Onko haaveissa työpaikka teknologia-alalta? Ite wikin rekryhaussa julkaistaan joka kuukausi kymmeniä uusia työpaikkailmoituksia it-alan monipuolisiin työtehtäviin. Mutta millaisia it-alan työt ovat, missä ne sijaitsevat ja millaista osaamista niihin vaaditaan?

Tein pienen yhteenvedon viimeisen vuoden aikana Ite wikissä julkaistuista työpaikkailmoituksista. Data perustuu ajanjaksolla 5.8.2020 – 5.8.2021 julkaistuihin työpaikkailmoituksiin, jotka lajittelin niihin liitettyjen tagien perusteella.

Artikkelin kirjoitushetkellä palvelussamme on avoinna 226 it- ja ohjelmistoalan yritysten työpaikkaa.

Artikkelin kirjoitushetkellä palvelussamme on avoinna 226 it- ja ohjelmistoalan yritysten työpaikkaa. Viimeisen 12 kuukauden ajanjaksolla rekryilmoituksia on julkaistu 492 kappaletta. Eniten rekrytointi-ilmoituksia ovat julkaisseet Rekrytointi.com, aTalent Recruiting ja Clevry.

Tutustu työpaikkailmoituksiin Ite wikin rekryhaussa tässä linkissä!

It-alan työpaikat ovat pääosin suurimmissa kaupungeissa

It- ja ohjelmistoalan avoimia työpaikkoja löytyy monilta eri paikkakunnilta, mutta suurimmat kaupungit hallitsevat listaa. Suosituimmat paikkakunnat ilmoituksissa olivat Helsinki (190 työpaikkailmoitusta), Tampere (165), Turku (64), Espoo (59), Jyväskylä (44), Vantaa (42) ja Oulu (40).

Etätyöstä on tullut korona-aikana uusi normaali, ja hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista haluaisi jatkaa ainakin osittain etätöissä pandemian jälkeen. Moni yritys mainitsee Ite wikin työpaikkailmoituksissa mahdollisuudesta valita vapaasti eri paikkakunnilla sijaitsevien toimistojen välillä, työskennellä kokonaan tai osittain etänä, paikkariippumattomasti tai muilla tavoin joustavasti.

Ite wikin rekryhaussa kuluneen 12 kuukauden aikana kokonaan tai pääasiallisesti etätyönä tehtävää työpaikkaa tarjosi 64 ilmoitusta, mutta sitäkin useampi työpaikka ilmoitti mahdollisuuksista osittaiseen etätyöhön.

Listasin allaolevaan taulukkoon rekrytointi-ilmoituksissa mainitut paikkakunnat. Monessa ilmoituksessa paikkakuntia oli useita. Muutamat ulkomaisissa kaupungeissa sijaitsevat työpaikat niputin yhteen maan perusteella.

it alan työt paikkakunnat

 

Millaista osaamista ohjelmistoalan työpaikkailmoituksissa haetaan?

Ite wikin yritys- ja sisältöhakujen tagit erittelevät yrityksessä kehitettävät liiketoimintaprosessit, yrityksen erikoisosaamisen, toimialan sekä käytetyt teknologiat. Tagien avulla voit etsiä hausta esimerkiksi webkehityksen tai Javascript-osaajan työpaikkailmoitukset.

Kaikista vuoden aikana julkaistuista rekrytointi-ilmoituksista 416 on käyttänyt tageja ilmoituksen sisällön luokitteluun. Lajittelin käytetyt tagit alla oleviin taulukoihin, jotka valottavat hieman millaisten teknologioiden, toimialojen ja osaamisalueiden pariin osaajia etsitään.

Numerot taulukossa kertovat kyseistä tagia käyttäneiden työpaikkailmoitusten määrän viimeisen 12 kuukauden ajanjaksolla.

Liiketoimintaprosessi -tägeissä suosituimpia ovat tuotekehitys ja suunnittelu, tietohallinto, projektinhallinta ja toiminnanohjaus ERP.

Erikoisosaamisalue -tägeissä käytetyin avainsana ei yllätä: haussa on ohjelmistokehittäjiä. Sen lisäksi suosittuja avainsanoja ovat IoT, pilvipalvelut, integraatiot, webkehitys, käyttöliittymäsuunnittelu, it-infrapalvelut, ketterät menetelmät, arkkitehtuuri sekä big data.

it alan rekry erikoisosaaminen

Teknologia -tagit kiinnostanevat työnhakijoita ehkä eniten. Minkä teknologiaperheiden ja ohjelmointikielin osaajia it-alan työpaikat etsivät? Käytetyimpiä teknologiatageja työpaikkailmoituksissa olivat Javascript, Azure, React, Java, Python, Linux, Amazon Web Services, Node.js, Microsoft, C++, C#, PHP, Windows, Angular, C, WordPress ja React Native.

Suosituimpien teknologioiden lista noudattelee melko tarkkaan aiemmin uutisoimaamme suosituimpien ohjelmointikielien listaa, jossa kärkipaikkaa piti Python.

it-alan työpaikat ohjelmistoalan työt teknologiat

Toimiala -tageissa ylivoimaisesti käytetyin oli IT. Valtaosa työpaikkailmoituksista on siis it-alan yrityksissä, mutta sen lisäksi teknologiaosaajia on haettu muun muassa terveys- ja sosiaalialalle, pankki- ja vakuutusalalle sekä julkishallintoon.

it-alan työpaikat ohjelmointityö toimialat

Haluatko julkaista omat rekrytointi-ilmoituksesi Ite wikissä?

Ite wikin avoin markkinapaikka tavoittaa vuodessa jo lähes 900 000 sivunkatselua ja 403 000 käyttäjää it- ja ohjelmistoalan yritysten julkaisemille sisällöille. Kävijämäärämme ovat olleet tasaisesti nousussa joka vuosi. Esittelimme hiljattain viime vuoden analytiikkaa tässä artikkelissa.

Perusmuotoisen yritystilin luominen Ite wikiin on täysin ilmaista ja sen voi tehdä tästä linkistä, mutta rekrytointi-ilmoitusten julkaisu on ainoastaan premium-käyttäjillemme tarjottu ominaisuus. Premium-käyttäjätilillä yritykset voivat julkaista rajattomasti rekrytointi-ilmoituksia, suosituksia, referenssejä sekä bloggauksia. Lisätietoja premium-tarjonnasta ja tarkempaa analytiikkaa löydät täältä.

Lue myös nämä it-alan työelämää käsittelevät jutut

Kansikuva: Unsplash