Ite wikin analytiikka jatkaa hienoa kasvuaan. Tavoitimme vuoden 2020 aikana jo 876 000 sivunkatselua ja 403 000 uniikkia käyttäjää it- ja ohjelmistoyritysten julkaisemille sisällöille. Tässä ytimekäs katsaus analytiikkaamme ja siihen, millaista lisäarvoa voimme tuottaa digitalisaatioalan yrityksille vuonna 2021!

Mistä Ite wikissä on kysymys?

Ite wiki on it- ja ohjelmistoalan avoin markkinapaikka ja it-hankinnan työkalu.  Alustallamme B2B-yritykset voivat tuoda esille tarjontaa ja osaamistaan sekä tavoittaa potentiaaliset asiakkaat entistä laajemmin hankintaprosessin eri vaiheissa, ja it-hankkeisiin yhteistyökumppaneita etsivät yritykset kartoittaa tarjonnan laajuutta ja laatua.

Ite wikin yrityshaussa voidaan hakea it-palveluntarjoajia toimialakokemuksen, kehitettävän liiketoimintaprosessin, erityisosaamisen ja muiden hakuparametrien perusteella. Referenssihaku näyttää yritysten julkaisemat referenssitarinat, julkaisuhaku yritysten blogit ja videot ja rekryhaku it-alan rekrytointi-ilmoitukset.

Yritykset voivat julkaista profiileissaan tarjontoja, referenssejä, bloggauksia, videoita, yhteyshenkilöitä, tapahtumia ja rekrytointi-ilmoituksia. Julkaisuja kertyy alustalle kymmeniä joka arkipäivä, ja esimerkiksi tammikuun 2021 aikana yritykset julkaisivat Ite wikissä yhteensä lähes 400 uutta sisältöä.

“Markkinoinnin automaatiota on parhaimmillaan se, että palvelutarjoajaa etsivät asiakkaat löytävät yrityksesi jatkuvasti ilman että sinun tarvitsee tehdä mitään.”

Kattavalla Ite wiki-profiililla yritykset luovat co-founderimme Johannes Puron sanoin “toiset verkkosivut internetiin”:

“Markkinoinnin automaatiota on parhaimmillaan se, että palvelutarjoajaa etsivät asiakkaat löytävät yrityksesi jatkuvasti ilman että sinun tarvitsee tehdä mitään. It- ja ohjelmistoyrityksille se onnistuu Suomessa julkaisemalla sisältöjä Ite wikin kautta ja usein jopa paremmin kuin yrityksen omalla saitilla, ainakin mitä tulee uusiin potentiaalisiin asiakkaisiin”, Puro kirjoittaa vuoden 2019 analytiikkaa käsittelevässä jutussaan.

Ite wikin yrityshaun avulla voi kartoittaa kattavasti suomalaista it- ja ohjelmistotarjonnan kenttää.

 

Mutta antaa analytiikkamme puhua puolestaan: seuraavaksi pieni sukellus Ite wikin analytiikkaan viime vuonna! Tutkin tietoja Google Analyticsissa ajanjaksolta 1.1.2020 – 31.12.2020 ja vertasin sitä vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2019.

Käyttäjät ja sivunkatselut nousussa

“Koronakurimuksella” ei vaikuta olleen merkittävää vaikutusta Ite wikin kävijämääriin, vaan käyttäjämäärät ja sivunkatselut jatkoivat nousuaan. Ite wiki keräsi vuonna 2020 yhteensä noin 403 000 käyttäjää. Käyttäjien määrä nousi 22,85 % verrattuna edellisvuoteen. Uusien käyttäjien määrä nousi 22,81 % ja istuntojen määrä 17,61 %.

Sivunkatseluja kertyi vuonna 2020 yhteensä noin 876 000, mikä on 12,57 % enemmän kuin vuonna 2019.

Valtaosa Ite wikin käyttäjistä tulee suomenkieliseltä kielialueelta. 54,8 % alustan käyttäjistä on miehiä ja valtaosa iältään joko 25-34 (28,61 %) tai 35-54 -vuotiaita (17,20 %).

Google-liikenne lisääntyy

Google-näkyvyydellä on kiistatta erityisen tärkeä rooli verkkosivustojen menestykselle. Ite wiki on onnistunut hakukonesijoituksissaan erinomaisesti, sillä Google-liikenteemme jatkaa kasvuaan edellisvuoden tapaan.

Suosituin tulotapa sivustolle ovat orgaaniset hakutulokset, joiden kautta Ite wikiin päätyy 84,1 % käyttäjistä eli noin 343 000 käyttäjää. Google-liikenteen määrä kasvoi vuodesta 2019 mukavat 39,83 %.

Suoraan sivustolle saapuu 9,8 % eli noin 39 000 ja sosiaalisen median kautta 2,7 % eli noin 11 000.

Kuten alla nähdään, vuonna 2019 sivustolle saapui 245 000 käyttäjää orgaanisen haun kautta, ja vuonna 2020 lähes 100 000 enemmän.

Käytetyimpiä hakusanoja

Google pihtaa tarkkoja tietoja hakusanoista, joilla sivustoille on orgaanisesti päädytty, mutta Search Consolen kautta hakusanoista on nähtävillä osittainen lista.

Alla olevassa sanapilvessä on joukko suosituimpia Ite wikiin johtaneita hakusanoja. Kyseessä on kattava kokoelma erilaisia digitalisaatiokenttää luonnehtivia termejä ERP:stä toimitusketjun hallintaan ja tekoälystä agileen.

Lukutärpit Ite wikin blogista

Ite wikin blogimediassa julkaistaan viikoittain juttuja digitalisaatiokentän yrityksistä ja ilmiöistä. Mitkä jutut kiinnostivat lukijoita eniten vuonna 2020? Tässä muutama tärppi mielenkiintoisista artikkeleista, jotka keräsivät reilusti liikennettä ja pisimpiä keskimääräisiä lukuaikoja menneen vuoden aikana!

Ite wikin premium-asiakkuuskauteen kuuluu asiantuntijahaastattelun toteutus blogimediaan sisällöntuottajiemme toimesta. Mikäli mahdollisuus on vielä yritykseltäsi hyödyntämättä, järjestyy jutunteko ottamalla yhteyttä päätoimittajaamme suvi.lindstrom@itewiki.fi.

Miten Ite wiki voi hyödyttää sinun yritystäsi?

Ite wiki perustuu ilmaisuuteen ja avoimuuteen. Alustan käyttö on ilmaista, ja yritysprofiilin voi luoda omalle it- ja ohjelmistoalan yritykselle tästä linkistä.

Ilmaiskäyttäjien kannattaa tarkistaa Ite wiki-profiilistaan seuraavat asiat:

 • Että perustiedot ovat ajantasalla
 • Referenssit ja suositukset kunnossa ja referenssit tagatty oikein
 • Ensimmäinen tarjonnan kuvaus on julkaistu.
 • Kannattaa hyödyntää alustaa myös bloggausten ja videoiden julkaisussa

Tarjontojen kuvaukset nousevat hakutulosten kärkipäähän yrityshaussa, tässä esimerkiksi ohjelmistokehityksen, toiminnanohjauksen, pilvipalveluiden, IoT:n, BI:n ja webkehityksen osaajayrityksiä.

Lopullinen sijoitus hakutuloksissa määrittyy sen mukaan, onko profiili ilmais- vai premium-statuksella, kuinka paljon referenssejä ja suosituksia yrityksellä on ja kuinka hyvin ne sopivat tehtyyn hakuun. Ite wikin hakualgoritmi suosii yrityksiä, joilla on runsaasti hakuparametreihin sopivia julkaisuja profiilissaan.

Premium-käyttäjät saavat käyttöönsä mm. seuraavat toiminnot

 • Hakutulosten kärkisijat tavoittaen paremmin kumppania hakevat asiakkaat.
 • Rajattoman tarjontojen julkaisun profiilissa ja hakutuloksissa.
 • SEO-linkit verkkosivuillenne kaikista yrityshauista, joihin olette kuvanneet tarjontanne.
 • Yhteyshenkilöt profiiliinne ja kaikkiin sisältöihin.
 • Rekryilmoitusten, yrityskulttuurin kuvauksen ja tapahtumien julkaisun.
 • Julkisten tarjouspyyntöjen viikkokirjeen.
 • Näkyvyyden ”mainostauluissa”, jotka näkyvät jokaisen blogimedian artikkelin laidalla ja miltei jokaisen Ite wikin sivun alalaidassa.
 • Analytiikkaraportoinnin vaikuttavuuden validoimiseksi.
 • Asiantuntija-artikkelin Digitalisaatio & Innovaatiot-blogimediaan edustajaanne haastattelemalla.

Lisätietoja premium-tarjonnastamme ja tarkempaa analytiikkaa löydät täältä.

 

Sanapilvet: Jason Davies Word Cloud Generator

Lue myös: