Listaamme tässä artikkelissa top 200 parhaat it-yritykset ja ohjelmistoyritykset Suomessa Ite wikin analytiikkaan perustuen. Analytiikka näyttää yritysprofiilien ja niiden sisältöjen, kuten referenssien sivukatselut 12 kuukauden ajalta.

Ite wikiä hyödyntävät laajasti erilaiset teknologiakonsultit, digitoimistot, ohjelmistotalot, kuten SaaS-softat, sekä ohjelmistokehitystä tarjoavat toimijat, eli ”it-yritykset” Suomessa listataan hyvin kattavasti.

Oli kyseessä sitten tekoälykonsultointi, ohjelmistokehitys, digitaalinen markkinointi tai ERP-tarjonta, yhteinen nimittäjä Ite wiki -profiileita hallinnoiville yrityksille on se, että ne auttavat digitalisoimaan asiakkaidensa liiketoimintaprosesseja.

Ite wikissä on jo yli 2000 yritysprofiilia ja lähes jokaisella relevantilla it- ja ohjelmistoalan toimijalla on profiili alustalla. Hakuja palvelussa on tehty jo yli 25 miljoonaa kappaletta.

Ite wikissä on tehty it-yrityshakuja, sekä muita hakuja, kuten referenssihakuja jo yli 25 miljoonaa kappaletta.

 

Miten ”parhaiden” it- ja ohjelmistoyritysten lista muodostuu

Ite wiki on avoin b2b it- ja ohjelmistoalan markkinapaikka ja ohjelmistoyritysten julkaisemien sisältöjen määrä alustalla alkaa olla valtava. Profiilit ja sisällöt keräävät tasaisesti sivukatseluita varsinkin Googlesta tietoa hakevien henkilöiden toimesta. Analytiikka on Google Analyticsin dataa, jolla mittaamme profiilien sisältöjen performointia alustalla.

Top-lista kertookin siitä, mitkä yritykset tavoittavat Googlesta tietoa hakevat asiakkaat sisällöillään.

Ite wikin käyttäjämäärät kymmenen kuukauden aikana. Pelkästään Googlesta alustalle laskeutuu yli 200.000 käyttäjää 10 kk:n ajanjaksona.

 

Kyse on liiketoiminnan kannalta tärkeästä asiasta, sillä orgaaninen liikenne ja hakukoneoptimointi ovat nousseet Software Finlandin tutkimuksen mukaan kaikista tärkeimmäksi asiaksi ohjelmistoyritysten markkinoinnille.

Miten toiset yritykset sitten onnistuvat tässä tempussa paremmin kuin toiset?

Listaan oheen joitain tekijöitä, jotka korostuvat korkealle sijoittuneiden yritysten profiileissa:

    1. Listan kärkipäähän nousevat ne yritykset, joilla on kattavasti erilaisia sisältöjä, kuten referenssejä, asiakassuosituksia tai bloggauksia. Asiakkaat tutkivat markkinaa internetissä erityisesti Googlen avulla ja ne yritykset, jotka osaavat viestiä toteutuksistaan, osaamisestaan ja tarjonnoistaan saavat eniten vierailuja. Parhaille sijoille pääseminen vaatii siis sisältömarkkinoinnin osaamista ja aikaansaamista!

 

2. Analytiikka kasvaa aina niillä yrityksillä, joiden myynti on ollut aktiivinen. Asiakkaat nimittäin ovat aina kiinnostuneita siitä, minkälaisten toimijoiden kanssa ne keskustelevat, googlaavat näistä tietoa pitkin hankintaprosessia ja päätyvät Ite wiki -profiileihin. Esimerkiksi asiakassuosituksia ja referenssejä luetaan näissä tilanteissa paljon ja varsinkin laadukkailla asiakassuosituksilla voi klousata kauppoja.

 

3. Sisältöjen laatu vaihtelee paljon eri toimijoiden välillä. Laiskasti tuotettu sisältö viestii retuperäisestä toiminnasta myös asiakasprojekteissa. Yritykset, jotka tuottavat esimerkiksi laadukkaita referenssikuvauksia joissa on fiksut kuvaavat otsikot, näyttävät visualisoinnit, selkeät kappalejaot ja riittävän pitkästi sisältöä voittavat analytiikassa ne toimijat, jotka sutaisevat yhden rivin sisällön ja istuttavat perään linkin ”lue tästä lisää”. Uskomattoman monet ohjelmistoyritykset esimerkiksi nimeävät referenssinsä asiakkaan nimen mukaan, esim. ”Itämeren Sähkö Oy”. Tällöin Googlen hämähäkkien tai Ite wikiä selaavien asiakkaiden on mahdotonta tietää, mitä hankkeessa on tehty, eikä sisältö vedä asiakkaita puoleensa. Jos otsikkona on esimerkiksi ”Myyntiä tehostavan verkkopalvelun suunnittelu ja kehitys sekä tietoturva-auditointi Itämeren Sähkölle” vaikutus on aivan toista luokkaa. Moni yritys myös unohtaa tagata referenssinsä, jolloin ne eivät nouse referenssihakuun (katso esim. tekoälyreferenssit tästä).

 

4. Suurilla yrityksillä on etua brändistään ja koostaan. Tuhannen hengen it-palveluyrityksestä haetaan luonnostaankin enemmän tietoa kuin viiden hengen digitoimistosta. Ihmisiä kiinnostaa esimerkiksi, minkähänlainen profiili SAPilla on? Tulokset kannattaakin aina suhteuttaa yrityksen kokoluokkaan ja brändiin. Asiakkaat käyvätkin hakkaamassa tasaisesti päätään seinään niiden tunnettujen yritysten profiileissa, jotka ovat tyhjillään. Isoilla yrityksillä on siis iso potentiaali, jos markkinointi vain toimii. Kokemus kuitenkin kertoo, että juuri osalla isoista yrityksistä, joilla on paljon markkinointiresursseja, on eniten vaikeuksia saada aikaan. Ehkä organisaatiossa pitää tarkistuttaa jokainen julkaisu myyntijohtajalla? Tai sitten koetaan, että markkinoinnilla ei ole mitään merkitystä, koska yrityksen brändi on niin tunnettu. Moni iso yritys tekeekin Ite wikin avulla kauppaa vanhojen markkinointivastaavien aikanaan tuottamilla sisällöillä. Osaavat tekijät on jo vuosia sitten rekrytty toisaalle ja profiilia ei ole päivitetty, mutta hyvin tuotetut referenssit ja suositukset tuovat sadoittain asiakkaiden silmiä toimijalle vielä vuosia julkaisunsa jälkeen ja nostavat yrityksiä mukaan kilpailutuksiin.

5. Pieleen menneistä hankkeista ei heru referenssilupia tai asiakassuosituksia. Onnistuneita it-projekteja toteuttaneet ja laadukkaita asiakassuhteita luoneet yritykset pääsevät yleensä julkaisemaan referenssinsä julkisesti ja keräämään sisältöihinsä liikennettä. Hankkeissaan onnistuneet yritykset siis nousevat Ite wikin analytiikassa pinnalle.

6. Aktiivisuus yhdellä alustalla kasvattaa liikennettä toisella. Siksi yritykset, jotka hallitsevat sisällöntuotannon eri alustoilla, keräävät voitot myyntinä. Jos yritys hyödyntää omien kotisivujensa lisäksi esimerkiksi Youtubea ja Ite wikiä markkinoinnissaan, sillä on kolminkertainen todennäköisyys tavoittaa tietoa hakeva asiakas verkosta. Liikenne yhdellä alustalla kasvattaa liikennettä muilla alustoilla, kun asiakkaat hakevat lisää tietoa toimijasta sen löydettyään. Ite wikin käyttö myös hakukoneoptimoi ohjelmistoyritysten omia verkkosivuja ja kasvattaa näin myös niiden liikennettä.

7. Ite wikin premium-asiakkaat saavat käyttöönsä kattavat profiilit, hakutulosten kärkisijat yrityshaussa, sekä kasvatetun näkyvyyden alustan mainostauluissa ja monissa muissa osioissa. Esimerkiksi Ite wikin hakutuloksiin (esim. webkehitys) laskeutuu suoraan orgaanista liikennettä Googlesta, joka konvertoituu kärkeen sijoittuvien yritysten profiileihin. Premiumilla saa siis helpommin premium-analytiikkaa!  Mitä enemmän it-toimittajalla on referenssejä ja suosituksia ja tarjonnan kuvauksia profiilissaan, sitä ylemmäs se nousee tuloksissa.

Top 200 parhaat it-yritykset ja ohjelmistoyritykset Suomessa analytiikkaan perustuen

*Rekrytointiyhtiö Laura keräsi rekryilmoituksilleen 40.317 katselukertaa tarkastelujaksolla, mutta yhtiön dataa ei sisällytetty listaukseen, sillä yritys keskittyy puhtaasti rekrytointiin.

Vielä analytiikasta ja tuloksista…

Haluan vielä sanoa analytiikasta ja tuloksista muutamia asioita. Tiedän, että top-xxx analytiikkaraportit kiinnostavat ihmisiä valtavasti ja ne antavat toki mielenkiintoisen näkymän siihen, mitkä markkinointitiimit ovat onnistuneet työssään ja mistä yrityksistä tietoa haetaan.

Kehotan kuitenkin olemaan tuijottamatta liikaa numeerisia tuloksia. Jos yrityksen analytiikka näyttää esimerkiksi 40 sivukatselua ja kolme näistä ovat aidosti hankintapäätöstä tekeviä asiakkaita, tulos voi olla yritykselle erittäin hyvä (jos profiili on vain siinä kunnossa, että se edistää myyntiä).

Paljon laadukasta sisältömarkkinointia tekevät toimijat taas tietävät, että laadukas sisältö vetää puoleensa paljon silmiä, mikä tarkoittaa myös sitä, että joukossa on sellaisia ihmisiä, joilla ei ole julkaisijaan mitään liiketoiminnallista kiinnostusta.

Eli b2b-markkinoinnissa usein laatu on pohjimmiltaan määrää tärkeämpää!

Digitalisaatio-substanssit eivät myöskään ole mitään kissavideoita.

Esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmistä ei nyt vaan haeta valtavia määriä tietoa verrattuna internetin johtaviin meemeihin.

Mutta ne, ketkä tietoa hakevat, ovat sitäkin useammin relevantteja sisältömarkkinoijan liiketoiminnan kannalta.

 

Joitain esimerkkejä Ite wikin hauista

Kaikki hakuehdot ja kaikki it-yritykset / Ohjelmistoyritykset / it-konsultit / SaaS-tarjoajat löydät Ite wikin yrityshausta.

 

Ite wikin käytön esittely ja lisäarvot it-yritysten ja ohjelmistoyritysten markkinoinnista vastaaville henkilöille

Jos ”top 200 parhaat it- ja ohjelmistoyritykset Suomessa analytiikkaan perustuen” -koosteemme tavoitti sellaisia henkilöitä, jotka vastaavat ohjelmistoyrityksessä markkinoinnista, ja jotka ovat vasta ottamassa Ite wikin käyttöä haltuun, alustan toiminta ja lisäarvot on esitelty oheisessa videossa.