Maailmalla keksitään ahkerasti uusia tapoja automatisoida arkeamme.

Robotteja on rakennettu esimerkiksi valmistamaan hampurilaisia, ja nyt amerikkalaisyritys RoboTire tähtää robotisoimaan autojen renkaiden vaihdon.

Lokakuussa 2018 perustettu startup-yritys lupaa vaihtaa autonrenkaat vain murto-osalla siitä ajasta, joka ihmiseltä kuluisi samaan työhön.

Neljän renkaan vaihtamiseen kuluu RoboTireltä vain 10 minuuttia, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Victor Darolfi lupailee. Ihmiseltä samaan tehtävään kuluisi hänen mukaansa noin tunti – ja vaikka homma hoituisi nopeammin, ei kukaan pysty siihen tauotta kahdeksaa tuntia päivässä.

Neljän renkaan vaihtamiseen kuluu RoboTireltä vain 10 minuuttia, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Victor Darolfi lupailee.

Yhteistyössä Mitsubishin kanssa RoboTire on suunnitellut noin 250 000 dollarin hintaisen robotisoidun renkaanvaihtojärjestelmän, jota pyritään lisensoimaan autokorjaamoihin ja autoliikkeisiin.

Robotin odotetaan tuottavan kuukaudessa noin 10 000 dollaria ja keräävän näin ollen parissa vuodessa takaisin hankintahintansa.

Robotin odotetaan tuottavan kuukaudessa noin 10 000 dollaria ja keräävän näin ollen parissa vuodessa takaisin hankintahintansa.

RoboTire tavoittelee nyt toimitusjohtajansa mukaan “erittäin merkittävää rahoituskierrosta” rakentaakseen kahdeksan pilottirobottia. Ne aiotaan rakentaa Darolfin kotikaupungissa Detroitissa, jossa on tarjolla paljon autoalan ja teollisuuden osaamista, mutta pulaa työpaikoista.

Ensimmäisen pilottirobotin saa käyttöönsä kalifornialainen autokorjaamo nimeltä Toole’s Garage. Neuvotteluja käydään RoboTiren mukaan myös autoalan suuruuksien kuten Bridgestonen kanssa.

 

RoboTiren toimitusjohtaja Victor Darolfi keskustelee teknologiasta Toole’s Garagen Shop Talk -ohjelmassa.

 

Linkkejä muihin artikkeleihin

 

Lähde:
Techcrunch