Tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Cinia Oy ostaa tietoturvaan erikoistuneen ICT-alan asiantuntijayritys OptimeSysin.

Cinia Oy ja OptimeSys Group Oy:n omistajat ovat sopineet yhtiön koko osakekannan ostamisesta. Kauppa astuu voimaan 4.1.2021. Kaupan piiriin kuuluu koko OptimeSys-ryhmä pitäen sisällään OptimeSys Group Oy:n sekä tämän tytäryhtiöt OptimeSys Oy:n ja OptimeSys Services Oy:n.

Cinian tiedotteen mukaan kauppa vahvistaa merkittävästi Cinian jo olemassa olevaa kyberturvallisuusliiketoimintaa. Cinialla on jatkossa valvonnassaan muun muassa yli 200 000 asiakkaiden käyttäjää ja päätelaitetta. OptimeSysin 45 osaajaa liittyvät Cinian noin 300 hengen henkilöstön jatkoksi.

“Cinian liiketoiminta rakentuu kolmelle tukijalalle: tietoverkko-, ohjelmisto- ja kyberturvallisuusratkaisut. Kyberturvallisuus on keskeinen osa Cinian palveluita ja asiakaslupausta. Tällä yrityskaupalla vahvistamme voimakkaasti erityisesti kyberturvallisuusratkaisujen kyvykkyyksiämme”, sanoo Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila yhtiön tiedotteessa.

”Kyberturvallisuus integroituu osaksi digitaalista infrastruktuuria, oli sitten kyse verkoista, konesaleista, sovelluksista tai päätelaitteista.”

Cinian mukaan Suomen tietoturvamarkkina on vahvassa kasvussa. Erityisesti 200-2000 työntekijän kokoiset yritykset satsaavat tietoturvaan ostopalveluna, ja Cinia näkee tietoturvapalveluissa mahdollisuuden oman liiketoimintansa kasvattamiseen.

“Kyberturvallisuuden merkitys korostuu, kun digitalisaatio etenee. Kyberturvallisuus integroituu osaksi digitaalista infrastruktuuria, oli sitten kyse verkoista, konesaleista, sovelluksista tai päätelaitteista. Turvallisuus on erottamaton osa kaikkea Cinian palvelutarjontaa ja toimintaa, ja siksi kyvykkyyksiimme panostaminen palvelee kaikkia asiakkaitamme sekä mahdollistaa entistä paremman ja kattavamman palvelun tarjoamisen nykyisille ja uusille asiakkaille”, sanoo Cinian kyberturvallisuuspalveluista vastaava johtaja Anssi Kärkkäinen.

Myös OptimeSys Services Oy:n toimitusjohtaja Toni Kari kommentoi yhdistymistä:

“Yhdistämällä voimamme voimme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin ja paremmin. Asiakkaillemme merkittävimpänä muutoksena näkyy kyberturvallisuuskeskuksemme siirtyminen yhdistymisen jälkeen 24/7-toimintaan. Julkisen pilven tietoturvapalveluiden tarve kasvaa todella voimakkaasti ja yhdistämällä Cinian osaamisen julkisen pilven verkkoyhteyksistä ja OptimeSysin tietoturvapalvelut, synergiaedut ovat asiakkaillemme todella merkittäviä.”

 

Cinian Ite wiki-profiili
OptimeSysin Ite wiki-profiili

 

Kansikuva: Kuvakaappaus OptimeSysin verkkosivuilta

 

Lue myös:

Verkkomaksujen lisävahvistus tulee pian pakolliseksi – kaikki kauppiaat eivät ole vielä valmiita muutokseen

Ohjelmistoala toipuu: yli puolet yrityksistä palkkaa jo lisää työntekijöitä, kertoo Ohjelmisto- ja e-business ry

Teknologiateollisuuden COVID-analyysi: kasvun avaimet löytyvät digivihreältä kiihdytyskaistalta

Tutkimus: koronakevät lisäsi suomalaisten ääni- ja videopuheluita, etätyöläisten määrä kasvanut maltillisesti

Miten korona vaikuttaa startup-yrityksiin? Slushin covid-19 -kysely paljastaa