Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

IT-KUMPPANI TUKEE OTAVA-KONSERNIA KASVUSTRATEGIAN TOTEUTTAMISESSA, CASE OTAVA

ReferenssiOtava-konserni on yksi Suomen johtavista media-alan yrityksistä. Yritysostot ovat osa Otava-konsernin kasvustrategiaa, jolla yhtiö varmistaa tulevaisuuden menestymisen murroksessa olevalla media-alalla. Tietohallinnolla on merkittävä rooli kasvustrategian onnistumisessa ja ostettujen yhtiöiden integroimisessa osaksi konsernia. IT-palvelukumppanina Enfo osallistuu yhdessä Otava-konsernin tietohallinnon kanssa haltuunottoprojekteihin ja vastaa sen jälkeen jatkuvien IT-palveluiden tuottamisesta.Kasvustrategian kannalta skaalautuvuus ja kehitys tärkeitä

”Viimeisimmän haltuunottoprojektissa Enfolla oli osaprojektivastuu ja projekti meni hyvin. Samantyyppinen kulttuuritausta ja pitkä kumppanuus auttavat yhteistyössä, sanoo Otava-konsernin tietohallintojohtaja Maarit Laakkonen ja jatkaa:
”IT-ympäristön täytyy olla skaalautuva, jatkuvasti kehittyvä ja palveluissa on huomioitava erilaiset käyttäjäryhmät.”

Pitkäaikainen kumppanuus Enfon kanssa alkoi jo vuonna 2008 kun service deskin, työasemien hallintapalvelut ja työasemalaitteiden elinkaaripalvelut siirtyivät Enfon hoidettavaksi. Laakkosen mukaan työasemahallinnassa, elinkaaripalveluissa ja erityisesti käyttöomaisuuden hallinnan kehityksessä ollaan jo varsin pitkällä.

Tavoitteena lisätä pilvipalveluiden käyttöä

Otava-konsernin tietohallinnon tavoitteena on laajentaa erilaisten pilvipalveluiden käyttöä, jotta liiketoiminnan sovellukset ja palvelut saadaan toimimaan paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Vuonna 2014 Otava kilpailutti palvelinkapasiteetin ja päätti hankkia myös kapasiteettipalvelut Enfolta. Palvelinkapasiteetin kilpailutuksen ratkaisi toimittajan uskottavuus, kyky tuottaa tarvittavat palvelut ja kustannustehokkuus
Laakkosen mukaan IT-palvelujen löytyminen saman katon alta helpottaa IT-ratkaisujen hallintaa ja vähentää Otavan tarvetta koordinoida useamman palveluntarjoajan kesken.
”Olemme keskittäneet palveluita yhdelle kumppanille, jotta palvelukokonaisuuden koordinointi ja hallinta olisivat helpompaa. Monen toimijan kanssa tekeminen pirstaloituu ja palveluintegraattorin rooli on itsellä. Nyt etenemme siihen suuntaan, että on mahdollisuus siirtää integraattorin roolia yhä enemmän myös kumppanille.”

Toimintavarmaa liiketoimintaa

Digitalisoituvassa liiketoiminnassa tietohallinnolla on kaksijakoinen rooli operatiivisen IT-ympäristön hallinnassa ja kehittämisessä sekä toisaalta tulevaisuuden liiketoiminnan kehittämisessä. Liiketoiminnan näkökulmasta IT-kumppanin tärkein tehtävä on huolehtia toimintavarmuudesta ja tämä asetta erityisiä vaatimuksia valitulle kumppanille.

”Enfolla on kyky tehdä asiakaslähtöistä yhteistyötä. Olemme päässeet kumppanuuden tasolle, jossa Enfon ihmiset kuuluvat myös meihin. Henkilökohtaisesti minua helpottaa se, että meillä on selkeä näkemys ja tahtotila kumppanuuden kehittämisestä johdon tasolla, jolloin asioista sopiminen onnistuu hyvin,” Maarit Laakkonen kiteyttää.

Otava-konserni

Otava-konserni on toiseksi suurin graafisen viestinnän kustantaja Suomessa. Konsernin liiketoiminta-alueet ovat Kirjat, Kauppa, Lehdet ja Uudet liiketoiminnot. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 296 Meur ja sen palveluksessa on noin 1100 henkilöä.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj

Tiedot

Tilaaja: Otava

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

F-Securen Identity Theft Checker auttaa testaamaan, oletko joutunut tietovuotojen uhriksi
HubSpot tarjoaa yhden alustan asiakaskokemuksen rakentamiseen
ApuaDigiin -verkkopalvelun työkalut ja menetelmät edistävät PK-yritysten digitalisaatiota

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia