, millainen suomalaisten työntekijöiden ja yritysten teknologiakunto on, mitä teknologiataitoja osataan ja halutaan oppia, millainen meininki suomalaisilla työpaikoilla on, ja mitkä ovat tärkeimmät teknologia- ja työelämätrendit. Tutkimuksen tulokset olivat vähintäänkin mielenkiintoisia, ja niistä riittää niin paljon kerrottavaa, että palaamme tuloksiin varmasti myöhemmissäkin kirjoituksissamme.

Keskityn tässä kirjoituksessa itseäni eniten yllättäneeseen kohtaan, jossa kysyttiin minkä tärkeän teknologiataidon vastaajat haluaisivat oppia?

Tutkimuksen mukaan suomalaiset työssäkäyvät 18-64-vuotiaat, 1000 vastaajan otannalla, nimesivät
ohjelmoinnin tärkeimmäksi teknologiataidoksi. Vastaukset jakautuivat kaikkiin ikäryhmiin, joten joukossa oli huomattava määrä koodauksesta kiinnostuneita viisi- ja kuusikymppisiä. Haluttiin oppia esimerkiksi ”tekemään itselle parempia työkaluja”, ”tehdä mobiilipelejä” sekä ”koodata html5:sta”. Erityisesti mobiiliapplikaatiot ja pelit oli nimetty useasti, joka on tietysti luonnollista tällaisina aikoina. Samalla kun Lotto on menettänyt suosiotaan, saamme lukea mobiilimaailman gaselliyrityksistä. Kaikki Suomessa tuntevat Rovion ja Supercellin kasvutarinat, ja onhan niistä ihan tervettä haaveilla. Onnistuminen mobiilimarkkinoilla kuitenkin on todellista lottoamista, mutta todennäköisyyksiin voi vaikuttaa. Lahjakas ja kokenut porukka voittaa huomattavasti todennäköisimmin kuin kokematon, mutta kaikilla on mahdollisuus onnistua ainakin jollain tavalla. Mobiililaitteet ovat tulleet ihmisten elämään pysyäkseen, ja niitä käyttämällä ihmiset saavat ideoita uusista sovelluksista, joilla voisivat helpottaa omaa elämäänsä.

Voisiko koodauksella sitten korvata pakkoruotsin? Mielestäni ei välttämättä, mutta jollain muulla kielellä voisi. Koodausta pitäisi mielestäni opettaa joka tapauksessa kaikille, leikkisästi jo ennen kuin opitaan lukemaan. Kun aloitetaan muiden vieraiden kielten opiskelu, olisi syytä lisätä mukaan koodausta. Lukiossa sitä voisi syventää ”lyhyellä” ja ”pitkällä” versiolla, ja ammattiopinnoissa erikoistua enemmän tietynlaiseen toimialaan. Mukana olisi syytä olla myös suunnitteluosaamista ja käytettävyyttä, ja matkan varrella asiasta kiinnostuneet löytäisivät itselleen mieluisimman lähestymisen sovellusten rakentamiseen. Kyse ei olisi isosta muutoksesta, mutta sen merkitys voisi tulevaisuudessa olla suuri. Me muut, jo oppilaitokset taakse jättäneet, suuntaamme sankoin joukoin Codeacademyyn opettelemaan koodausta omatoimisesti.


Ari Virtanen

Pinterest
Rubic HR Finland Oy

Lisätietoja

Rubic HR Finland Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

TrendIT

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Mobiilikehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Johtamistyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Rubic HR Finland Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rubic HR Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rubic HR Finland - Muita referenssejä

Rubic HR Finland - Muita bloggauksia

Siirry Rubic HR Finland Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Parempaa journalismia mallintamisen kriteerein
7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia